Skocz do zawartości

2011 lutowe dzidziusie na start!!! :D | Forum o ciąży

aallicee

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nanusia69 napisał(a):
Joanna ciesze sie ze jakos tam idzie i ze cycusiem karmisz. Ja ostatnio tez caly czas cyc tylko o 6 raz jej daje butle na ten dlyzszy sen i puzniej okolo 23 i puzniej juz tylko cyc bo cos zaczela protestowac jak zaczesto butle jej chcialam dac 😁 Ale to dobrze bo ja uwielbiam karmienie prosto z piersi- tylko zeby sie az tak nie rozgladala w czasie karmienia bo tylko bierze i wypluwa cyca bo zaraz chce na cos patrzec 😜
Pozatym mam dla ciebie rade ogladalam dzis filmik o karmieniu piersia itp i wlasnie mowili, ze jak chce sie pobudzic laktacje to po kazdym karmieniu piersia odczekac chwilke i zaraz uzyc laktatora na 2 piersi przez okolo 10 min - po kilku dniach zauwazysz ze twoje zapasy mleczka sie zwiekszyly, ale to trzba dac piersiom chwile czasu zeby zaczaily, ze musza produkowac wiecej ( to ponoc jest sekret na dobra laktacje! Takze powodzenia 🙂 no i pozatym sciagaj sobie mleko jak np BLaneczka spi te 7 godzin w miedzy czasie no i nocne karmienia sa bardzo wazne bo wtedy jest najwieksza produkcja mleczka 😉 3mam kciuki

dziękuję nanka! Na pewno wypróbujemy ten sekret 🙂

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nanusia69 napisał(a):
Asiul widze, ze zmienilas zdjecie ostatnio no i lepiej malutka widac powiem ci, ze sliczna to twoja Ulenka- cudenko ! Piekne oczka ma 🙂

Dziękuję w imieniu Uli za komplementy 😁 No właśnie zmieniłam bo stwierdziłam, że Niunia się zmienia a na brzuszku stare zdjęcie 😜 Twoje aktualne też ładne, bardzo mi się podobają w tym stylu zdjęcia - matka i jej dzieciątko wtulone w siebie, też muszę sobie takie zrobić 😆

• Mamusia
Dziewczyny czy mogę do jednej butelki wlać mleczko ściągnięte o różnych porach?? Butelka stoi z lodówce i nie wiem czy mogę dolewać tam ściągnięte mleczko? Oczywiście już zimnie, bo wiem, ze ciepłego na pewno nie można dolewać.
dzisiaj mam zamiar kupić pojemniczki na mleczko i zamrażać gdy znowu nadejdzie kryzys będzie mleczko 🙂 , pamiętam, ze któras z Was już zamrażała, jakie pojemniki używacie?

• Mamusia
doberek 🙂

Pawełek wczoraj miał problemy z brzuszkiem, jakby nie Espumisan to by się bidulek wymęczył. Ale kropelki plus masaż brzuszka pomogły. Ale trochę i tak popłakał.
A i kolejny raz przespał całą noc, bo na jedzonko obudził się dopiero o 5 rano a wcześniej zjadł o 19 i usnął ok 21. Coraz częściej przesypia noc

• Mamusia
Joanna1984 napisał(a):
Dziewczyny czy mogę do jednej butelki wlać mleczko ściągnięte o różnych porach?? Butelka stoi z lodówce i nie wiem czy mogę dolewać tam ściągnięte mleczko? Oczywiście już zimnie, bo wiem, ze ciepłego na pewno nie można dolewać.
dzisiaj mam zamiar kupić pojemniczki na mleczko i zamrażać gdy znowu nadejdzie kryzys będzie mleczko 🙂 , pamiętam, ze któras z Was już zamrażała, jakie pojemniki używacie?

Ja nie zamrażałam, ale co do dolewania, to słyszałam, że nie wolno.

• Mamusia
Joanna1984 napisał(a):

ja zamrazalam - mialam pojemniczki z tt - pojemnosc 60 ml - malo jak dla mnie. Kupilam w tesco 4 pojemniczki - w zestawie dwa fioletowe zielone i rozowe - i super sie sprawdzaja - teraz wkladam do nich zmikoswana marchewe i mam to akurat na jeden posilek 😁

• Mamusia
monic87 napisał(a):
dziewczyny mamy nowe zdjecie na konkursie wiec bardzo bardzo bardzo prosimy o glosiki 😁 i z gory dziekujemy 😘 😘 😘 😘

Ale poprzednie też wisi jeszcze... To na które głosować? Dziś zagłosowałam na oba 😆

Staram się codziennie głosować na wszystkie nasze lutowe dzieciaczki na chustach 🙂

• Mamusia
kasiaw napisał(a):
doberek 🙂
Pawełek wczoraj miał problemy z brzuszkiem, jakby nie Espumisan to by się bidulek wymęczył. Ale kropelki plus masaż brzuszka pomogły. Ale trochę i tak popłakał.

Ula miała okropne wzdęcie, męczyła się trochę w sobotę, a w niedzielę to już w ogóle, a ja nie miałam w domu nic na taką ewentualność, bo do tej pory nie było potrzebne (i tu stukam się mocno w głowę, bo przy małym dziecku trzeba mieć kilka rzeczy w apteczce "na wszelki wypadek" tym bardziej, że nie mam apteki pod bokiem...). Na szczęście w niedzielę kupiliśmy Espumisan i Ula pięknie się wypierdziała 😁 i od razu lepiej spała (u dziadków 4 godziny, czyli praktycznie całą wizytę przespała) i humorek lepszy 🙂 Dzisiaj już w porządku, ale jeszcze kilka kropelek rano jej dałam.

• Mamusia
monic87 napisał(a):
kochane dodałam zdjęcia z basenu 😁 wreszcie 😁 😁 😁 😁 na aguagu

Monic suuuuper zdjęcia i super zajęcia 🤪 Mąż znalazł zajęcia dla niemowlaczków i u nas, ale miejsca są dopiero od jesieni i chyba wtedy dopiero zaczniemy. A woda jest specjalnie przygotowana dla maluszków? Bo u nas to chyba w chlorowanej się to odbywa, więc tak się zastanawiam czy to będzie bezpieczne... 🤢

• Mamusia
Witajcie Mamusie!
Asiula – właśnie ostatnio myślałam o tym, że fajnie byłoby, abyś zamieściła aktualniejsze zdjęcie Twojej Uleńki i z bardziej widoczną buźką i proszę, stało się 🙂 Śliczną masz córeczkę i jaka wesoła minka. Ostatnio bardzo mocno myślę o tym, żeby podjąć próbę, może wyzwanie 😮 stosowania pieluszek wielorazowych – potrafisz zachęcić, a i przerażające są te dane o tonach brudnych pieluch jednorazowych. Mam parę pytań – używasz jakiś specjalnych pieluszek – np.na stronie LennyLamb znajdują się takie i są tam od razu majtasy, do których wkłada się pieluszki. Czytałam, że dodajesz odkażacza, czyli nie trzeba ich gotować jak kiedyś, ale przecież Uleńka nie robi kupek w nie, więc i tak nie byłoby potrzeby.
A jak jedzonko, czy córeczka nadal marudna przy cycuszku, czy już się unormowało?
Nanusia – piękne zdjęcie z Alą, czarno-białe zdjęcia wydobywają głębię, są bardziej refleksyjne - brawo.
Kasiu - wspaniały Twój Pawełek i jak rozumnie patrzy.
Monic - zdjęcia z basenu rewelacyjne i synek jaki przejęty i zadowolony, wspaniałe są takie zajęcia.

Joanna1984 napisał(a):

to prawda MOnic, te premium care strasznie śmierdzą chemią, poza tym są za miękkie i bioderka się nie kształtują odpowiednio, bo dziecko prostuje nóżki, więc z nich zrezygnowaliśmy, żeby nie ryzykować z problemami z bioderkami

Joasiu ale mnie nastraszyłaś z tymi bioderkami, nawet w nocy śniłam o tym, że na drugim usg bioderek coś wyszło nie tak, nigdy nie pomyślałabym o tym, że są za miękkie, mam nadzieję, że wszystko dobrze.

• Mamusia
asiulA84 napisał(a):
monic87 napisał(a):
kochane dodałam zdjęcia z basenu 😁 wreszcie 😁 😁 😁 😁 na aguagu

Monic suuuuper zdjęcia i super zajęcia 🤪 Mąż znalazł zajęcia dla niemowlaczków i u nas, ale miejsca są dopiero od jesieni i chyba wtedy dopiero zaczniemy. A woda jest specjalnie przygotowana dla maluszków? Bo u nas to chyba w chlorowanej się to odbywa, więc tak się zastanawiam czy to będzie bezpieczne... 🤢

dzieci plywaja w solance - calkowicie bezpieczna - moga sie nawet napic (gdyby sie zdarzylo) i nic sie nie stanie