Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

i ja w końcu wkraczam w ten 30 tydzień 🙂 szybko zleciało 🙂 mam nadzieję że tak szybko zleci czas chociaż do 37 tygodnia 🙂
Kurcze capslocc nie ma już długo, mam nadzieję że nic się nie stało 😞 dziewczyny musimy pamiętać żeby nie znikać na tak długo bo inne ciężarówki się martwią, a to niewskazane 🙂 i mam nadzieję że każda z nas po porodzie wejdzie na forum i ogłosi tą radosną nowinę 🙂
Monisia cieszę się że u Ciebie wszystko ok, a z tego co mówisz to ta Twoja Królewna to naprawdę niezły wiercioszek 🙂 Moja też się bardzo dużo rusza...ale chyba nie aż tak 🙂

• Odpowiedzi 247
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja wczoraj kupiłam łóżeczko 😁 😁 😁 I wiecie co tatuś dziecka powiedział że kupimy małęmu wózek a ja wczoraj całkiej przez przypadek zobaczyłam taki z firmy 'TAKO' w którym się zakochałam ... I innego nie chce , chociaż jego cena mnie powala jak dla mnie to 1300 zł za wózek to olbrzymie pieniądze ale wiecie co tatuś dziecka powiedział że go kupi bylebym potem nie mówiła że chce inny 😁 😁

• Mamusia
Witajcie dziewczyny ale macie super brzuszki juz Chociaz nie moge powiedziec mój osttanio tez urósł. Nie było mnie tez długo na forum ale sie o mnie jakos nikt nie marwtił widze 🙂 Ja zmieniłam punkt pracy i tam nie miałam dostepu do netu a w domku jakos zabrakło mi czasu na to. Od jutra ide do szpitala byłam w piątek u lekarza diabetologa i z moja cukrzycą widzi mały problem tzn nie podobal jej sie jeden wynik...Ja uwazm ze ona przesadza ale to juz inna sprawa
Nie umiałam sie od szpitala jakos wykręcic wiec musze isc obiecywała ze długo to nie potrwa bo od 7-10 dni niby zwykle to bywa. Sama mi mówiła ze ok 30 tygodnia wzrasta zapotrzebowanie na inusline a potem robi panike i nie rozumie ze ja potrzebuje troche zcasu na wyregulowanie 🙂 Jelsi dam rade to dzis pstrykne sobie zdjecie brzuszka zeby sie wam pochwlaic tez a jak nie to po powrocie ze szpitala 🙂 Trzymajcie za mnie kciuki zebym tam nikogo (jakiegos lekarza) nie pogryzła hiihihih

MoonCiaa napisał(a):
Ja wczoraj kupiłam łóżeczko 😁 😁 😁 I wiecie co tatuś dziecka powiedział że kupimy małęmu wózek a ja wczoraj całkiej przez przypadek zobaczyłam taki z firmy 'TAKO' w którym się zakochałam ... I innego nie chce , chociaż jego cena mnie powala jak dla mnie to 1300 zł za wózek to olbrzymie pieniądze ale wiecie co tatuś dziecka powiedział że go kupi bylebym potem nie mówiła że chce inny 😁 😁

MoonCiaa
moja znajoma ma wózek z serii tako jumper i bardzo go chwali, ponoć dobrze się prowadzi, na amortyzatorach, no i co najważniejsze później spacerówkę możesz montować przodem i tyłem. Tu jest link takiego wózka z allegro

http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-x-3-w-1-2010-piratz-5xgratis-i1400989671.html

• Mamusia
Dzieki Lauritta.
A miałam jeszcze zapytac Kajslena jak tam twoja szyjka? bo ja byłam w sobote u lekarza moja szyjka ma podobno 1,5 cm i wystraszyłam sie bo kojarze ze Twoja miała 2,5cm? A ja kojarze znów ze przy poprzedniej wizycie mówiła mi cos o mojej 4,5 cm ale ona tłumaczyła ze wtedy te 4,5 cm to był kanał szyjki a to nie to samo i ze te 1,5 cm szyjka jest w porządku....Juz sama teraz zgłupiałam 😞

Mój brzuszek też nie jest taki duży 😞 wydaje mi się nawet , że jest za mały.
Ale czuję, że moja dziewczynka wcale nie jest taka mała, czuję ją czasami w samych pachwinach, tak strasznie niziutko i pod samymi żebrami. Myślę też że ona po prostu głęboko siedzi 🤨 czasami wydaje mi się, że kopie mnie po tyłku 😁 bo jej kopniaczki czuję aż po odbytnicę. Czy wy też tak macie?

aniafam ostatnio pisałyśmy o tym że Cię długo nie ma... ale dobrze, że u Ciebie wszystko w MIARĘ ok. Będzie dobrze - na pewno 🙂 trzymaj się w tym szpitalu....
Monicia - ja też słyszałam że te wózki Tako Jumper są dobre 🙂

moja szyjka ma 25mm, i lekarz twierdzi że dużo się skróciła... Teraz mam usg 28 stycznia i sprawdzimy czy skraca się dalej, bo jeżeli tak to konieczny będzie krążek - niestety 😞

Lauritta ja też mam mały brzuchol. A dziewczynkę w sobie bardzo dużą - bo w 27tc ważyła 1300g. Więc jakoś musi się tam mieścić... 🙂 Ja kopniaki czuję wszędzie i bardzo nisko (niżej się chyba nie da) i bardzo wysoko... Najbardziej nie lubię jak kopie mnie w pęcherz 🙂

• Mamusia
No to mówimy o tym samym wózku 🙂 Tyle że u nas w sklepie 1300 :P ..

Wiecie jak sie zdenerwowałam dzisiaj ? Odebrałam telefon z przychodni i kobieta mówi do mnie że te USG które miałam mieć 27.01 jest płatne 100zł ponieważ nie podpisali jakiegoś kontraktu od nowego roku i teraz wszystkie badania są płatne .. :/ Wytłumaczcie mi za co płacimy te wszyskie składki i nie składki jeśli za USG ze skierowaniem trzeba płacić ? taniej mnie wyjdzie już jak sobie pójdę prywatnie :/ Ale zdenerwowałam się okrropnie bo już nie mogłam się badania doczekać ;(

• Mamusia
ja kupilam fisher price, ktory sam buja z projektorem i kołysankami, bardzo fajny używany kupisz na allegro za pól ceny, a na prawdę świetna rzecz i drugi mam taki zwykły pożyczony od koleżanki, ale właśnie to krzesełko kupiłam tez z możliwością rozłożenia i może slużyć jako leżaczek np u rodziców zanim nie zacznie sama jeść

• Mamusia
WITAJCIE BRZUSZKI...W 31TYGODNIU...STRACIŁAM KILKA DNI BO BYŁAM U MAMY ...ALE MI BYŁO DOBRZE ...SŁODKIE LENISTWO....NO DOBRA ALE TRZEBA WRÓCIĆ DO NORMALNEGO PLANU DNIA...NO I OCZYWIŚCIE NA NASZE FORUM...CO DO WAGI TO MOJA OSTATNIO STOI W MIEJSCU NIE PRZYTYŁAM NAWET JEDNEGO KILOGRAMA OD PRAWIE MC ...DZIDZIA SZALEJE CZASAMI NA CAŁEGO ALE I TAK JUŻ RZADZIEJ NIŻ KIEDYŚ ALE ZA TO MOCNIEJ...TERAZ BARDZIEJ SIE WIERCI NIŻ KOPIE....NO CÓŻ RACZEJ MIEJSCA TO MA TAM W BRZUSZKU JUZ NIE ZA WIELE 😉JUZ ODLICZAM DNI DO NASTĘPNEGO USG...BO NAWET NIE WIEM ILE MALUTKA TERAZ MOŻE WAŻYĆ ..SAMA TWIERDZE ŻE CAŁKIEM SPORO BO JAK LEŻĘ NA PLECACH TO CZUJE TEN MÓJ SŁODZIUTKI CIĘŻAR... 😜JUŻ BYM CHCIAŁA ABY BYŁA PO TEJ STRONIE BRZUSZKA...JUTRO BIORĘ SIE ZA PRANIE OSTATNIEJ CZĘŚCI UBRANEK ...UWIELBIAM TO!!!!!ALE KOMODĘ MOGŁABYM MIEĆ DLA MALUTKIEJ JUZ TROCHĘ WIĘKSZA BO ZACZYNA SIĘ W NIEJ ROBIĆ CIASNO...CHYBA MUSZE TROCHĘ SIE USPOKOIĆ Z TYM KUPOWANIEM... 🤪

• Mamusia
edi81 napisał(a):
czy też jak chodzicie macie bole krocza, bo u mnie masakra, ale koleżanka też tak miała więc się nie stresuję 😜

EDI TO CAŁKIEM NORMALNE MNIE TEŻ TAK BOLI A CZASAMI TO MAM WRAŻENIE JAKBYM ZARAZ MIAŁA SIĘ ROZERWAĆ...OSTATNIO ZAUWAŻYŁAM ŻE BRZUSZEK MAM DOŚĆ NISKO WIĘC WSZYTKO JASNE ...MALUTKA NAPIERA WIĘC JAKBY MOGŁO NIE BOLEĆ... 😉

• Mamusia
No witam dziewczyny.Ale tu dzis ruch mamy 🙂Capslocc nareszcie jestes 🙂Edi no mi tez zawsze porod w wodzie chodzil po glowie.Poczatkowo mowiono,ze z cholestaza moge o tym zapomniec,ale moje wyniki nie sa takie zle,wiec prawdopodobnie mi na to pozwola 🙂My jutro idziemy na usg 4D nasze slonko podejrzec./juz sie doczekac nie moge 🙂A dzis caly dzien latalam z tesciowa na zakupach i kupilam malutkiej taki piekny,rozowy plaszczyk i biala koszule z paskiem 🙂 🙂Jak ja juz bym chciala ja w to wystroic 🙂Capsloc u nas tez komoda juz bardzo ciasna sie zrobila,ale ja naprawde nie umie sie powstrzymac 🙂No a w piatek znowu do szpitala na ktg,usg i pobranie krwi.No i wtedy w niecierpliwosci do wtorku,bo mam wizyte u lekarza i dowiem sie czy jest jakas poprawa.A jesli chodzi o pieluchy,to mamy pampersa baby dry.Wszyscy moi znajomi ich uzywaja i polecaja