Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kurczę, kwietniówy 2010...koniec świata...ech, czas leci.

Mikusia, brat będzie wyrozumiały, w końcu nie rzucalaś tym laptopem o ścianę...

O tych 12 czytałam wczoraj, ale pisząlekarze że nie ma szans na utrzymanie tej ciąży...no cóż.

A u nas kicha. Młoda dostała w nocy kataru i się krztusiła, wobec czego nocka średnio przespana.
Rozłożyliśmy mlodej kojec w pokoju, żeby się przyzwyczaiła, bo w sobotę wyjeżdżamy i nie będzie nas ze 3 tygodnie, ale spokojnie spokojnie....nie pozbędziecie się mnie dziewczyny, laptopa mam, neta w komórce też, to sie podłączam....tak że nie odpoczniecie ode mnie 🤪

hej kobietki
dzieki za pocieszenie,odpalilismy laptopa ale dziala 20 miut i sie zawiesza...mamy Viste a komp ma za slabe parametry i od poczatku byl wolny,jak nic nalezy sie formacik...musze poszukac jakiegos informatyka bo na Viscie boje sie go ruszac:/
teraz urzeduje znowu na gracie mojego M ale wazne ze jakis komp jest 🙂
Olaboga 12 dzieci-no raczej ciezko z donoszeniem ciazy ale gratuluje!

Oby Natalce szybciutko katarek przeszedl...ja dzisiaj spalam z Matim do 10....jestem wypoczeta 🙂

Aniu zycze udanego wypoczynku 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny. Kurcze, tyle razy sobie obiecuje ze będę tu częściej pisać, ale mała zajmuje mi każdą wolną chwilę. I marudzi do tego jak nie wiem - albo skok wzrostowy, albo zęby. A jak już śpi to ogarniam chatę, obiad itp itd A w sumie to dwa obiady, bo dla siebe robię dietetyczne.

Ale muszę się Wam pochwalić że już 22 kg zjechałam. Jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży 😁

Ada, ja też całkowicie odstawiłam Azalię - dwa dni temu skończyłam krwawić - po miesiącu udręki !!!

Aha, dziewczyny, moja Martynka wybudza się ze snu ( w dzień) z okropną histerią i płaczem - tak jakby jej się coś śniło. Już dwa razy jej się to przytrafiło. Dobre 10 minut ją uspokajam. Biorę na ręce, przytulam. Nie wiem czym to może być spowodowane. 😞

Jejku, są już kwietniówki 2010 ??!! Ale czas leci... Lecę bo moja mamuska przyjechała 🙂

Anula zrób Martynce badanie moczu!!!!
Oskar też tak miał i wyszła infekcja-był niespokojny,budził się z płaczem i płakał przez sen.
Lepiej sprawdzić,może ma poprostu takie dni-oby tak było

Trzymajcie kciuki za powodzenie,jutro składam papiery do Urzędu Miasta o pracę jako referent,jak się uda to będę pracować na jedną zmianę a nie na 3 jak teraz 🙂

Aniu życzę odpoczynku 🙂

Oskar chyba kolejny skok rozwojowy przechodzi,marudzi,nie je itd 😞

Anulka mam nadzieje,ze twoja coreczka przechodzi tylko skok rozwojowy 🙂mój Mateusz tez czesto zrywa sie z placzem-wlasnie tak jakby mu sie cos snilo,albo mruczy przez sen 🙂

DZIEWCZYNY ZMOBILIZOWAŁAM SIE I PISZE PRACE MGR...MAMA WZIELA MATEUSZKA NA SPACEREK 🙂

TRZYMAJCIE KCIUKI ABY MNIE WENA NIE OPUSCIŁA 🙂 A LAPTOPA DZISIAJ SFORMATUJE 🙂 BUZIOLE:*

• Mamusia
Hej mamuśki! A jednak miałam co do czytania... Widzę, że się dużo działo-zaległe gratulacje, współczucie z powodu bólu i siły do marudzących dzieciaczków. Dołączam się do tych kwiczących-mała trochę lepiej je-zrobiłam 3.dziurkę w smoczku, ale i tak jest niespokojna w nocy....
Fajnie było się pourlopować, a teraz upały... siedzimy w chacie, bo na zewnątrz parówa.
Trzymajcie się, kobity.

• Mamusia
Ada trzymam kciuki aby sie udalo z ta praca! 🙂

A moje plany co do urlopu wychowawczego znowu zmienione.Macierzynskie konczy mi sie 16 wrzesnia do 20 pazdziernika bede na urlopie wypoczynkowym a do 31 grudnia na wychowawczym...a od stycznia do pracy rodacy.Ech...szkoda slow!!!!Moj M sie na mnie drze,ze mam siedziec w domu a nie wydziwiac a ja tam swoje wiem,ze bedzie ciezko splacajac dodatkowe 800zl.Juz decyzje podjelam i nie zmieniam a on niech sobie pogada...:P

Anula gratuluje zgubionych kg. 🙂)

Aniu a Tobie zazdroszcze tak dlugiego wypoczynku.

No to Maruś idzie do pracki jednak...

A ja załatwilam juz ostatecznie wszystkie staże, ale sie ojeździlam i odzwoniłam...kadry, zgoda mojego ordynatora, dyrektora, potem do kadr, potem zgoda ordynatorów innych oddziałów stażowych, potem ich dyrektorów, do ich kadr, a teraz porozumienia miedzyszpitalne a na koniec już TYLKO skierowanie na staż ..i to by było na tyle... 🤪
ale! do 8 listopada mam staże, więc do pracki dopiero w połowoe listopada...

Kurczę, ja ważę juz pół kg mniej niz przed ciążą... 😮

😮

Mikusia, pisz pisz i nie przestawaj..

a propos wczoraj sie zmobilizowałam i rzwiązałam quiz z mojej gazety lekarskiej, aż moje księgi powyciągałam...uff, zaparłam się..

Weronika, witaj z powrotem 🙂))))

Hej mamusie
pisze juz z naprawionego komputera...wieczorem usiadłam i zabrałam sie za niego 🙂 jednak nie urwie mi nikt głowy 🙂 magisterke tez juz ruszyłam wiec jest ok 🙂

Mateuszek siedzi w foteliku i gryzie swoj gryzak ... wczoraj mama kupiła mu 2 pary spioszkow r.74 i sa na styk...bede musiala kupowac juz 80 bo te zaraz beda za male...jejku jak moje dziecko rosnie 🙂zrobiłam tez porzdki z tymi mamymi ciuszkami...polowy z nich maly nie mial na sobie 😞
Aniu Ty nas tutaj nie doluj ze taka chudzina z Ciebie...ja patrzec na siebie nie moge 😞

Kurcze, Moniczka, ja nic nie robię, żeby chudnąć, obżeram się za wszystkie czasy...i jakoś wcale mi sie nie podoba, że chudne dalej, policzki mi sie wtedy zapadają i wyglądam jak suchotnik... 🤨 hmm.. badania robiłam, mam dobre, więc to może zmęczenie czy coś 😞 .

Gratulacje z rozpoczęcia magisterki, oby tak dalej :laugh:

U mnie dalej katar...w nocy mloda az się dławiła, musiałam rozbudzić, bo odciąganie..na szczęście miałam Xylożel i jej zapodałam, to w końcu zasnęła.

A co do ciuszków, Matti daje czadu..ja tez młodej zakladam 6-9 miesięcy, takich w naszych rozmiarach nie mam, to nie bardzo wiem, ale pewnie 74...

oki, zmykam kłaść małą, bo śpiąca ..po nocy..

no to ANiu zazdroszcze szybkiego metabolizmu 🙂 mi sie on chyba zakonczyl po skonczeniu karmienia... 😉 magisterke zaczelam pisac w ciazy, zostalo mi 1,5 rozdzialu wstep i zakonczenie...mimo ze to nie wiele to duzo pracy mnie czeka:/

Na angielska miare Mateuszek tez ma ciuszki 6-9 miesiacy a nawet dostal body z Hiszpanii rozmiarowka 9-12m i sa na niego dobre...kazda rozmiarowka inna. W srode szczepienie. i kolejny wydatek...dzisiaj zakupilam kolejna dawke rota(340zl)...masakra co za czasy ze wszystko takie drogie:/

A katar to udreka,pamietam jak Mati mial i tez po nocach nie spal:/ umeczylam sie razem z nim:/

Monia..ja to chyba ze 4 lub 5 dostałam, ale juz miesiąc temu..hmm... Hipp (dwie nawet, bo jedna z kuponu w paczce do odebrania w Rossmanie), Nestle, Bebilon, Bobovita..te na 100% a czy cos jeszcze to nie pamiętam..

Hej 🙂

Witaj Weronika 🙂jak urlop się udał?

Aniu jak ja zazdroszczę takiej figury 😞zanim rzuciłam palemie ważyłam zawsze 42 kg a teraz 51 😞masakra,mam 3 kg za dużo 😞
Biedna Kruszynka z tym katarem 😞ale na pewno szybko przejdzie 🙂

Monika trzymam kciuki za Twoją pracę,pisz i nie przerywaj!!!

Ja dostałam paczkę z Nestle i Bebilonu,na razie nic więcej,tylko non stop eski przysyłają z konkursami

Oskar dostał od znajomego na chrzciny pchacz muzyczny,który też może być jako stoliczek do zabawy,ma melodię ,zabawki,piszczałki itd...

A my na 19.30 na spotkanie przed chrztem 😞zawsze Oskara o 20 kąpie a musimy go zabraC 😞

• Mamusia
Jezu Wy juz przestancie z tymi wagami....co ja mam powiedziec przy moim niskim wzroscie 58 kg 😠 jeszcze 3 do zgubienia do wagi sprzed ciazy ale i tak dalej bedzie za duzo,bo powinnam wazyc nie wiecej niz 50kg. 😠

Ja jeszcze zadnej pzczki nie dostalam ale podejrzewam,ze dostane,bo wypisywalam rozne pierdolki....

Piekna pogoda dzisiaj wiec idziemy na spacerek.Milego dzionka 🙂

• Mamusia
Aaaaa zapomnialam...jutro musimy jechac z Amelia na powtorne usg bioderek,az do Gdanska.Wyprawa na 102,bo sa korki cholerne ale dobrze,ze moj ma jeszcze urlop.Ortopeda sadzi,ze tamto usg jest bledne i dlatego skierowal mnie do swojej kolezanki.No zobaczymy....

• Mamusia
Marta, a Ty gdzie pracujesz? już Ci się tęskni za robotą? 🙂

Monia, pisz, mnie to może czeka za rok-jak zdam poprawkę... haha

Aniu, katarek straszny u takich dzieci, skąd Ci młoda załapała? moja kruszynka już miała pierwszy katarek jak wróciła ze szpitala po 2 tygodniach 😞 taka malusia a już musiała kropelki dostawać, ale nie było tak tragicznie-po nocach mogła spać, ja odciągałam z noska, dawałam spreje różne... I położna dała mi jeszcza taki olejek bym dawała 3 kropelki na ubranko by się lepiej małej oddychało-cała sypoialnia śmierdziała tym olejkiem 🙂

Czy u Was też jest tak gorąco?? Byłam w mieście z mała na gimnastyce i termomentr w samochodzie pokazał mi 36 stopni!!! Tragedia. Ale mówią, że ma przyjść burza i od jutra chłodniej-o 5 stopni! 🙂 oby, bo nawet z chałupy nie chce się wychodzić.

Co do wagi, to nie pamiętam kiedy ostatnio taka gruba byłam 😞
Trzeba się wziąć za sibie. Może też zainwestuję w jakieś tabsy :P Albo-więcej ruchu mniej żarcia... echhh

Oglądałam wczoraj finał rzutu dyskiem i normalnie załamałam się, że Polak przegrał w ostatnim rzucie z Niemcem.... a już się cieszyłam, tym razem to mój mąż tryumfował.. (dla tych, które nie wiedzą-mój jest Niemcem 🙂)

Jutro szczepienie. I zaczynam ciążką pracę w ogrodzie z moim-ścinanie żywopłotu 😞 Amelie zostanie u babci.

Miłego wieczoru 😘

• Mamusia
Oj Weronika,teskno to mi nie jest ale musze wrocic,bo od listopada zaczynamy splacac kredyt hipoteczny,wiec rozumiesz...Pracuje w drukarni,ktora zajmuje sie drukowaniem pudelek do srodkow ochrony roslin itd...Praca fizyczna ale nie jest ciezka i najgorzej platna tez nie jest.
A scinanie zywoplotu Weroniczka to mega wyczyn 🙂)mama zawsze mnie wykorzystuje jak do niej przyjezdzam:laugh:

hej dziewczynki

za mna ciezki dzien pelen roboty:/ popisalam troche prace,moj skonczyl wczesniej robote to cos kolo dou zrobilismy.Mati spi od godz a ja tez juz wymiekam i marze o poduszeczce. Moje slonce nameczylo sie dzisiaj z kupka nie robi jej juz 2 dzien, i byla....ale wielkosci 5-slotowki twarda jak skała:/ pierwszy raz taka:/ czas znowu na leki:/ mam nadzieje,ze jutro juz mu sie to jakos unormuje 😞 oki uciekam jutro popisze wiecej 🙂buziaki

Brawo Monika za pracę..ja jak sobie pomyślę o robocie, to mi sie naprawdę nie chce...do czego służył ten stetoskop?? 😉 ups..

Natalka katarek ma mniejszy a dzis b yła przegrzeczna, popołudniu ani razu nie zaplakała. A teraz juz zasnęłą sobie w łózeczku bez szemrania..

Oj Marta, kredyt koszmar, my tez spałacamy ale mamy tak dość, że chcemy resztę w tym roku hurtem spłacić, bo mamy dość tych dodatkowych kosztów.

Cos tu zastój..no nic, ma byc dzis mega burza. Zmykam spać a jutro do Nowego Sącza jedziemy. Aha, a alicja właśnie z dziadkami nad morze wyruszyła....

• Mamusia
Koszmar....do Gdanska jechalismy 2,5godz w tym upale i jeszcze do tego,aby bylo wesolo zlapalismy kapcia 😞 Jak nie urok to sr....:P Z Amelki bioderkami wszystko w jak najlepszym porzadku 🙂 I co sie okazuje,ze tamto usg faktycznie bylo felerne i nie potrzebnie meczylam mala przez te 6 tygodni z tymi tetrowkami,niezle,co?Bo jest niemozliwe aby przez te poltora miesiaca nastapila tak kolosalna zmiana.Hm....cos bardzo nie lubia temtego lekarza radiologa....Ale mniejsza o to najwazniejsze,ze wszystko dobrze.

Aniu ap ropo kredytu to splacanie wesole na pewno nie jest ale my mielismy trzy wyjscia.Pierwsze mieszkac u tesciow na wspolnej kuchni itd.i tak sie bujac....drugie wynajmowac za te same pieniadze co kredyt mieszkanko 40m,ktore nigdy nie bedzie nasze albo wziasc kredyt i sie wybudowac.Dzialke mamy takze budowa byla chyba najlepszym wyjsciem w tej sytuacji.Moj M sie zajmuje wykomnczeniowka,takze duzo zaoszczedzimy bo sam bedzie wykanczal...Napewno nie bedzie miodzik ale jakos trzeba sobie radzic.

hej kobietki ale dzisiaj cisza

mnie o 6.30 obudził Mateusz histeria to nie był płacz...strasznie sie nameczyl aby zrobic kupke,pomasowałam brzusio wywalil znowu twardziucha a pozniej zdarzyl jeszcze zrobic 2 ale juz takie rzadkie,to wina zelaza ktore mu musze podawac...zastanawiam sie czy moe odstawic...:/poranek byl ciezki po 12 przyszlam do babci i prawie na kolanach poprosilam aby posiedziala z malym bo nie zdarzylam od rana nic zjesc:/(w trakcie jedzonka wystawilam fotke na NK 🙂)pozniej biblioteka i zakupy...no i nastal u nas kryzys i jestesmy zmuszeni wystawic ciuszki malego na allegro.Aniu mozesz mi powiedziec jak Ty wystawialas aukcje bo tam mozna wystawic 8 zdjec a Ty chyba mialas wiecejj??Teraz mam wolniejsza chwile na odpoczynek 🙂

Marto wspolczuje podrozy w takim upale...a co do lekarzy to nie bede sie wypowiadała...jeden lepszy od drugiego(Aniu nie kwestionuje Twojej wiedzy) 🙂 mnie czeka na poczatku wrzesnia wizyta u ortopedy,ale narazie wszyscy na urlopie:/

Fajnie ze Natalka ma sie lepiej.
Mnie jutro czeka sprzatanie,mam mega syf na chacie...wszedzie gdzie tylko spojrze moje wlosy...lenie sie jak moj pies:/ ok uciekam do wyrka:* buziaki

ANiu czytałam na BB ze twoja cora juz siega po zabawki i sie poczołga...mój mały dzisiaj lezac na brzuszku obrocił sie o 180 stopni troche podbijał sie na kolanach troche poprzesuwał raczki i tak zmienil pozycje 🙂 to dziecko mnie zadziwia aha i nie powoze go juz na placko w wozku:/ skonczyly sie czasy spokojnych spacerkow:/