Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
O, no tak, a mi się dziś zaczyna 39 tydzień. 🙂 Czyli mogłoby to znaczyć, że w ciągu najbliższych 7 dni urodzę... Albo w ciągu najbliższych 21, jeśli miałabym przenosić! 🤪 Sama jestem już tak bardzo ciekawa jak to będzie. 😆 Maluszek znów fika od rana. Ja nie wiem czy on do porodu zdąży się uspokoić, coś wątpię. 😉

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mam dziś nieciekawy dzionek,moja siostra o 6 rano wylądowała na patologii wczesnej ciąży,zaczęła krwawić.mam nadzieję że tym razem nic złego się nie wydarzy.a z jej nastawieniem do mojej osoby nawet nie mogę do niej pojechać. później coś dopiszę jak będę miała jakieś info od szwagra.. 😞 😞

• Mamusia
Dzień dobry :P

I ja dalej w 2-paku 😞 już myślałam że coś wczoraj się ruszy a tutaj dupka,nic,cisza 😞 Mała się twardo pępka od środka trzyma 🙃 no i masaż chyba za wiele mi nie pomógł 🤨 muszę się nastawić na następny,chociaż zostało do wtorku trochę czasu może się zdecyduje i wyjdzie 🙂

U Nas zaś cisza 🤨

Sandro pozazdrościć takiego Aniołka 🙂 oby tak dalej 😉

Karola całe szczęście że już lepiej,bidulko na sam koniec tyle nerwów jeszcze 😘 trzymkaj się dzielnie 😘

Olga przykro mi z powodu siostry,ale miejmy nadzieję że wszystko się dobrze skończy 😘

• Mamusia
Olga współczucia dla siostry i Ciebie - bo pewnie mimo wszystko też się stresujesz. 😞 Oby było dobrze... 😘

Gosiu do wtorku ma czas... 🙂 Choć wiem, heh, mi samej niby dopiero 40 tc mi wypadnie w środę, ale nie mam już ochoty czekać. :P

Ale mi się dzień wlecze... :pinch:

Aaa... i właśnie przeczytałam tekst pod moim suwaczkiem:

"Maluch już w pełni dojrzały. Już na tym etapie rozwoju zauważyć można indywidualne różnice między dziećmi. Jedne są żywe i ruchliwe, inne spokojne i mało energiczne."

A we mnie niezmordowanie fika mała małpka! Czyżby z Witka miało być dziecko typu żywe srebro? 🤪

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂

wczoraj wieczorem miałam takie boleści podbrzusza + nieregularne dosyć bolesne skurcze, od rana też mnei bolał ciągle brzuch ale nic sie nei dzieje 😞
oj kurcze juz tak bardzo bym chciała wylądować a porodówce i męczyć sie hehehe ale żeby już coś się zaczęło- to czekanie jest okropne!

coś dziwnego dziś zauważyłam- gorący i bolący pępek... dziwne heh!

Karolinko
całe szczęście, że z mężem wszystko dobrze! przy rozlanym wyrostku nie ma żartów...

Olga mam nadzieje, że u siostry będzie wszytsko dobrze, ona bidulka też sie nastresuje 🤨

• Mamusia
Witam szanowne kolezanki..ja dalej przeterminowana..poszlam wczoraj wzac prysznic a gdy wrocilam to zobaczylam ze moj M zasnal ☺️ wiec nici z wywolywania 🤢 chodze dzis zla jak osa bo nie tyle draznia mnie pytania czy juz urodzilam tylko stwierdzenia -A TO MOZE BYC TAK PRZENOSZONE DO 2TYG-specjalisci sie znalezli..a najgorzej jak mowia to znajomi plci meskiej grr wkurw**mnie to!!!!!!!!!!!!
Beato nie mam pojecia co moze znaczyc ten pepek..ale usmialam sie bo ty jak nie ochota na kostki lodu to goracy pepek-slodziaste te objawy 😉
Paula a gdyby byl maly diabelek to po mamusi czy tatusiu przyznaj sie no 🙂
Gosiu do wtorku to niunia moze juz byc z Wami-czego zycze
Karolinko podziwiam ze jestes taka dzielna..a moze Jas poczeka na wyjscie taty ze szpitala??albo razem wyjda 🙂
Olgo a moze teraz jest dobra chwila zeby przelamac lody z siostra?..odwiedz ja lub zadzwon-moze doceni..warto sprobowac
Sandrozazdroszcze(w dobrym tego slowa znaczeniu)porodu..i malego Aniolka-tzn Anielicy:laugh: wstaw jakas fotke..moj synio niechce wyjsc to dajcie chociaz nacieszyc oczy waszymi pociechami...

• Mamusia
hej 🙂 ja już wam wklejam zdjęcie-takie ze szpitala jeszcze bo narazie nie mam innych na komputzerze wgranych-a pozatym moja nadia miała 54 cm jaks ie urodziła i wszytskie ciuszki ma za duże:P [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/s.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ja też mogę się pochwalić-oby nie zapeszyć tylko przy tym :P że moja córeczka jest grzeczna, w nocy moge sobie pospać nakarmię ją 2-3 razy i dalej śpimy 😁 więc jest cudnie 🙂 wam tez życzę takich grzecznych dzieci 🙂

a tu niespodzianka ż ejuż kolejne dzieciaczki sa z nami 😁 gratuluje szczęśliwym mamusiom 🙂

• Mamusia
my wczoraj zaliczylysmy 10min spacerku 🙂 tak nam polecila plozna 🙂...pyszczek do slonka wystawic, bo ladnie bylo na podworku 🙂
a dzis tydzien ma moj maly mis 🙂
oto fota mamlego misia 🙂 [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/small1-2a792882e9cdc8d802ae295a2b4905ea.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Cześć Haniu 🙂 śliczna Malutka 🙂 jeszcze raz gratulacje 😘

echh pierwsze spacerki z dzidziolkami,a My jeszcze nawet przed spacerkiem ale na porodówkę 🤢 a gdzie reszta 😞

Sandro u mnie jak na razie cisza po tym masażu 😞 jak do wtorku nie urodzę to mam następny masaż ale już w szpitalu.

• Mamusia
paulisia - moj mezczyzna - tatusiek 😉 byl ze mna przy porodzie od poczatku do konca... rowniez przy znieczuleniu zewnatrzoponowym... lekarz kazal mu mnie przytrzymac za dlonie tak stabilnie abym sie nie ruszyla podczas wkucia (wkuwal sie w pozycji siedzacej z wyprostowanymi plecami)

• Mamusia
cześć listopadowki. tu mąż Asi. Leniuszek jeszcze jest w szpitalu i kazała mi przekazać wam pozdrowienia. Aleks jest zdrowy na 10... Asia jest szczęsliwa [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Obraz_034.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Leniuszku... czy raczej tato Aleksa i facecie Asi w jednym (he, he 😉) gratulacje dla Was jeszcze raz! Synek przeuroczy! A jaka bujna czuprynka! 😁 I zalotnie oczko puszcza... 😉

Beatko gorący pępek? Ciekawe o co chodzi... 🤔

Paulisio ja już nie wiem co bardziej mnie wk**wia... Pytania na mój widok "jeszcze nie urodziłaś?" jak ewidentnie widać, że nie... czy też "kiedy rodzisz?"... Czemu ludzie nie rozumieją, że TO NAPRAWDĘ NIE ŚMIESZY. 😠
A mały diabełek... wstyd przyznać... ale po mamusi raczej... ☺️ Choć nadpobudliwy może być po obojgu! :P

Maiha Nadia słodka! Jak uroczo zerka w obiektyw! 😁

Olga ja to podziwiam kobiety w ciąży bliźniaczej. Mnie tam jeden łobuz wykańcza, a przy dwóch bym chyba padła. 😉