Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja lubie gotować, ale jak jestem sama w domu to strasznie mi się nie chce 😞 ... bo ja nie lubie jeść sama.

ja sama nie robiłam zrazów.gosiu od razu wklej przepis mamy na brzuszka bo ja lubię sprawdzone przepisy 🙂 ....

a teraz ide czytać bajkę dzieciom, a potem też mam talent !!! 🙂 ....

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja pamiętam jak miałam z 10 lat albo i mniej ugotowałam zupkę z ziemniakami 😁 😁 ..... mój tata był świetnym kucharzem (uczył moją mamę po ślubie gotować nawet :P ) i cukiernikiem 🙂... a potem jeszcze murarzem a przy okazji świetnym akrobatom chciał iść do takiej szkoły ale niestety przez naukę nie dostał się. jak widziałam jakie on salta wyprawia koło 40 !!

😮

:P no to tyle o tacie :P hehe

a jak chodziłam do podstawówki to ze starszą siostrą piekłyśmy raz w tygodniu bułeczki z nadzieniem. starczało ich na cały tydzień i jeszcze rozdawałyśmy koleżanką w szkole na drugie śniadanie. były pyszne. szkoda że nie pamiętam przepisu :/

oki bo nie zdążę na mam talent !! a bajki mi niuńki nie odpuszczą 🙂

• Mamusia
ja chyba już dzisiaj nie dodam zdjęcia brzusia, zasypiam nad klawiaturą 🙂 jestem zmęczona.... pojechałam dziś po miodzik do wiejskiej pasieki... mniam...kupiłam jeden z dodatkiem cynamonu i przed chwilą wypiłam z gorącym mlekiem...pycha, tylko oczki się teraz kleją...

Sandro miłego wicia gniazdka 🙂

• Mamusia
Ojej miód-dla mnie to coś okropnego 🤢 jak byłam mała to mama mi go dawała jak byłam chora-a ja go niecierpiałam fee

Wiecie co ja dizs wysprzątałąm dom jak nigdy-lśni tak ż emożna by z podłogi jeść zresztą samą podłogę myłam 3 razy, ale teraz jak siąde to wstać nie moge bo tak mnie bolą plecy u dołu, poprostu coś strasznego, ale od tygodnia tak mam ż ejak się kładę to czuje ból w plecach u dołu i to takie nieprzyjemne 🤨

Ze mnie żadna kucharka tak jak Iwona gotuje bo muszę, prawdę mówiąć gotuję bo muszę męża nakarmić, ale ja to zazwyczaj coś szybkiego i łatwego wymyślam-bo nie cierpię nad garami stać, ciast też nie piecze 😞 ale zazdroszczę wam tych wypieków i pysznych dań

• Mamusia
Nawet w miarę był ten odcinek "mam talent",najbardziej to tych dwóch chłopców mi się podobało 🙂 jak ja kocham takie dzieciaczki.Zaraz mi się moi bracia przypominają,taki sam wiek tzn 8/12 lat.Ja w mleczku też lubię miód,ale tak to nie zjem.

Kasiu u mnie w domku też tata gotuje więcej i bardzo dobrze,ale mamy jedzonko jest takie wyjątkowe heh,takie inne 🙃

• Mamusia
U mnie zawsze gotowała mama.Do teraz czasem do niej dzwonie jak czegoś nie wiem. Ale wyszkoliła mnie jeśli chodzi o gotowanie bo sama mieszkam dopiero 4 lata:P A tak to mieszkała z nami mama.Ale było fajnie nie musiałam gotowac. Mój maż też lubi gotować chociaż jego przyprawianie nie bardzo mi pasuje. Ale nawet jak przesolił rybe to wcinałam i mówiłam że pycha .Co by chłopak sie nie zniechęcił:P.I tak wydaje mu sie ze jest mistrzem w kuchni a ja moge sobie leżęć 😉.

Jestem taka chora ze szok. Na śniadanie zjadłam pomidora ze skórką i mam pozamiatane. Własnie spędziłam pół program w wc. A potem w wannie bo bałam się że pojade do szpitala. A połknęłam już 2 nospy i jest lepiej. Aż się w tej ubikacji modliłam zeby mi przeszło. I przeszło 🙂.Teraz piję herbatkę miętową. Ja to taki kaleczniak jestem zawsze mi coś zalgnie ,zaszkodzi.Wszyscy jedzą a ja choruję 😞

Ja za miodem nie przepadam.
kasiu tak sobie myślę że fajny ten Twój tata. 🙂

• Mamusia
He dziewczyny!

Nie było mnie raptem jeden dzionek a tu tyle stroon... aż 15! 🤪

Super ciuszki widziałam, mini - dresik i te różowe z hello Kitty! 🙂

Marzi mnie troszkę paluszki "przybrały", ale nie aż tak, ani też nie puchną. Więc dalej noszę dwa ukochane pierścionki... 😉 Gorzej stopy gdy było ciepło - tylko japonki, cała reszta butów tego lata została zdyskwalifikowana... 😉

Gosiu fajna szafa, zazdroszczę, też muszę się zacząć w końcu rozglądać za porządnym meblem dla ubranek maluszka.
Brzuchol pomalowany przezabawnie! 😁

Kasiu super brzuchol! Uroczy. 🙂

Kukunari trzymam kciuki, oby test wyszedł okej! 😞

He, he, co do gotowania, to tak jak mówiłam nie raz - nie przepadam, wręcz nie znoszę... Po prostu nie mam do tego talentu. Zawsze się śmieję, że mi straszy brat sprzątnął talent z przed nosa. 😉

Miodku nie znoszę. :P Chyba, że wymieszany z ciepłym mleczkiem... :P

Akigo wracaj do zdrowia! :*

Uff... a ja wczoraj Wrocław, dziś znów Wałek, w pon prawdopodobnie znowu Wrocław i potem znowu W-ch... bo zbliża się szkoła rodzenia. 🙂

Za to mój M wrócił. 🙂 Dlatego miałam mniej czasu... :P

Dobra, czas mykać nynu, buuziole 😘 😘 i dobranoc!

Ach i jeszcze bym zapomniała: te dwa body po 6 zł, co ostatnio wklejałam foto, kupiłam w Pepco. Podjechałam i sprawdziłam jak się nazywał ten sklep. 😉

• Mamusia
pati ja się właśnie muszę wybrać do pepco. dawno nie byłam a mam kawałeczek drogi tylko 7 km.

odcinek "mam talent" no taki nawet ... mi się podobało jak grał gościu na akordeonie i jak ten chłopak śpiewał. nom tańczyli też fajnie i ci bracia też mieli fajny występ. co najważniejsze widać było w nich szczerość zachowania. bo ta mała co akrobaty wyczyniała z tatą to miała ciągle taki sztuczny uśmiech - widać że rodzice każą się jej ciągle uśmiechać. trochę to przykre. bo w sumie nie widać zadowolenia z tego co robi, robi bo tak już jest i trudno wyczuć czy to jej pasja czy przymus ...

iwonka dziękuje 🙂 fajny fajny ten mój tata .... byłby świetnym dzidkiem ... 🙂

ja na swoim jestem już 6 lat 🙂. zawsze gotowałam, ale oczywiście najpierw sto pytań do mamy i telefony jak co zrobić. mój tata właśnie bardzo żadko gotował, ale jak coś zrobił .... mmmmmm - to było niebo w gębie i zawsze było wszystkim mało. oczywiście mamy nie umniejszałam 🙂 . mój mąż za to się nie kwapi do gotowania. jak gotuje to najpierw jest "ale" , potem ja się obrażam mówię dobra nic nie rób, potem on do mnie dzwoni mówi to co ma zrobić, ja mu tłumaczę i gotuje ale nie doprawia, woli to mi zostawić. za to śniadanka bardzo często on robi 🙂. teraz właśnie siedzi w kuchni 🤪 a ja sobie piszę :P

iwonka moja siostra tak ma z brzuchem. ona ma srasznie wrażliwy żołądek. wszyscy jedzą te same dania, ale jej zawsze coś musi zaszkodzić. ja się na "mam talent" objadłam pomidorami ... 🙂

oki zmykam na śniadanko 🙂

• Mamusia
kiedyś była mowa o brzuszkach o ślubie - to ja wam pokaże dwa w jednym :P .... (zobaczcie jak po lewej stronie pani młoda szczuplatka a ja z Zuzą w środku 🙂 [img size=160]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/CCF20090913_00000pannym__ode.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
ale wy dzisiaj sobie dogadzacie ze spaniem :P .. a ja już placek mam w piekarniku , obiad już się macza .... ( dzisiaj piersi kurczaka moczone w kefirze i obtaczane w krakersach pieczone w piekarniku, sałatka z sałaty lodowe i ziemniaczki 🙂 aż bym już jadła :P .. a placek mój mąż wyczasnoł jakiś szybki prosty przepis z owocami, zobaczymy co to wyjdzie 🙂.

no nic śpijcie sobie śpijcie i odpoczywajcie 🙂, ja się potem chyba położe bo mnie coś moży. niedziela a ja wstałam już o 7 !!! 🙂

• Mamusia
Kasiu ale za to z brzuszkiem wyglądałas przeuroczo-kobiet w ciąży mają w sobie "to coś" zdjęcie super naprawdę ładnie wyglądacie i Ty i brzuszek z zuzą 🤪

ja wróciłam z kościoła i teraz pije gorącą czekolade i wcinam ciasteczka maślane na śniadanie:P dzis u nas jest festyn i mąż chce iść bo o 19 mają na telebimie siatkówkę wyświetlać ja sczzezre mówiąc nie mama ochoty ale trochę świeżego powietrza dobrze nam zrobi

Iwonko dobrze ż ejuż jest lepiej, choc mam nadzieje ż eto ta skórka z pomidora a nie jakaś choroba, bo u mnie włąnsie panuje wirus taki kilku dniowy i własnie oznacza się wymiotami i biegunką, u mnie prawie wszyscy chorzy ja się trzymam i oby już mnie to nie dopadło

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Kasiu ślicznie wyglądałaś 🙂

Iwonko mam nadzieję że dzisiaj będziesz już się dobrze czuła 😉

Paulinko musisz nadrobić zaległości ze swoim M 🙃 tylko spokojnie 🙃

Haniu udanej niedzieli 🙂

A ja uciekam robić obiadek,już czas chyba co 🤪

Miłej niedzieli dziewczynki 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki! .Dziekuję bardzo juz dzis lepiej! A poza tym mam nauczke i bede pamiętać co mi szkodzi 🙂.Ślicznie Kasiu wygladałaś z brzuszkiem.Ja z Kacprem byłam w ciąży jak brałam ślub.Ale miałam jeszcze mniejszy brzuniu.I lewo co było widać.Niektóre kobietki własnie tak ładnie w ciązy chodza że tylko brzuszki sterczą. A ja niestety zaraz mam poliki jak chomik na biodrach bułki i olbrzymie uda.
U nas dzisiaj wręcz chłodno.I pewnie jutro przydą wody do kaloryferów dolewać 🤢 Juz sie boję!
Wy już obiadek a ja właśnie wcinam śniadanie. U mnie zawsze wszytsko na opak. I zabieram się za prasowanie bo juz mam deske w dużym pokoju ciuszki położyłam tylko prasować. Gorzej że nie wiem gdzie je potem poukładam.
Paulinko skończ już z tymi podróżami bo Ty jak Sandra mozesz dzidziusia zgubić.

Haniu udanego festynu.
U nas na festynach zawsze pełno pijacych dlatego ja nie przepadam za festynami.
Również życzę Wszystkim miłej niedzielki!

• Mamusia
hej!!!

Iwonko dobrze, że już lepiej...ja też muszę uważać co jem, bo ostatnio po rewolucji z gruszkami mam dosyć 🙂

A to obiecana fotka 🙂 [img size=333]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/jj.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />