Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja jak zwykle spozniona 😞
Wszystkiego naj dla SZYMCIA!!!! Kurcze jak ten rok minal szybciutko 🙂 Z placzacych, spiacych i jedzacych maluchow urosly juz duze dzieci, ktore juz czasto same wiedza czego chca w danej chwili, baaa! wiedza nawet jak to wykonac badz wyegzekwowac od nas 😉 Tak tak czas niemowlecy powoli zegnamy - nasze pociechy to juz DZIECI!!! 🤪

Nasze 1 urodziny juz jutro!!! Prezenty kupione!!! 😁
Niestety imprezka urodzinowa za dwa tyg ale co sie odwlecze to nie uciecze 😉

• Mamusia
Mamusie bylam dzis u fryzjerki i mowie jej ze z synem musze przyjsc bo mu juz w oczy wchodza a ona mnie pyta czy mam maszynke. Mam maszynke wiec polecila zebym sama go ostrzygla. Podala mi wymiary nakladek i wytlumaczyla jak to zrobic i zrobilam... nie jestem do konca zadowolona bo za krotko wyszlo:/ strzyglam go 12mm tak jak mi kazala fryzjerka a powinnam chyba 18mm i tak mi szkoda jego wloskow bo mial takie dlugie... ech... bede musiala sie przyzwyczaic... oby szybko odrosly

• Mamusia
Marzi ja też okresowo teraz, he, he. 😉 Podobno jak baby dużo ze sobą przebywają to im się zgrywają okresy... myślicie, że przez Internet też? 😁 😉

U nas jednak zamówimy tort - boisko. Ustalone. 🙂 I ten zegar - ciasto co pisałam. 🙂 A urodziny zrobimy dwa dni po - 28 listopada, w niedzielę. 🙂
A tu Witusia brum - brum, od moich rodziców. Inny niż my planowaliśmy, ale w końcu to prezent od nich, to z tamtego zrezygnujemy (bo po co mu dwa): 🙂

Jeszcze nie do końca złożony na tym zdjęciu... i nie oklejony. 😉

Kukunari dokładniej to teraz się mówi już "małe dziecko", nie? 🙂

Leniuchu ja mojemu chyba nie zetnę tak szybko - ewentualnie grzywkę z przodu podetnę. 🙂 Ale nie ma co się martwić - włos to włos, odrośnie! 🙂

• Mamusia
Sathi mowisz ze sie zgrywaja? coz mi jakos na dniach tez powinno sie pojawic.
Olusiaowi juz zachodzily wlosy na uczy i czasem w oczy zalezy jak sie ulozyly wiec trzeba bylo ale tylko przyciac a nie pojechac po calosci ech bede teraz biadolic...

a tu wstawiam zdjecie ( bohater drugiego planu 🙂 )

[URL=http://img266.imageshack.us/i/15102010002.jpg/][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/9256/15102010002.jpg[/IMG][/URL]

no tak male dziecko az do pojscia do przedszkola, a prezent super!

• Mamusia
Witam My kolejny dzionek przesiedzielismy w domku W piątek idziemy na sprawdzenie mam nadzieje ze będzie wszystko ok,ale na dwór i tak niewyjdziemy bo deszcze zapowiadają . Wczoraj Szymus dostał od babci 100 na szybkiego bo nawet z samochodu niewychodzilismy,kurtkę,dwie pary spodni i bluzke,a resztę powiedziała ze w sobotę. Tyle co wiem od wujka ma dostać motor na akumulator,jak nacisnie pedał to jedzie,są różne dźwięki ,muzyczka i chyba samochód Chucka,nie wiem czy wiecie jaki ,widziałam go u znajomych ze jak się tupnie lub powie choć Chuck to on sam przyjedzie ale cena zwala z nóg,ja bym tyle niedala,ale cóż jak chcą niech kupują.Ja doradzilam tylko siostrze ze potrzebuje pajacy do spania i klocków drewnianych,a co kupi reszta to zobaczymy Co do szykowania to u mnie będzie obiad,dwie sałatki zkurczakiem,salatka z pekinskiekj,ciasta,flaczki,schabowe,trochę wedlinki,ogoreczek,pomidorek,dla pijacych jakieś% i to wszystko nie ma co szaleć a no i torcik najważniejszy!!!jutro jadę na zakupki,w piatek udekoruje pokój,a w sobotę posprzatam i tyle. Bedzie dobrze!!! 😘 ..........A dla Mii i jej rodziców wszystkiego naj naj naj z okazji jutrzejszych urodzin,calusy od cioci ........... 😘

• Mamusia
shati - niezle bryka Witek zaczyna z gornej polki 😉 Jak to sie mowi "szlachta sie bawi" 😜
leniuszku - bohater drugiego planu - mistrzowski!!! A Aleks ma fajna bujna fryzure - to nie fair - Mia takie prawie "nic" ma na glowie, ale po urodzinkach u nas maszynka idzie w ruch, zeby pobudzic te niby klaczki do wzrostu 😜
Marzi - to grube prezenciochy dostaniecie 🙂 oby sie Szymcio cieszyl i bawil bawil bawil... Poza tym ZDROWKA ZYCZE dla malego dziciaczka 😁
My dzis kupilismy Mii takie prezenciochy:
http://www.fisher-price.com/pl/products/product.asp?id=41869
http://www.zabawki-fisher-price.pl/pl,product,garnuszek_na_klocuszek,44.html
i takie drewniane klocuchy : http://www.toys.ie/ABC-Picture-Blocks-!C05394-prod.aspx?qwSessionID=6a80629c-70f3-4a4f-bbcb-e645214aeadc
jutro rozpakowywanie 😁 Juz sie nie moge doczekac 😁

• Mamusia
Super te prezenty ja sie wstrzymam i kupie mu cos po urodzinach. Obczaje najpierw co dostanie zeby sie nie zdublowac 🙂
Marzi u mnie menu bedzie podobne!
Ja teraz mecze mojego M zeby robil za sw Mikolaja u obcych ludzi bo w tamtym roku mu proponowali ale jakos schyba zapomnial a chcieli mu dac 100zl! A ze u nas z kasa krucho i moj M ma odpowiednie wymiary "miesien piwny" dosyc spory no i brode zapuscil to namawiam go zeby sie oglosil a my z wieczerza wigilijna na tatusia poczekamy 🙂

• Mamusia
Sandra poszperalam w naszych archiwach i znalazlam.... (pamietasz jak to bylo?) 😉:
zaczely mnie lapac skurcze o 2:30 mocne jak okresowe zwiekszaly swa czestotliwosc z godziny na godzine... o 5 rano skurcze co 10min decyzja zapadla - jedziemy do szpitala...
o 6 bylam w szpitalu skurcze juz co 5min!!
ale rozwarcie tylko 1 cm... podali mi zel na rozwarcie i skrocenie szyjki (nie pamietam jak sie nazywal - oksy- cos tam)
do tej pory bolalo jak cholibcia... pozniej dali mi znieczulenie w zastrzyku, po ktorym zlagodnialy lekko bole... i przebili mi pecherz! podli mi jeszcze gaz i powietrze -entonox a w miedzyczasie zrobili testy krwi czy sie nadaje na znieczulenie zewnatrzoponowe - epidural. Jak mi podali juz epidural to bole przeszly jak reka odjal... Zdrzemlam sie nawet na stole porodowym w oczekiwaniu na rozwarcie...
okolo 13 godz poczulam od wewnatrz parcie na kroczecze... zajrzala polozna i mowi ze jest juz duze rozwarcie i ze widac wloski malej hehe ... nawet moj zajrzal zobaczyc :P
no i zaczelam przec godz 13:50:
skurcz 1-parcie raz- wyszla glowa
skurcz 2-parcie - nic
skurcz 3-parcie- ramionka i cala reszta -godzina 13:57
tatus przecial pepowine
i dossalysmy sie do cyca i tak ssamy co 3 godziny mleczna mame

• Mamusia
Wszystkiego najlepszego dla Mii! 🙂

Leniuszku mistrz drugiego planu powala, he, he. 😜 😁
Co do 100 zl, to fakt, piechotą to nie chodzi... Warto, w końcu to chyba nie trudna praca? 😉

Marzi nic tylko się cieszyć, że kupią. 🙂

Kukunari super prezenty. 🙂 Jak się małej zebra podoba? 🙂 My myślimy o koniku bujanym dla Witka od nas... Chyba, że ktoś na to wpadnie, dlatego chcemy zaczekać (choć wątpię...). 😉

• Mamusia
Dzieki dziewczynki za zyczonka w imieniu Mii 🙂
Wiecie, ze to takze nasze swieto? Swieto mam 🙂 to my sie tam meczylysmy aby urodzic nasze slodkie pociechy, to my przez 9 miesiecy na nie niecierpliwie czekalysmy, to my z najwieksza troska dbalysmy o nie caly rok 🙂
leniuszku - dzieki za odswiezenie pamieci 🙂
Shati -zyrafa zrobila furore - Mia oszalala, brykala na niej pol dnia 🙂 wkaldala nawet na nia lalke i maskotke malpe 😜 Ona od zawsze lubi patataj - szczegolnie na nas, wiec to byl mega trafiony prezent 🙂 Z tym, ze maly kurdupelek musi jeszcze urosnac pare cm zeby samodzielnie na niego wlazic i zlazic 😉
Generalnie prezenciki sie Mii podobaly 🙂 wszystkim sie pobawila i niestety na te stare to nawet nie spojrzala, no moze z wyjatkiem pilki 🙂 Dzien zaliczony jako udany, wesoly - szkoda tylko ze caly dzien lało i wialo, i ominal nas urodzinowy spacerek 😞 A co najlepsze Mia nauczyla sie pokazywac ile ma latek heheh i jak sie pytam pokazuje jeden palec - slodziak moj! zapraszam do nowej galerii na aguagu http://miacarmen.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/107841/

a teraz w kolejnosci naszej listopadowej 😉
Wszystkiego dobrego i duzo zdrowka dla Nadii!!!! i jej mamusi 😘

• Mamusia
100 lat dla Nadii! 😁

Kukunari masz rację - to także nasze święto. 🙂 Ale tak sobie pomyślałam też, że mojego M, który mnie wspierał na porodówce i mojej mamy, która szczerze od siebie powiedziała, że gdyby mogła, poszłaby za mnie urodzić... Wszystkich tych, którzy naprawdę, nawet jeśli nie fizycznie byli przy nas. 🙂