Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej mamuski!!!
ja juz powoli szykuje sie na wylot do Polski 🙂 juz sie nie moge doczekac tylko ciekawe jak Mia zareaguje na lot samolotem??
Szykujcie tam dla nas ładna pogode 😜
My dotad uzywalysmy Nivea Baby SPF 30 - http://www.nivea.pl/products/show/40885
moja opinia: dlugo sie wchlania i srednio pachnie- szczegolnie po kąpieli slonecznej... (skora pachnie jak po solarium)
planuje kupic: http://www.vichyconsult.pl/products-CSMP0002/ochrona-przeciws%C5%82oneczna/capital-soleil/multipozycyjny-spray-dla-dzieci-spf-30.aspx tylko zastananwiam sie czy nie lepiej SPF 50

Beatko - wyprowadzka od Twojego M...?!! No czasem jak to mowia: "Z miloscia jest jak z maslem, od czasu do czasu troche chlodu utrzymuje ja w swiezosci" Powodzenia zycze!!

Mia robi papap i kosi-kosi 😁 a zebow nadal ani widac ani slychac 😉

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
co do tego produktu z vichy na pewno jest super,zobacz tylko czy nie ma czegoś z loreala w drogerii bo może być o połowę tańszy, a vichy i loreal to jest dokładnie to samo,ten sam producent tylko vichy jest serią apteczną i droższą.

• Mamusia
olga napisał(a):
całe życie namawiałam moich rodziców na rozwód,niestety wolą się kłócić i męczyć ze sobą.

U mnie to samo... 😞
Co do chrztu, to albo siostra już o spięciu zapomniała, albo możliwe, że uznała, iż mimo wszystko rodzina, to rodzina...

Kukunari ja postanowiłam używać SPF50, bo Witek to blondasek, a tacy często mają delikatną karnację... Zresztą tata ma. 😉
Z tą pogodą to coś się postaramy załatwić... 😉 😜

A tu mi się przypadkiem udało uchwycić odrobinkę pierwszego, Witkowego ząbka 🙂 :
[URL=http://img12.imageshack.us/i/zabek.jpg/][IMG]http://img12.imageshack.us/img12/8602/zabek.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
OJAAAAAAAAAAA 🤪 łap oklaska za zębolka 🙂 czadowy jest 🤪 🙃 a Wicio jak wyrósl hehehe taki mężczyzna sie zrobił, pamiętam jego zdjęcia- chudzinki hihi

moj Szymon juz RACZKUJE! jesli tak to moge nazwać 🙂 niezdarnie co prawda i nie tak sprawnie ale przeraczkował dzis mi a to w jedna a to w druga troche skacze jak zajączek ale sie przemieszcza na czworakach 🤪
badania moczu ma lepsze ale wciąż sa jakies bakterie. Naarzie musimy kontrolować

OLGA- myśle jak PAulina odnośnie chrztu. Moze siostra juz zapomniala o spieciu?

Smaruje Szymona tez SPF50

A jutro do promotora z praca licencjacka, ciekawe ile bedzie jeszcze do poprawy a obrona tuż, tuż 🥴

• Mamusia
dziś po długim czasie przespana nocka,pierwsza pobudka o 3.30.czopki chyba jednak działają albo przypadek 😉
za ciepło raczej nie ma,w nocy mam otwarte okno i śpi pod kocykiem w powłoczce. no zobaczymy co dalej. u nas od rana burzowato 🤢

• Mamusia
hej 🙂 Paulinko Wicio ma super ząbka 🙂 🤪 u nas jeszce ząbków brak i chyba długo jescze ich nie będzie:P

u nas pogoda jest upalna od rana, wytrzymać nie można siedze z małą w domu bo na dworze to skwar niesmaowity;/ zaczekam tak do 16 aż bedzie troszke lepiej i wyjde z małą na spacer, rano juz miałysmy spacer do skelpu 🙂ja chce sie troche opalic bo w niedziele wesele a moje nogi sa białe;/ wiec dzis godzinke na słoncu polezałam:P

• Mamusia
CZESC JA NA CHWILKE
U MNIE JAKO TAKO POZA TYM ZE MOJ M MIAL WYPADEK W PRACY I POLAMAL SOBIE KREGI W KREGOSLUPIE ,NIEDAWNO MIAL OPERACJE I DOCHODZI DO SIEBIE .SZYMONEK NARAZIE RACZKJE ALE DO TYLU,MA 4 ZABKI 3 NA DOLE 1 NA GORZE,JEST GRZECZNY,PRZESYPIA CALE NOCE.20 CZERWCA CHRZCINY,BO STWIERDZILISMY ZE NIE MA CO ODKLADAC...TRZYMAJCIE SIE

• Mamusia
Beatko dzięki! 😜
A Szymonek nieźle sobie poczyna! No i grunt, że wyniki lepsze. 🙂 No i oby tak dalej! 🙂

Olga może to taki chwilowy okres? Skoki rozwojowe? 🤨

Maiha dzięki. 😜 Kurde, u nas też skwar... i też chciałam wyjść popołudniu, ale się ciemno i burzowo zrobiło... 🥴 No to czekamy na burzę - może ulży trochę...

Marzi współczuję! 😞 Zdrowia dla Twojego M i niech szybko dochodzi do siebie!

• Mamusia
Beatko hm tylko czy to ma być coś do zabawy czy coś pamiątkowego? Może konik na biegunach? 😉 Albo inny jeździk... 🤔 W sumie zabawek jest od groma, tylko zależy co mały ma, a co nie. Tablica do rysowania (choć może to jeszcze za mały), namiocik? Sama nie wiem... Ja też mam zawsze problem z moją chrześnicą - ale ona wszystko ma... 🥴

• Mamusia
Hej! Marzenko trzymaj się dzielnie. Mam nadzieję ze wszystko z Mężem będzie dobrze! Gratuluję ząbków! Jak nie było to nie było a tu 4 🙂.Ja dziś rozmawiałam z panią pediatrą i też powiedziała ze Marysia ma strasznie rozpulchnione dziąsła.Wiec też lada moment będą ząbki. Bo Marysia tez w nocy budzi się ze strasznym płaczem. I uspakajam ja dobre 5 minut. Może to prze zęby 😞.Też wczoraj jej dałam czopek i ładnie spała .Dziś też dostała na noc i na razie śpi już 2 godziny.
Beatko wystarczy wejść na allegro i sama wymyślisz co kupić. Ja ciągle oglądam zabawki i oczopląsu dostaje. Nawet wczoraj udało mi się kupić nowego ślimaka Fisher Praisa za 35zł z przesyłką. Ciągle śledzę i szukam okazji 🙂
U nas też strasznie gorąco w mieszkaniu to normalnie szok. Dziś 2 razy wykąpałam Marysie bo była taka spocona jak ja 🙂
Na spacerze byłam od 17 do 19 bo strach wyjść w ten upał.
Pozdrawiam! Buziaki!

• Mamusia
Jeju dziewczyny ja odliczam dni i godziny do wylotu do PL mam nadzije ze pogoda sie utrzyma i wygrzejemy z Mia swoje dupeczki w sloneczku 😉
beatko - moze cos takiego - przydatnego podrozy dla malego zniecierpliwonego dzieciaczka??
http://www.babyclub.pl/product-pol-3204-Magiczna-kierownica-Tiny-Love-Karnawal.html
poza tym propozycji moze byc na prawde wiele 🙂 a to chlopiec czy dziewczynka???
A moja Mia nadal bezzebniak i do tego lysolek 😜

• Mamusia
musze sie jeszczep ochwalic ze Mia sama stoi podpierajac sie o cos 😁 i jest taka z tego dumna 😁

Beatko- moze klocki LEGO DUPLO, ktore mozna dopasowac zarowno do gustu chlopca jak i dziewczynki, sluzyc beda do conajmniej 4 latek poza tym dzieki roznym kompozycja nie znudza sie szybko. Dodatkowym plusem jest to ze sama mozesz wybrac zestaw -mnijeszy, wiekszy w zaleznosci ile chcesz przeznaczyc 🙂 no i na kolejne okazje masz prezenty z glowy bo wystarczy, ze dokupisz nowy zestaw do polaczenia ze starym 🙂

• Mamusia
Akigo mi tak pediatrzy też mówili, ze zaraz ząbki będą... i jakoś jeszcze musieliśmy czekać. 😉

Kukunari może i dobrze, że łysolek? Mojemu się wszystko plącze w te blond pióra. Zwłaszcza z tyłu ma długie, gęstsze i co chwila jakieś kurzowe kłaki się w nie plączą. 😠
I gratulacje dla Mii! 🙂 Zaraz zacznie maszerować! 😉

• Mamusia
Tragedia byla wczoraj no i dzisiaj tez z ta pogoda. Olek caly mokry smutny czerwony... wyszlam z nim wieczorem na placyk wzielam mojego M i gralismy w badmintona (nie wiem czy tak to sie pisze) a maly se chichral ze tata tak obok niego skaxze i dziwne miny robi 🙂 super sprawa
dzieisja juz bylismy choc troszke na spacerku ale i tak mi go szkoda... po prostu za goraco... jak wrocilismy to go wykapalam i teraz lezy w samej pieluszce 😁 (moze zasnie)
Gratulacje dla Waszych pociech!!!
Ach dziewczyny ja nie wiem jak Wasze maluszki wytrzymuja te podroze... ja sie nadal boje jechac samochodem 5h niby jakas tam klima w samochodzie jest ale to tez niezdrowe. Tak bym chciala gdzies wycjechac... pewnie musielibysmy wyjechac w nocy zeby maly wieksza czesc podrozy przespal bo tak to szybko sie xnudzi siedzeniem i bedzie plakal i marudzil.

• Mamusia
Leniuchu he, he, bez Witka, niestety. 😉 Wić zostanie z rodzicami i siostrą mojego M, a ja z M i kumpelą jedziemy. 🙂 Na miejscu dołączy do nas jeszcze kuzyn M. 🙂 Nie mogę się doczekać - raz, że koncert, fajne zespoły, dwa, że trochę się oderwę od pieluchowej codzienności. 😉 No ale po będziemy szybko wracać...

Co do podróży my często podróżujemy po kilka godzin... No cóż, teraz klima w aucie dużo pomaga, choć wiadomo trzeba z nią uważać. Zabawki na drogę, by się mógł mały zająć. "Zestaw małego przebieracza" w razie czego... 😉 No i coś do jedzenia i picia dla niego - i w drogę. Wiele nie trzeba.

Ale nad morze tak myślę i chyba... hm, no chyba jednak nad morze pojedziemy w nocy. To bym musiała ja jechać za kółkiem, bo jestem lepszym nocnym kierowcą od mojego M, no i już jeździłam taką trasą. 🙂 Ale to jeszcze będziemy myśleć... 🤔

• Mamusia
leniuch napisał(a):
A i w Realu pielchy Huggies mega pack jest za 37,99
a w Tesco tez Huggiesy za 34,99
tak bylo w gazetkach

cena super,tylko niestety Olek ma tak delikatną dupkę że mogę używać tylko pameprs sensitiv.nawet po zwykłych pampersach czerwona dupcia

• Mamusia
Olga no to faktycznie nieciekawie bo te sensitive to chyba drozsze sa od tych normalnych. Twoj synek to jak ksiaze 😁 wszystko najdelikatniejsze 😁
A ja zaczynam juz dorabiac w sobote mam festyn Szanty beda grac niezla muza do picia 🙃 wiec pochandluje zobaczymy co z tego wyjdzie
a 19 Wianki tam zawsze jet handel oczywiscie nie stoje ze swoim towarem tylko z ciotki. Juz zalatwilam soebi opieke nad malym (tesciowa przyjezdza)
Ja testeem teraz na etapie wymiany lodowki na wieksza tzn szczegolnie chodzi o zamrazarke no i tyle jest tych firm ze mozan zawrotu glowy dostac. Wczesniej mialam Amice i jestem zadowolona ale zastanawialam sie na POLARem

• Mamusia
PAULINA ale masz fajnie, ze idziesz na koncert, tez bym gdzies sie wyrwała 🙂

SANDRA dzieki za pomysły, to do auta chyba dla Sz kupie bo my ciagle jezdzimy a chrzesniakowi chyba kupie w koncu stolik edukacyjny...
oklask dla dumnej mamy 🙂 no ja tez bym byla dumna dgyby SZymon stal, poki co raczkuje coraz szybiej i dorwał sie dzis do szuflady w swoim lozeczku- zamykal otwierał, zamykał-otwierał 😁