Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 362
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
U mnie dolegliwości ciąg dalszy hehe 🙂 Ale jakoś sobie z nimi radzę 🙂 Maleństwo takie popisy daje, że boli mnie nieraz całe podbrzusze, a jak uweźmie się na pęcherz, to i nawet piecze mnie. No i atak na żebra z prawej strony to już nasz standard 😉 Ale każdy jego ruch mnie cieszy 🙂

• Mamusia
35 tc juz bliżej niż dalej... 🙂 🙂 Czuję się ogółem wspaniale tymbardziej, że niedługo już zobaczymy nasza córunię 🙂 ale nie ukrywam, że ból pleców doskwiera nieziemsko no i częste latanie do toalety ale cóż tyle miesiący się wytrzymało to te pare tyg też się uda wytrwac 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam przyszłe mamusie. Ogólnie czuję się dobrze poza tym że: mam dość duży i ociężały brzuszek, drętwieją mi dłonie (chyba jakiś ucisk na kręgosłup), częste siku, skurcze łydek i ciągle chce mi się coś słodkiego. Ale to wszystko da się znieść!!! Oby maleńka była zdrowa. Kopniaczki też dają nieźle popalić - ale tak jak piszecie: one cieszą!!!

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej 😉
Ja podobnie coraz czesciej do ubikacji gnam, nogi strasznie puchna, i czuje sie coraz ciezsza 😜
skurcze nog i dretwienia tez ale sporadycznie 😉 brzuszek juz wadzi przy jakich kolwiek czynnosciach, no i ciezej znalesc sobie wygodna pozycje do spania. Dzidziulek czasem gdy sie mocno napnie naciaga brzuszek i boli.....Ale wszystko sie da zniesc byle rosl dobrze i byl zdrowy i silny 🙂

U mnie w sumie dobrze 🙂 Ciągle pracuje i jak tu piszą musze pomyśleć o zwolnieniu 😉 jedyne co mi dokucza to ból pleców. Tak po 6 godz pracy przy komputerze to już jest ciężko 😞 Ale synek szaleje wię jestem spokojna, najważaniejsze że jest ok 🙂

Psychicznie czuję sie wspaniale, fizycznie gorzej. Dotrwalam do tego tygodnia i jestem z siebie dumna bo u mnie to ciąża bliżniacza. Dolegliwosci mam jak inne koleżanki w tym tygodniu czyli ból pleców, miednicy, puchna strasznie stopy i palce u rąk, siusiala bym caly czas i przez bolące żebra trudno również spać. Trudno coś już zrobić kolo siecbie bo brzusio troszkę przeszkadza 🙂 Jednakże uwielbiam kiedy sie poruszają, cieszę sie każdym ich ruchem. Popieram jedną z kolezanek ze poczatki sa ciezkie ale końcówka jest chyba najbardziej wyczerpujaca...
Ja zamierzam jeszcze wytrwac chociaż nie mogę doczekać sie jak wreszcie bede mogla ich przytulić 🙂
Pozdrawiam gorąco 🙂

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Jezeli chodzi o mnie to strasznie nie moge sie juz doczekac porodu bo koncowka jest dla mnie okropna jest mi ciezko, meczy mnie zgaga, boli kregoslup i rwie w biodrach podsumowujac czuje sie zajebiscie zle i conajmniej na 70 lat 😁 jedynym pozytywem sa bolace aczkolwiek wpsaniale ruchy mojego synka ktory wygina smialo ciao w kazdy mozliwy sposob 🙂 Ale dziewczynki juz bliziutko wiec damy rade 🙂 🙂 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
powiedzmy ze czuje sie nienajgorzej choc moglobybyc lepiej 🙂 nogi juz nie puchna duzy plus ale ciagle jestem zmeczona, codziennie meczy mnie zgaga nie wazne czy cos zjem czy wypije musi byc heh no i obnizyl mi sie juz brzuszek i coraz cześciej czuje te bole w podbrzuszu, o krzyzu nie wspomne bo towarzyszy od 26 tygodnia 😉 ale juz blizej niz dalej 🙂 😉 🙃

• Mamusia
no i brzuszek wskoczył do 35 tyg.. super... ale coraz to ciężej, najbardziej w nocy nie mogę znaleść sobie wygodnego miejsce, bo albo duszno albo małej nie wygodnie i wtedy zaczynaja się zaraz kopniaki po żebrach 🤪 dziś byłam u dentysty leczenie kanałowe zgroza 😮 jeszcze tylko w czwartek i ząbki będą zdrowe.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Suwaczek z babyboom.pl
HEJ KOBIETKI!!!
Ja również odczuwam ból kręgosłupa najczęściej jak leżę wtedy potrzebuję pomocy aby ktoś mi pomógł wstać...(HEHEHE). 🙃 NON STOP siusiu chodzę, budzę się często w nocy i nie mogę zasnąć. 🤢
Uwielbiam jak moje maleństwo "wygina śmiało" ciało, czasami bardzo dokucza ale dla niuni wszystko zniosę. 😜

• 3 tygodnie później...
Czuję się dobrze, ale mam zakaz chodzenia, ogólne leniuchowanie. Mateuszka główka juz jest bardzo nisko i lekarz zalecił leżenie.Myslę że wytrwam do 40 -go tygodnia 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
U mnie nie najgorzej choć męczy mnie zgaga i brzuch się czasem stawia... 😉 Myślę, że do terminu dotrwam choć kto wie 😜 Chciałabym zdążyć wprowadzić się do nowego mieszkania i przygotować je do Świąt i potem mogę rodzić czyli koło połowy grudnia haha 😁 Zobaczymy 🙂

• Mamusia
I ja witam w 35. tygodniu 😁 Już bliżej niż dalej 🙂 Czuję się super wiadomo oprócz typowych objawów na te tygodnie. Plecy i żebra bolą, nogi wieczorem lekko opuchnięte od noszenia ciężaru a do tego czasem jest zgaga i mdłości ale wszystko da się przeżyć dla mojej Córeczki 🙂 🙂