Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Ja czekam na konkrety hihi, czyli naprawdę konkretne bóle, które sprowokowałyby mnie aby pojechac do szpitala 🙂 Czasem mam lżejsze bóle, czasem silniejsze które sprawiają wrażenie że trwają cały czas, ale zawsze mijają. Jest mi coraz ciężej głównie leżeć, chodze w miarę sprawnie, może przez to, że nie mam jakiegos gigantycznego brzucha 🙂
Oby wytrzymac jeszcze te 5 dni 🙂

• Mamusia
wlasciwie to czuje sie tak samo jak w 30...31...32 itd tygodniu ciazy

tylko jestem bardzo zniecierpliwiona . . . nie mam zadnych bóli, skurczy właściwie żadnych objawów zbliżającego sie porodu . . . niestety
juz nie moge sie doczekac by synus byl z nami i bylo juz po porodzie . . .. tylko kiedy to nastapi ?? nie wie nikt ZOstalo mi 5 dni do daty porodu

• 5 tygodnie później...
  • Mamusia
Cieszę się, że nie tylko ja się tak czuję. Wszystko mnie denerwuje, w nocy co dwie godzinki pobudka, spać nie można, żeby przewrócić się z boku na bok potrzeba mi paru chwil. Dzidzia jest już ciężka i jak się ułoży po jednej stronie, to brzuch boli jak układa się na drugim boku. A jeszcze jak główką zaczyna ruszać... Z jednej strony chciałabym, żeby już było po (bo nie mogę się go doczekać), ale z drugiej trochę mi żal...

• Mamusia
Ja mam identycznie jestem lekko rozdrazniona najechetniej byl krzyczala,smiala sie ,plakala, hmm sama nie wiem.
Najgorsze u mnie codzienne klucia szyjki.
Lekkie bole w dole kregoslupa.
No i ciezko juz 🙂 ale daje rady do daty zostal rowny tydzien zobaczymy czy moja Corcia zechce byc w 100% terminowa 🙂

Jestem w 39 tygodniu ciąży do mojego porodu zostało dokłądnie 5 dni 😉
dolegliwości jest juz troche ale to naszczęście koncówka
od kilku dni Maluszek starsznie naciska mi na szyjke przez co wsytępują kłucia w szyjce
i ból podbrzusza, non stop wrażenie jakby zaraz miała coś ze mnie wypaść albo pęknąć w środku,
dodatkow juz od dłuższeego czasu ( ok 3 tygodni ) boli mnie kość ogonowa pośladki i krzyże ten ból jest
strasznie uciążliwy nie umiem swobodnie siedzieć, często w nocy mam też bóle kroczem chodze bardzo często siku. Mam nadzieje że terminu nie przenosze i urodze juz w tym tygodniu 😜
wkoncu doczekałam się finishu ciaży a tak całkiem niedawno był początek 😉
Powodzenia dla reszty brzuszków które też czekaja na poród jak ja 🙂

39tc miałam dwa dni temu. Dzisiaj najprawdopodobniej odszedł mi czop! 🙂
pierwszy taki poważny objaw!

poza tym od tygodnia albo dłużej mam straszne puchnięcia palców u rąk, stóp, a dzisiaj zauwazyłam że również twarz mi spuchła...poruszam się w miarę sprawnie, dłuższe stanie powoduje straszny ból krzyża! ale już tak niedługo...doczekac się nie umiem 🙂 🙂

No i dotrwałam do 39 TC 🙂 jest już ciężko,po nocach nie śpię co jakiś czas bóle mam,a dziś w nocy dopadły mnie mdłości masakra,przez cały tydz mały mało co się ruszał a dziś w nocy to myślałam ,że wyjdzie mi przez brzuch i do teraz się rusza.
  • No jeszcze trochę i już będzie z nami 🙂

• 1 miesiąc później...
    39 tc.. już ciężko i boli.. bo kłuje szyjka i takie jakby skurcze są (raz lżejsze raz mocniejsze). no i mały ma miejsca niewiele bo jak już się rozciągnie to się płakać z bólu chce...
    A tak poza tym to na razie nie puchnę, bóle kręgosłupa, miednicy i te inne jeszcze mnie oszczędzają 😉 Czasem tylko mały gdzieś się wciśnie i drętwieją mi obie nogi..
    NIe ukrywam, że chciałabym już być po porodzie 😉 Nie jest źle ale z miłą chęcią już się brzuszka pozbędę;p;p

• Mamusia
    no i dotrwałam :-) 39 tc super... ale już bym chciała mieć za sobą poród i małą w domciu. dziś byłam na wizycie u gina - rozwarcie jest, szyjka całkowicie zgładzona teraz tylko czekać mam na skurcze - to czekanie jest najgorsze ☺️ jedyne co mi dokucza to drętwienie lewej doni... ogólnie jest dobrze.

• Mamusia
    to ja też tu 😜 MagdalenaOS nie denerwuj sie mi juz troche przeszlo ale myslalam ze tego goscia normalnie rozerwę 😠
    Dziewczyny czekajcie na wasze maleństwa w każdej chwili może sie zacząć 🙃 ja pojutrze już będę mamusią 🤪 🙃 🤪 ciekawe czy któraś z Was mnie wyprzedzi 😁 😁
    3mam kciuki za was i Wasze maleństwa 😉