Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ach ciuszki sa superaśne 🙂 ja też nie mogę się doczekac kiedy będe stroic moją księżniczkę , już sobie ją wyobrażam jak jej robie warkoczyki albo kucyki zakładam śłiczne sukieneczki 🤪

no marzenko tobie mieisiąc a mi niecąłe 2 ale tez szybko zleci mam nadzieję-mam nadzieje ze urodze do 40 tygodnia bo po 40 tygodniu to bede sie juz niecierpliwić-najlepiej ajkbym urodziła w 38 tygodniu:P takie moje marzenie:P troszkę egoistyczne ale chce już zobaczyć córeczkę

• Mamusia
Cześć dziewczynki!Ja juz wyleniuchowana do potęgi! PÓł nocy w wc spędziłam. Chyba dzis co godzine chodziłam.Chyba za dużo pije:P .
Nareszcie się Sandruś odezwałaś. Byłam pewna że urodziłaś tak Cię długo nie było. Ubranka super!
Co do kleszczy to widuje je tylko na swoim psie i przprowadzam operacje. Ale jakbym zobaczyła na człowieku to chyba bym na pogotowie gonila 😮.
Coraz większego mam stracha przed porodem i tylko o tym mysle. Muszę sobie karte kupić i trzymać awaryjnie. Bo mój mąż dzwoni na mój koszt i nigdy mi nic na końcie nie zostawia. I sobie tak myślę że jak by mnie w nocy wzięło to miała bym cyrk bez telefonu.Zaraz się biorę za prasowanie bo pościele poprałam i mam juz wszystko gotowe.Szybko ale mam z głowy.Miłego popołudnia!

• Mamusia
ja nie lubie za bardzo "majtkowego" różu wiec moja dzidzia bedzie miala malo ubranek i gadzetow w tym kolorze 🙂 nie chce tez jej wychowywac na ksiezniczke tylko na normalna babke 😉 poza tym w nowym mieszkanku pokoik ma intensywnie niebieskie sciany wiec chyba dzidziusiowy pokoj bedzie przypominal raczej oceanarium :P w takiej tonacji przynajmniej mam zamiar go urzadzic 😁 na razie na jednej scianie wisza naklejone postacie z bajki o kubusiu puchatku ale chyba zamienie je na jakies egzotyczne rybki 😁 i bedzie duzo ladnej zieleni, zoltego,czerwieni i turkusu 🤪 - tak sobie mysle :P

• Mamusia
Achh Iwonko jak ja bym chciała też już mieć przygotowane wszystko,a pozostało mi jeszcze parsowanie no i wyprać pościel muszę 😞 nie mogę robić bo szafa jeszcze nie dojechała 😞

My musieliśmy zakupić taki sterylizator do smoczków i butelek,bo jest wymagany tutaj,ale chyba też wygotuje,stara dobra metoda 😉

Sandra boski pokoik 🙂 My mamy łóżeczko stać w Naszej sypialni,niestety nie możemy jeszcze Naszej Malutkiej zrobić osobnego pokoiku 😞

Moje zrazy chyba się udały 🤪 pierwszy raz robię,na początku były jakieś dziwne ale nabierają smaku i koloru 🙃

• Mamusia
Sanruś śliczny pokoik. Ja uwielbiam majtkowy róż. I uwielbiam pastele .Chociaż mam parę żeczy w żywych kolorach to i tak najczęściej kupuje pastel.
Moja malutka nie bedzie miala swojego pokoju. Narazie będzie w sypialni a potem z Adą.Co strasznie cieszy moja Ade. Mówi że będzie chyba jak sie mała urodzi spać u mnie w pokoju na ziemi.Bo ona małej nie odstąpi na krok:laugh:.

• Mamusia
sandro pokoik fajny. ja właśnie podobny kolor właśnie maluje na drugiej części. na dwóch jest żółty 🙂 ... taki miodowy bardzo ciepły 🙂 .... ale by było choć trocheę mniej babsko to teraz niebieski kolorek dajemy 🙂 .. oki ide dalej mężowi pomagać na wysokości gdzie dosięgam 🙂 bo ja nie umiem nic nie robić :P

• Mamusia
Dziękiuje! Ona poprostu uwielbia dzieci.pamiętam jak pilnowałam Mai i czasem u nas spała to Ada wstawała o 6 rano robić mleko bo ja nie miałam siły.
Ada marzyła o siostrze.To ona płakała z radosci jak zrobiłam test:P.Teraz ja ide robic obiad a Ada prasuje. 🙂 Dobrze mam z nią naprawde. Śnidanko mi zrobiła.A jak Kacper ostatnio w szkole narozrabial to zabroniła dzwonić do mamy. Pani zadzwonila dopiero jak mój maż był w domu. 🙂 Dobrą mam córeczkę naprawde.Trochę ostnio się pyskata robi ale to taki wiek.A tak to nie mam z nią żadnych problemów. Bardzo dobrze sie uczy średnia powyżej 5.Ale juz sie nie chwale. Uciekam obierać ziemniaki!

• Mamusia
no my na poczatku tez wstawimy lozeczko do naszej sypialni 🙂by miec oko na dzidziunsia caly czas, a dzidziusiowy pokoik zajmie tesciowka jak przyjedzie mi pomoc na poczatku... pozniej mala bedzie miala juz wlasny kacik 🙂 wiec w sumie nie ma sie co spieszyc ze specjalnym dekorowaniem pokoju -wlasnie zdalam sobie sprawe dzieki wam hehe...

powoli zakupuje wyprawke... kupilam juz.
-400ml sudokremu chyba najwiekszy jaki byl :P
-2 mniejsze paczki pampersow dla niuni od 2-4kg
-3 wieksze paczki pampersow dla niuni na 3-5kg
-6 paczek nawilzajacych chusteczek pampers
-Oilatum do kapieli
-streylne wklady poporodowe dla mnie
-zwykle wkladu poporodowe dla mnie
-koszule porodowa
-10par bawelnianych majtek zamiast tych jednorazowych
-ciuszkow mam chyba dosc

wiec czeka mnie jeszcze sporo zakupowania... trzeba wkoncu kupic lozeczko, materac, posciel... no i ten nieszczesny wozek... co sadzicie o wozkach BEXA??

• Mamusia
wlasnie z wozkiem jest problem bo myslalam ze u na miejscu cos znajde ale niestety nic mi sie nie podoba... wszystkie sztywne i do tego 95% to czarny kolor 🥴 ... dlatego zdecydowalam ze sprowadze jakis z PL fajnuchny mieciuchny i w ladnym kolorku 🙂 mysle o tym bexa bo kolezanka go sobie sprowadzila i tu uzywa - jest bardzo zadowolona lub o Tako Jumper.

gosiu- ten Oilatum ktory kupilam to Oilatum Junior- ja kupilam w Boots za okolo 12 euro :/ wiem ze u was tez jest ten sklep.. wejdz i zobacz czasem sa w promocji. a tu stronka:
http://cgi.ebay.ie/OILATUM-JUNIOR-EMOLLIENT-BATH-ADDITIVE-150-ML_W0QQitemZ360181353028QQcmdZViewItemQQptZUK_HeathBeauty_BathShowCons_RL?hash=item53dc7b4a44&_trksid=p3286.c0.m14