Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jejku czuje się jak słoń :P wprawdzie brzucha za dużego nie mam-bo po przeszyciu guzika mieszcze się w moje jeansowe biodrówki z przed ciąży 😁 a jeansy ciążowe to wisza na mnie jak na wieszaku-ale ciągle sie sama z siebie śmieje bo mam trudność wstać z kanapy czy z łózka po wejściu po kilku schodach mam taką zadyszke jakbym maraton przebiegła-oby nie było upałów w tedy będizmey lepiej się czuły, trochę chłodu nam się przyda

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a mi wyskoczył niezły brzuszek 🙂 .. jeszcze jakiś czas temu chodziłam w biodrókach sprzed cciąży a od dzisiaj już chodzę w dresach !!! bo mnie wszystko ciśnie :/ ... mam jedne spodnie dzinsowe i jedne ciążowe które czekają na ubranie ..

ja dzisiaj i wczoraj jestem tak bardzo zmęczona że usypiam na stojąco !! jeszcze mój mąż poszedł grać w piłkę (ale ok niech się wybiega, zrelaksuje będzie wtedy w domu spokojniejszy i mniej spięty:P ) i jak myślę o tym że ma przygotować dzieci do spania to nie wiem jak ja mam to zrobić 😞 .. usypiam po prostu usypiam.

• Mamusia
Tak pogoda że niema się co dziwić. Ale mnie to nie martwi. Ja zaraz gonie zrobić kolację.Przespałam się popołudniu i teraz super się czuję.Tylko moja dzidzia dzisiaj starsznie spokojna. Ale niech śpi. Bo jak ja obudziłam muzyka to dostałam takiego kopa w pęcherz że już jej nie budzę 😮 Będe lepiej przy niej chodzić na palcach 😉
Zjadła bym coś extra na kolację 🤨 Ale chyba nic extra nie wymyśle zjem kanapki z herbatką i będzie extra.:P

• Mamusia
Iwonko właśnie nie wiem ile kosztuje, kol. mi mówiła że u mnie w szpitalu koszt. 11 zł, ale jak patrzyłam w necie to koszt. wahał się od 60 - 90 zł, ale warto zrobić....W razie dodatniego wyniku, podadzą w czasie porodu antybiotyk, a tak szkoda, by maleństwo było chore...

• Mamusia
Karolinko dobrze że nam piszesz.Bo ja pierwszy raz słyszę a skutki z tego co czytałam są dosyć poważne.

Ja Kasiu zjadłam już kolację . Pyszne kanapeczki z herbatką. I teraz to już z kanapy chyba będzie ściagał mnie dźwig 😲
Normalnie jestem pełna jak balon 😮 I nie ciekawi mnie ile utyłam chyba wolałabym nie wiedzieć :whistle:
Czuję ze dzidzia rośnie i to ważne. Co do moich kilogramów to ja juz nie liczę ile utyłam.Liczę ile czasu bede musiała się odchudzać 😞 Ale to nie istotne! Ważne żeby donosić zdrowo ciąże . Zeby nic nam sie nie przytrafiło. Reszta to pikuś 😉

• Mamusia
przypomnijcie mi jak anzywa sie to badanie o którym mówicie to zpaytam o nie swojego lekarza-może warto je zrobić i sama też się skusze 🙂

ja tez ide zrobić sobie kolację-oczywiście na słodko-bo jak nigdy od kilku tygodni wcinam same słodkości 🙂 więc na kolacje bułeczki z dżemikiem truskawkowym 😁 mniam a najlepiej smakują przed tv na jakims fajnym filmiku 😁 z pyszna herbatką-ostatnio wyczaiłam w sklepie taki sok do herbaty ja go nazywam "czeski rum" ale z alkocholem on nie ma nic wspólnego jest w takich plastikowych kartonikach przeźroczystych ma taki ciemno brązowy kolor i tak troszkę ma sma bardzo słodkiego rumu 🙂 w herbatce coą pysznego 🙂 mniam

• Mamusia
Wyczytalam ze trzeba wczesniej go kupic a lekarz pobiera ci wymaz czy tak?A gdzie mam go kupic?
Ja mam straszne pragnienie na herbatke Ice Tea-moglabym ja pic hektolitrami 🙂 🙂
Jutro jade z moim M w trase,wczesniej musze zajechac do swojej pracy wziasc zaswiadczenie do szkoly rodzenia ze pracuje w W-wie zeby moc uczeszczac do niej za darmo:laugh: :laugh: A to juz tak blisko 14 wrzesnia...

Dziewczynki moj M dzisiaj siedzial przed netem i szukal imienia dla naszego Synka wybral dwa doradzcie:
SZYMON lub BARTOSZ CZEKAM NA WASZE OPINIE...
Wiem ze Beatki synek ma Szymon ale ja nie moge sie zdecydowac miedzy tymi dwoma pomozcie 😉 😉 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Już pewnie śpicie. A ja ganiałam po forum i oglądnełam jakiś film z porodu ktoś wkleił. Normalnie mnie zemdliło. Pokazane jak nacinają i no cały poród.I doszłam do wniosku że nie chciała bym że mój maż przy tym był. Sama też nie chciała bym na to patrzeć ☺️ Jak bym stała przy kimś przy porodzie i miała patrzeć na to wszytko to bym chyba zemdlała.Dobrze że mi wszytko zasłoni brzuch:P.
Więcej filmików nie oglądam. 🤢
Dobrej Nocki!

• Mamusia
Marzi mi również się podobają oba imiona... i wszystkie osoby, które znam o tych imionach to fajni ludzie. 🙂 Ale jeżeli chodzi o Bartka to bym skłoniła się tak jak Gosia ku Bartłomiejowi - mi osobiście wydaje się ciekawsze no i rzeczywiście jest rzadziej spotykane. 🙂

Zaciekawiłyście mnie tym testem... chyba też się "skuszę". 😉 W końcu taka dodatkowa wiedza nigdy nie zaszkodzi, zwłaszcza gdy może pomóc...

Uaa... Dziś późno wróciłam, więc późno kładę się spać. Heh, a jeszcze przed ciążą to dopiero zaczynałam życie, a teraz... chlip. 😉 Ogółem z człowieka typu "sowa" przemieniłam się w typu "poranny ptaszek", co jest dla mnie niesamowite i dalej się nie mogę przyzwyczaić! 😮

• Mamusia
Cześć! Ja tak jak Ty Kasiu!Ale nie długo ktoś nam nie będzie długo dawał spać 🙂 .Moja mała od wczoraj rzadko się wierci. Może dziś będzie miała więcej energi . Bo wczoraj to wszyscy byli ospali.Muszę się zabrać za sprzątanie bo mąż niebawem wraca. Ale czuję ze dziś znowu będzie gorąco bo już słonko daje.I ciężko mi będzie szło. 😞 Miłego dnia!

• Mamusia
U mnie się posprzestawiało wszystko,szybciej chodzę spać i szybciej wstaje 🙂 tak to potrafiłam do 1-2 w nocy siedzieć a o 5 wstawałam do pracy,a teraz to szok,20-21 już bym spała ale wtedy się budzę w nocy.U mnie też dzisiaj cieplutko,z resztą cały urlop jak na razie udany,a za tydzień już się kończy,i zaś powrót do rzeczywistości 😞 tęsknota 😞 echh nie myślę jeszcze o tym.

• Mamusia
Nie martw sie Leniuszko . Ja się robię jak jeden wielki rozstęp 😉 Chociaż na brzuchu nie dostałam nowego ani jednego ale sporo mam z poprzednich ciąż.Ale na nogach też kilka dostałam.
W ogóle straszna sie robie.Jestem taka blada nos mi się robi jakiś wielki i różowy. Policzki mi już odstają na boki!Masakra 😲 Normalnie potwornicka! 😮

• Mamusia
A u mnie sie nic nie zmienilo ze spankiem zawsze chodzilam spac pozno i pozno wstawalam i tak jest dalej. I spie tak po minimum 10 godzin 🙂 wszyscy twierdza, ze dzidzia da mi popalic i nie bedzie juz dlugiego spanka 🤨 Ale oboje z partnerem jestesmy spichami wiec istnieje szansa, ze dzidzia tez bedzie - oby 🙃
A dzis snilo mi sie ze zaczynala mi sie akcja porodowa i czulam skurcze ale bezbolesne... w pewnej chwili sie obudzilam i poczulam mega ostre kopniaki mojej pociechy w brzuszku 😁 Uwielbiam jak daje znac o sobie, ale zeby tak akurat w srodku nocy 😉

• Mamusia
Witaj Olgo! Mnie naerka nie boli tylko w pęcherz strasznie dostaje.W ogóle mam jakiś ucisk na pęcherz. strasznie tego nie lubię.Musimy się pomęczyć. Ale ja to poduszki podkładam pod plecy i leże zeby mała sie obruciła o przestała mnie tak mocno lać po pęcherzu.