Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂
W nasze strony przyjechala rodzinka ze Szczecina i dzisiaj wspolnie wybieramy sie wieczorkiem na dancing 🙂 muzyka lat 80ych.Bardzo fajni ludzie i na pewno bedzie wesolo 🙂tany tany-troche ruchu nie zaszkodzi 😉

Amelia jest jakas marudna i kurcze dalej w nocy sie budzi a myslalam,ze to tylko przejsciowe.Nauczyla sie wreszcie gryzak grysc,moze jej pomoze na dziaselka chociaz troszke...

• Mamusia
Hejo!

Marta, dobrze, że z malusią wszystko ok. Podróż ciężka, ale chyba warta zachodu takiej wiadmości 🙂
Zazdroszczę takiego disco, też bym sobie potańczyła, nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz się ruszałam w rytm muzyki-chyba sylwester 2007...

Monia, pożycz trochę weny, ja muszę zajrzeć do moich notatek, ale kiedy...?
Ja też podaję małej żelazo, i wcześniej też rzadko robiła twarde kupki. Ale od czasu jak je warzywka to trochę się polepszyło-syropek cały czas dostaje też.
Amelie też się budzi w nocy i marudzi... najgorzej jak jest ok.5 i nie chce znowu zasnąć... echhh

Dobrze, że z chorym dzieciaczkiem już lepiej 🙂 I rzeczywiście taki sportowiec z niej? super!

Żywopłot ścięty, mnie ręcę jeszcze bolą, piła jedna się spaliła-i to jeszcze w moich rękach! Śmieje się mój M, że teraz to kupimy dwie piły-jedną dla niego, drugą dla mnie-w kwiatki, damski model... :laugh:

Miłego weekendu, mamuśki. My się może jutro wybierzemy na jakiś mały piknik 🙂 Papapa

witam dziewczyny z deszczowego nowego sącza...

No po kolei: Monika, co do aukcji, ja mam konto na www.fotosik.pl, mam tam jakiś abonament, wrzucam tam swoje fotki i potem wstawiam już do aukcji za dramoche ile da radę. Z tych z allegro nie korzystam, bo drogo i fatalnie wygląda, jak chcesz więcej szczegółów to Ci pomogę 🙂
A co do kwestionowania mojej wiedzy - bez urazy, ale to może zrobic tylko drugi lekarz, i to bardziej doświadczony..

Marta, zazdroszczę imprezki, tez bym popląsała..

Wczoraj ograłam się w badmingtona i mam dzis mega zakwasy w PUPIE..trochę ruchu i makabra...

A co do młodej - nadal katar, ale od dwóch dni przesypia znowu noce, więc jest super.

Aha, co do włosów, to mnie też wypadają, że kosmos, wszędzie są, cała łazienka itd, jak u Moniki...niedługo całkiem wyłysieję...

hej kobietki

na naszym forum slychać świerszcze 🙂 ale każda pewnie zapracowana 🙂 Aniu bede wdzieczna za pomoc,łozeczko nam sie przyda,bo kolyska plytka i boje sie ze Mati moze cos kombinowac a na lozeczko za aukcje powinno wystarczyc 🙂 sprawdze ta stronce co mi podałas...zielona jestem w temacie allegro bo zawsze kupowalam a nie sprzedawałam 😞

Po ciazy wypadanei wlosow to ponoc norma...ale nie sadzilam ze beda mi wychodzic garsciami. najgorsze ze caly czas wyciagam je z rak Matiego.

Wczoraj dostal jakas zabawke od cioci z Mc'donalda i zapchal ja do buzki,przeciał sobie dziaslo i polala sie krew...ale gdyby nie to ze dawalam mu smoczka to nawet bym nie wiedziala...nic nei plakal 🙂 dzielny chlopczyk 🙂

Aniu zazdroszcze odpoczynku 🙂moj M dzisiaj jedzie na jakis festyn foty robic a ja zaprowadze malego do rodzicow i cos dalej bede pisala,

zycze miłej neidzieli 🙂

Hej 🙂

Już po chrzcinach 🙂Oskar w kościele spał pół mszy a potem słuchał i był dzisiaj w ogóle cały dzień jak aniołek,nawet jak go polali wodą to się śmiał 🙂
Wszystko się udało,imprezka super,prezenty super 🙂tylko padam już z nóg 😞wczoraj od 7 rano latałam a w nocy z nerwów spać nie mogłam....jutro zajrzę,bo ledwo na oczy patrzę 😞

Buziaki 🙂

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
Ada fajnie,ze impreza sie udala 🙂 A cos w tym chyba jest jak mowia,ze po chrzcie dziecku sie odmienia....I juz masz tez chrzest z glowy.Teraz czekamy wszystkie na komunie naszych pociech:laugh: a zleci nam ten czas raz dwa 😉

Jezeli chodzi o wlosy to mi nie wypadaja na szczescie,bo i tak mam ich malo i bylabym lysa.:P

Wczorajszy dzien odsypialam po imprezce.Bylo super i wytanczylam sie za wszystkie czasy.Mielismy byc do 2 a czas tak plynal ze w domu znalezlismy sie po 5 🙂 Amelka nam sie w nocy budzi a dla babci miala serce i spala cala noc 🙂))

• Mamusia
Hej dziewczyny, mała już ucina sobie drzemkę po nocy, dziś obudziła się z płaczem po 7... Chwilę potrwało zanim ją uspokoiłam. Ostatnio coś w ogóle niespokojna jest 🤨 W nocy też za spokojnie nie śpi, a przy tym i ja-w sobotę to padałam na ryj, tak mi dała w kość. Dlatego dzisiejszą noc już spała sobie w swoim pokoiku. Niania była włączona, ale dała mamie pospać, bo inaczej chybabym nie wyrobiła.
Wieczorem dałam jej kaszki, ale chyba za gęsta była, bo dławiła się.... także będę musiała więcej mleka dawać.

My chrziny mamy 27 września, mam nadzieję, że wtedy też małej się odmieni na lepsze 🙂

Amelie waży 5850g, także nadal jest najmniejsza i najstarsza... Ale z pewnością ma już ponad 62cm, bo śpiochy są już przykrótkie 🙂 Zakładam 68cm i są prawie ok! Muszę znowu iść na jakieś zakupy, bo większych rozmiarów raczej nie mam...

aaa, dziś zaczęłam moją dietę kopenhaską, i tak przez kolejne 13 dni. Już mi jest lżej na żołądku! Tylko już mi się rz.... chce na myśl o befsztyku... Ale dam radę i już mnie cieszy minimum 4 kg mniej! przynajmniej w spodnie się zmieszczę... :P

Miłego dnia.

hej kobietki

Adus fajnie ze chrzciny sie udaly 🙂 moja sasiadka tez wczoraj chrziła synka 🙂 zarejestrowałam Matiego do ortopedy na 14 wrzesnia...niestety straszne sa kolejki ale wazne ze jest zarejestrowany

Popatrzylam dzisiaj na moje nogi...od pasa do kolan sa pelne siniakow dzieki Matusiowi ktory zawsze jak go rano biore do lozka tak mnie skopie...a ciałko mam wrazliwe 🙂 dzisiaj bedzie nowe lozeczko- babcia malemu kupi 🙂

Marto zazdroszcze imprezki 🙂 ojjj poszlabym gdzies poskakac 🙂

hejka..dzis już mniej pochmurnie..wybrałyśmy się z Nastunia na spacerek..

a dziś idziemy do sklepu w związku z ważnym wydarzeniem..pojutrze Natalka kończy 5 miesięcy i dostanie swoją pierwszą zupkę z mięskiem, pewnie z króliczkiem i musimy sie obsprawić 🙂))

Aduś, Oskarek wyglądał przeuroczo 🙂))

Oki, zmykam na pocztę wysłać mój laktator do nowego właściciela 🙂

• Mamusia
Weronika ja tez stosowalam kopenhaska pare miesiecy przed zajsciem w ciaze ale nie wytrzymalam i zakonczylam na 6 dniu 😞 Kurcze ta dieta jest dla twardzieli i trzeba miec cholernie silna wole.Prawda jest,ze kilogramy leca jak szalone ale w moim przypadku szybko zlecialy a wrocily jeszcze szybciej i to z nawiazka:P Zycze wytrwalosci 🙂

Aniu ja sprzedalam moj laktator 2 tygodnie po zakupieniu,bo i tak mi sie nie przydal.

Mikusia,Matus ma dobrze z babcia 🙂te babcie to jednak skarb!!!

HEJ MAMUSKI
MATI JUŻ SPI W NOWYM ŁOZECZKU,NA BIEGUNACH HEHE NIE MOGLAM SIE WYZBYC KOLYSKI 🙂 MALY CZASAMI JEST KOLYSANY DO SNU 🙂JUZ NIE SPI KOLO MNIE LOZECZKO JEST PRZESTAWIONE PRZY OKNIE MAM NADZIEJE ZE OBUDZE SIE JAK MALY SIE PRZEBUDZI 🙂ALE SPODOBAŁO MU SIE BO LUBI FIRANKI 🙂
WLASBIE WYSTAWILAM AUKCJE Z CIUSZKAMI...NA PAMPERSIOCHY BEDZIE 🙂BUZIOLE 🙂

Taaaaaa...Marta z Weroniką....akurat Wy tłusciochy to musicie diety stosować, kościotrupy jedne..nie przesadzacie trochę dziewczyny?

My dzis robimy wypad do Krynicy - 20 minut autem, pooddychać świeżym powietrzem..

A co do babci...po każdej wizycie babci u Natalki lub jej bytności u nas muszę ją "prostować", bo tak ja na rękach lulają, że robi się rozwydrzona i nie ma mowy o poleżeniu w leżaczku, na kocyku czy w łóżeczku. A juz celuje w tym moja teściowa, która na złość podnosi ją tylko kiedy a nie widzę, nawet jak małą leży spokojnie i się na nią wkurzamy..

Co do laktatora, ja niexle zarobiłam, bo mi brat w prezencie z USA przysłał Medele Swing i ja opyliłam na czysto za 250 zeta 🙂)

Jak ida aukcje Monika? Daj stronkę, to oblukamy 😉)

• Mamusia
hejo!

Co do diety-kościotrupem to nie jestem, aż w lusto już nie patrzę... Zamiast lecieć z wagi, to ja tyję 😞 Daltego dratsycznie biorę się za dietę-już 4 raz ją robię!! Więc wytrwała to chyba jestem 🙂 ALe chyba nie będę dokładnie przestrzegała przepisu, bo padnę.. Także trochę więcej pomidorków, arbuz, pieczywo Wasa na śniadanie... No zobaczymy, już lepiej mi 🙂

Ja chyba jak na razie wszystko po małej zostawię, kto wie, może trafi się jeszcze jakieś rodzeństwo... 🙂

A babcie to rzeczywiście dziwne istoty. U mnie było podobnie, jak byłam 2 tygodnie u mamy-na rączkach, przy małej, dydek w ruchu... I rzeczywiście potem mała była marudna i trzeba było ją oduczać. A nie wspomnę jak było, jak mama przyjechała na mieiąc po porodzie! Nawet Thomas już się denerwował, bo małej nie mógł na rękach ponosić... tylko babcia i babcia....
Ale to chyba taki urok dziadków.

Ja dziś zabieram się za gotowanie warzywek dla małej-ale podstawa:ziemniaczek z marchewką, bo jak brakuje któregoś składnika, to zaraz nie chce jeść.... I chyba będę musiała kupić inną łyżeczkę, bo ta jest chyba trochę za szeroka. A Wy dziewczyny jakie macie?

Ania, masz już te breie z Holle? Ja dostałam kiedyś od położnej takie jednorazowe opakowania. Ale jakieś dziwne one... A może wszystkie są takie? Na początku jest dosyć gęsta, a po czasie jak traci temperaturę to robi się rzadka... W sumie wczoraj dodałam też trochę więcej wody, bo wydawało mi się, że za gęste. Hmmm....

A ja dziś bez samochodu... Rano była burza, więc mój wziął swój, a moje autko na inwentaryzacji 🙂 echh, zostaje spacerek do sklepu najbliższego...

Miłego dnia!

WERONIKA, JA MAM ŁYŻERCZKI Z CANPOLA, TAKIE MALUSIEŃKIE, CO KOLOR ZMIENIAJĄ POD WPŁYWEM GORĄCA..I ONE SĄ W SAM RAZ..RESZTA TO GRZMOTY.

A MANNĘ TĄ Z HOLLE MAM, ALE TU SĄ WYTYCZNE, ZEBY DODAWAĆ TYLKO ŁYZECZKE DZIENNIE GLUTENU DO INNYCH POTRAW, TAK ŻE JA NIE ZNAM KONSYSTENCJI, BO TĄ MANNE DODAJĘ OCIUPINKE CODZIENNIE DO KASZKI RYŻOWEJ LUB DO ZUPKI...I TAK PRZEZ DWA MIESIĄCE, A POTEM MOŻNA JUŻ ZROBIC Z TEGO CAŁY POSIŁEK...

MY JUŻ PO WYPADZIE DO KRYNICY...MIŁO BYŁO 🙂

Hej 🙂

Ja na chwilę,bo mam dzisiaj w domu armagedon...dziąsła opuchnięte,czerwone,ślina leci strużką,płacz,krzyk i w ogóle 😞
Dostał przed chwilą Nurofen i maść na dziąsła,zasypia oczywiście na mioch rękach.

Do tej pracy chcieli mnie przyjąć-wynagrodzenie 1300 brutto 🤪 musiałabym chyba z 2 etety tam mieć 😞także wracam do siebie,niestety na 3 zmiany.Będę tu gościem niedługo 😞

Aniu my jeszcze trochę i też mięsko,dzisiaj dostanie nowy smak kaszki-malinową,chcę mu też jabłuszka wprowadzić.

Schudłam 🙂został mi "tylko" 1 kg 🙂,ale wydaje mi się jakby było jeszcze parę za dużo 😞

Buziaki 🙂

hej kwietnioweczki

ja siedze przed kompem z farba na wlosach- fioletowa czerwien - szał pał - mama wziela malego na spacer a moj zostal zagoniony do zwalania wegla hehe- wroci czarny 🙂

link do mojej akucji to
http://www.allegro.pl/item723496619_zestaw_ubranek_dla_chlopczyka_53_szt_r_56_68.html
szału nie ma ale moze ktos to kupi a jak nie to cena pojdzie w dół 🙂

Adus zazdroszcze spadku wagi...u mnie rosnie 😞 ale zabiore sie za siebie napewno...wczoraj przymierzalam super kiecke za 25 zloty w promocji ale nie zmiescilam sie w cycach 😠 musze cos poszukac bo 3 pazdiernika chyba idziemy na wesele do mojego M najlepszego kumpla oj nie moge sie doczekac

Weroniko ja tez mam te lyzeczki z Canpola co ma Ania sa super 🙂
Aniu kiedys byłam w Grybowie to nie daleko Starego Sacza czy sie myle?

Fioletowa czerwień..hmm.. 🤪 fajno...a ja myślałam, że jak mam karmel, blond i brąz, to juz oryginalnie..hmm...musisz wkleić fote potem 🙂))
Aukcja niezła. Pójdzie..spoko, wytrwałości 🙂

Aduś, ty malizno....następna grubaska się znalazła...a Ty się dziwisz, że mały jest drobny, jak się ma mamę, co waży 42 kg, to jakie ma być dziecko?

Mikusia, Grybów koło Nowego Sącza bardziej, owszem, jakieś 30 km...miałam tam koleżankę.

Aha, Aduś, jak ja pójdę do pracy to tez gościem będę, ale chyba laseczki nie zamierzacie skończyć z brzuszkiem co? 😞 będziemy tu dalej??/ bo ja uzależniona jestem i bym nie przeżyła...please..

Gratulacje dla Natalki 🙂

Ja na pewno brzuszka nie opuszczę!!!!!! To już jak nałóg 🤪
Nie mogłabym bez Was dziewczyny żyć 🙂

U nas znowu krzyk,dziąsełka miękkie-powiedzcie co jeszcze na ząbki,bo nie wiem już co jest grane dzisiaj 😞

Chyba mam zapalenie pęcherza 😞,boli mnie prawa nerka jak cholera,aż zgina mnie w pół

• Mamusia
hmmm, fajna musi być ta łyżeczka z Canpola.. to nie polskie, co? znajdę u siebie?? chciałam się dziś wybrać do marketu, ale dupa... dama spadła z 3 schodków i teraz kostka boli 😞 opuchnięta nie jest, ale booooli 😞 i już chodzić nie mogę-było lepiej wcześniej, a teraz dupa-skaczę na prawej nodze... nic, zobaczymy jak będzie jutro, oby szybko przeszło, bo nawet do kibla nie pójdę jak z dzieciarami siedzę... :P

Hihi, Monia, top będziesz super lila mamuśka! 🤪 Ja kiedyś w LO miałam fioletowe włosy-to dopiero też był szok! A potem zrobiłam taką tropikalną czerwień... hmmm, mojej mamie się strasznie podobałam 🤪

oj kobietki prosze sie tutaj trzymac brzuszka bo dla mnie to juz jak narkotyk 🙂uzalezniona jestem 🙂 mnie tutaj nadal bedzie sporo...no chyba ze wypali robota ktora ma mi kumpela zalatwic jako przedstawiciel pewnej firmy,mam niby nadzorowac menchandiserow w hipermarketach...fajnie by było....ale czas pokaze.
wlosy mi wyszly czarne z polyskiem fioletu - norma mam taki pigment wlosow ze wszystko mi wyjdzie na czarno...zrobilam kiedys czekoladowy braz wyszly czarne,ostatnio rubin na gorze wlosow byly czerwone u dolu czarne a pozniej sie wyrownały 😞 no coz znowu jestem mała czarna ale wazne ze pofarbowane bo strasznie siwieje to chociaz siwaki mam pokryte 🙂 oki uciekam kapac bube buziaki 🙂

ps.jutro szczepienie zobaczymy ile dokladnie wazy buba:0

• Mamusia
Jak pojde do pracy to na pewno znajde chociaz chwilke dla tego forum-DLA WAS KOCHANE 🙂Macie racje to wciaga...

Amelia od trzech dni ma wieczorem bardzo ciepla glowke ale dziwne,bo temperatury nie ma.Nie mam pojecia dlaczego?????

A lyzeczki mam tez dwie z canpola -rozowa i fioletowa + miseczka,kupilam w komplecie z podgrzewaczem.

Jutro jedziemy kupic ogrodzenie na dzialke i sami ogradzamy,echhh czeka nas sporo roboty,bo musimy ogrodzic 1700m kw. 🤪

witam

za nami przespana noc o 21 do 6. Maly rano mial powazniejsza sprawe ale jeszcze pospllismy do 8. po 10 idziemy na szczepienie 😞 biedne dziecko
U mnie dziewczyny plaga komarow. Wczoraj w pokoju wybilam jakies 20,nalecialo mi przez balkon ktory nie mam w pokoju tylko na drugim koncu mieszkania:/ i tak nie zrobilam porzadku do konca bo widze ze mati ma pogryziony policzek:/ oki powoli zaczne zbierac sie na szczepienie 🙂trzymajcie kciuki papapa:*

Marto nie zazdroszcze takiej roboty,jesli u Ciebie jest taka zarowa jak u mnie to naprawde wspolczuje 🙂