Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

a powaznie teraz,,,w poniedzialek lekarka stwierdzila u mnie anemie...musze wiec, teraz jesc duzo produktow zawierajacych zelazo,popijac sokiem pomaranczowym,aby zelazo lepiej sie wchlanialo i do tego dostalam jakies ziola

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ten hamburger niedługo będzie mój 🤪 a takie trochę dewociarskie zabobonowe pytanko mam 🙂 Te które z was miały synka w ciąży to co jadłyście? Dobrze się czułyście w ciąży? bo ja liczę na chłopca 😉

Lekarz tak Ci kazał? Bo mój powiedział, że mam przyjść w 20tyg. ale położna wpisała mnie tak, a nie inaczej hehe, choć mówiłam jej o tym 😜 zresztą i tak prywatnie idę to bez różnicy. A poza tym mamy czas od 18tyg. do 22tyg. się takie badanie wykonuje, więc luz 😉 byle maluchy chciały się przedstawić kim są! Napiłabym się teraz zimnej coli.. a w lodówce tylko lody.

robie badania prenatalne,,,najpierw bylo badanie krwi,pozniej skan dziecka,,,pozniej znow krew, pozniej znowu skan,,,,, teraz w poniedzialek mialam nastepne badanie krwi no i za jakies 10 dni ostatni skan dziecka........
przy badaniach prenatalnych jest skan dziecka w 14 ,16 i 20 tyg, ... jakos tak ....to takie dokladniejsze badanie gdzie mierza kazda kosteczke dziecka i kazdy organ poczawszy od serduszka a skonczywszy na nereczkach

No dobra, ale logicznie ujmując co da lekarzom wykrycie choroby genetycznej np. w 16-20tyg. przecież wtedy aborcji się już nie dokonuje.. a po to tak naprawdę się te badania robi, pamiętam jak nasza psycholog powiedziała, że kobieta decydując się na badania prenatalne na początku ciąży idzie z myślą o ewentualnym usunięciu zarodka/płodu. Przecież choroby genetycznej się nie wyleczy. A wady serca wykrywa się na badaniu połówkowym głównie. Oczywiście nie mam Ciebie tutaj na myśli, tylko ogólnie cały precedens z tymi badaniami.

nie wiem jak w polsce,ale tu w niemczech aborcji mozna dokonywac przez troche dluzszy czas -to po 1.
po 2. badania prenatalne ,nie robi sie po to ,bo z zalozenia wychodzi sie , ze sie ciaze usunie
(ja osobiscie robie dlatego, zeby przez reszte ciazy zyc w swiadomosci i nie w poczuciu strachu ,ze moje dziecko moze miec ktorys z syndromow)
po3. badania prenatalne wykrywaja rowniez inne schorzenia badz problemy, ktore tez w czasie ciazy moga byc juz leczony,badz tez po porodzie nawet zoperowane,,,tak jak np,wada jelit u niemowlecia.