U mnie wszystko bez zmian, choć nie mogę ostatnio spać, Mała bezustannie daje o sobie znać, już nie kopie ale bardziej przesuwa się w brzuchu z boku na bok i rozciąga. Jak patrze na brzuch z góry widzę dokładnie gdzie leży, po której stronie. Kolejne usg mamy w 32 tygodniu, nie robimy co wizytę, ciekawa jestem ile już waży i mierzy, i jak wygląda 🙂
Kasieńka w 26 tygodniu pisałaś że spożywasz żurawinę i masz szczawiany.kiedyś czytałam kilka artykułów na temat przeciwskazań stosowania żurawiny. wklejam linka
http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta/article_id/363/offsetk/0
na końcu jest o przeciwskazaniach.
i pytam reszty osób, może ktoś ma farmację skończoną lub w zielarskim sklepie pracuje może wie coś więcej na ten temat..tak tylko na marginesie dodaje. bo może pogarszasz sobie sprawę mimo błogosławieństwa żurawiny.
tak dla tematu do rozmowy: dziewczyny ile ważą wasze maleństwa?
zaczynam:mój synek wczoraj ważył 900 gram bez dwóch 🙂 ps.zastanawiacie się jak to możliwe że w brzuszku zmieści się 55 cm dzidziuś?biedny maluszek musi się bardzo skulić.
ja ostatnio sobie pomyślałam że maluszkowi tam w brzuszku jest nudno.wiecznie jest sam.nie widzi mnie, nie mogę go dotknąć, wiecznie te same zabawy z pępowiną.i tak tyle miesięcy.nie mam o czym myśleć to głupoty wymyślam. 🙂 ps.jakie pampersy kupujecie? pampers, huggies, happy bella?
Świadomie wybrałam prywatne i uważam, że takie jest lepsze. Moje dziecko przeszło w tym roku do szkoły i widzę jak wyglądają placówki państwowe. Tutaj zawsze brakuje środków, nigdy nic się nie da, a na każde rozwiązanie znajdzie się problem. W przedszkolu takich problemów nie mieliśmy. Dziecko było zaopiekowane pod każdym względem i rozwijało swoje pasje. Czy tak jest w każdym prywatnym, pewnie nie, bo dla niektórych to czysty biznes i z przedszkola potrafią zrobić kołchoz. Z własnego doświadczenia polecam szczerze pójść i zobaczyć - jak są wyposażone sale, czy jest plac zabaw, jak duże są grupy, jakie zajęcia są w standardzie a nie dodatkowo płatne - bo spotkałam się z tym, że logopedia niby jest, a potem się okazuje, że dodatkowo płatna. Podobnie języki, psycholog, zajęcia sportowe itd.
Jeśli ktoś tu zajrzy z okolic Włoch, to Have Fun na Wirażowej warto wziąć pod uwagę.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
Agusiaa
gosiaa21
Mamcia1990
Niestety leże już do porodu ,który jak sie okazuje może nadejść w kazdej chwili 🤨
Jestem w szpitalu 😞
Nequitia
kasienkaks
kasienkaks
beti82
http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta/article_id/363/offsetk/0
na końcu jest o przeciwskazaniach.
i pytam reszty osób, może ktoś ma farmację skończoną lub w zielarskim sklepie pracuje może wie coś więcej na ten temat..tak tylko na marginesie dodaje. bo może pogarszasz sobie sprawę mimo błogosławieństwa żurawiny.
beti82
zaczynam:mój synek wczoraj ważył 900 gram bez dwóch 🙂
ps.zastanawiacie się jak to możliwe że w brzuszku zmieści się 55 cm dzidziuś?biedny maluszek musi się bardzo skulić.
ja ostatnio sobie pomyślałam że maluszkowi tam w brzuszku jest nudno.wiecznie jest sam.nie widzi mnie, nie mogę go dotknąć, wiecznie te same zabawy z pępowiną.i tak tyle miesięcy.nie mam o czym myśleć to głupoty wymyślam. 🙂
ps.jakie pampersy kupujecie? pampers, huggies, happy bella?