Beatasz,zakładam tetrową pieluchę złożoną w trójkąt i spinam bezpieczną agrafką no a jak dzidziuś zrobi siusiu to raczej tetrówka mokra nie jest i trzeba zmienić tylko pampersa...
pozdrawiam
ahaaa 🙂 to już chyba wiem o co chodzi 😉 tetrówka jest zupełnie na zewnątrz. No właśnie nie mogłam sobie wyobrazić jak sie dwie pieluchy zakłada hehehe, dziękuje za odpowiedź 😆
ja od początku przejde na pampersy, tylko w szpitalu - tam mają i nie będę cudować inaczej - będę mieć tetrowe. ale co wam chciałam powiedzieć. nie jest konieczne że przy pampersie dziecko będzie mieć źle rozstawione nóżki - bioderka - nawet to zbędne one są wystarczająco szerokie a tetry się używa dwóch bo jedna jest zbyt mało sztywna i wtedy dziecko mogło by mieć problem z bioderkami. ja bym poradziła używać normalnie pampersa bez podkładania tetry i jak nosimy dziecko to tak na żabkę. to na prawdę wystarczy. co do pępuszka to fakt bardzo ważne by nie zasłaniał pampers tego miejsca bo się zacznie brzydko goić, jeśli pampers nie ma wycięcia to zawijać przód by odsłonić brzuszek.
a ja dzisiajs sobie wymyśliłam pranie łóżek. normalnie te moje dziewczyny mnie wykończą. mają rok łóżka a już tak upaćkane - a dałam raz ciastka do pokoju jak miały koleżanki :/ i jeszcze wylane picie :/ ... prałam tak waniszem i innymi środkami, i plamy są, i tak nic to nie daje, a ja pedantka trochę jestem i mi to strasznie przeszkadza. niestety tak robią te łóżka że muszę poodkręcać, poodpinać zszywki te wielkie a potem nie wiem albo to zaszyje od spodu albo mój mąż będzie musiał wykombinować ten zszywać do mebli i zaszyje. jak wróci z pracy pewnie za głowę się złapię co ja znowu wyprawiam :P ...
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
beatasz
owijasz tetrówką pieluche i jak dziecko sie np zmoczy to tetrówka i pielucha do wymiany?czy jak 🙂?
ja mam zamiar kupić newborny an poczatek, moja sis używa i jest zadowolona.
a teraz zmykam, musze troche ogarnąć chałupke bo rodzice przyjeżdżają i ide na ostatnie jazdy.
milego dnia 😘
Gość
pozdrawiam
beatasz
kaisaa4
a ja dzisiajs sobie wymyśliłam pranie łóżek. normalnie te moje dziewczyny mnie wykończą. mają rok łóżka a już tak upaćkane - a dałam raz ciastka do pokoju jak miały koleżanki :/ i jeszcze wylane picie :/ ... prałam tak waniszem i innymi środkami, i plamy są, i tak nic to nie daje, a ja pedantka trochę jestem i mi to strasznie przeszkadza. niestety tak robią te łóżka że muszę poodkręcać, poodpinać zszywki te wielkie a potem nie wiem albo to zaszyje od spodu albo mój mąż będzie musiał wykombinować ten zszywać do mebli i zaszyje. jak wróci z pracy pewnie za głowę się złapię co ja znowu wyprawiam :P ...