Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jeszcze Wam tylko napiszę ,że dzwoniłam do NFZ i dowiedziałam się,że nie ma szans ,żeby dziecko w przychodni zapisać ,ponieważ dziecko nie może być ubezpieczone i w Anglii i w Polsce. A bez ubezpieczenia nie zapiszą dziecka. No to jest jakieś chore wszystko,popierzone! No i niestety ,jeśli już to tylko prywatnie. A jeśli się ma tą kartę o której Maja pisała to przyjmą ,ale to już w ostateczności jak coś się dzieje np. jeśli chodzi o ratowanie życia.(bez karty w takiej sytuacji też by przyjęli )
No ALE jak pójdę prywatnie to mam brać wszystkie rachunki i mogę sie starać w Anglii o zwrot pieniedzy za to wszystko. To jest ogólnie jakaś paranoja.Dobra idę ,bo się zdenerwowałam znowu tylko,do później kobitki.

• Mamusia
Ale Kasiu to takie aż zaognione i na około jest takie suche. Wszyscy mówią ,że to wygląda na skaze białkową.Byłam u lekarza jak chciałam małego zapisać to babka tylko spojrzała na niego i powiedziała ,ze to skaza jest i powiedziałą mi ,żebym narazie kupiła mleczko sojowe ,albo własnie np,bebilon ,a jak to mleko nie pomoze i nie bedzie poprawy to trzeba inne mleko ,ktore jest juz TYLKO na recepte i dlatego chce isc prywatnie.Na szczescie juz znalazlam pediatra -alergolog i jedziemy dzisiaj to zobaczymy co nam powie.

• Mamusia
ja tez jestem ranny ptaszek dzis ale nie mialam czasu wchodzic, dopiero mala zasnela ,a ja od rana zmienilam posciel nasza(niecierpie tego robic:P) i wypralam juz i z mala musialam sie wybawic bo ona taka zadziorna jest i nie da sie oszukac juz,ze ja z laptopem ,a ona bajeczki, nie nieeee, trzeba do niej gadac i cmokac po polikach i wtedy jest git 😁 teraz zasnela 🙂 a ja zaraz ide wlosy sobie malowac i jeszcze mam cos w planie ale nie wiem czy to zrobie bo to sie wiaze byc moze z pajakami 🤢 .Pozniej mamy naprawnika zamowionego bo nam sie przycisk w bojlerze od ogrzewania i wody popsul i ma zajrzec w koncu tez do jacuzzi bo mamy taka wanne z jacuzzi ,ktore nie dziala od kiedy sie wprowadzilismy.No ale landordka tez rodzila wiec sie rozumiemy. A teraz mi sie zachcialo zeby dzialalo, bo te jesienne wieczory...a ja juz sobie czasem popijam pol lampeczki wina wiec relax cudowny bedzie 🙂 jeszcze jakbym jakies ksiazki miala.......poki co mam heh, bajki dla malej ebooki posciagalam iczytam jej po kawalku, mala syrenke itd 😁 ona sie tak wtedycieszy bo do niej mowie 😁 i mnie obserwuje ciagle wiec musze jak najwiecej poruszac buzia 😁
A i najfajniesze z rana jest picie kawy, mam taki zabawny kubek w krowki, kilka dni temu sie zczailam,ze ona sie do niego usmiecha no i tak tak,dzis nawet raczke niezdarnie do niego wyciagala 🤪
I jeszcze moja obserwacja, jak siedzi na lezaczku to czasem sie podrywa tak,zeby usiasc, glowa do przodu. A z pozycji lezacej nawet nie probuje, znaczy probuje ja jej daje palce a ona je ciagnie do sebie 😁

• Mamusia
Sylwia daj znac co u lekarza.Catrina najlepszego dla Victorii!!!Faktycznie czas szybko leci.A my sobie drzemke walnelysmy i ledwo co mloda wstala,to juz kupa..narazie 3 dzisiejszego dnia 🤪 🤪 🤪 Maja ja wczoraj robilam generalne porzadki.Poscieli tez nie lubie zmieniac,a zmienilam u nas,u malej,wszystkie szafy posprzatalam,okna pomylam itd.. 😁

• Mamusia
Szafy juz posprzatane tylk mam taka wneke w sypialni gdzie trzymam moje torebki, za male ciuszki malej , nasze rzeczy na zimie typu czapku itd. I tak sie tyle kurzu nazbieralo, ze boje sie tam zajrzec, a Michal jest bardzo zajety bo ma od 8-22 zmiany albo od 6-17 i nie chce mu jeszcze dupy truc o takie rzeczy, no nic, przemoge sie najwyzej Zuzia zostanie z tata bo mama padnie na zawal 😁
Ale moze mi sie upiecze bo ciotka jedna sie zapowiedziala,ze do nas zajrzy dzis 😁

• Mamusia
kurde poradzcie co moge zrobic... od wczoraj w ogrdodzie jakims cude mamy perfidnego czarnego kocura i on gania nasze zajaczki w ogrodzie 😞 zajaczki tez sa tu na dziko ale sa takie ajne a tego kocura to ja nie chce bo lazi po calym ogrodzie i sie boje wyjsc zeby na mnie albo Vanesske nie skoczyl bo chuj wie co to jest 🤢

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
a i jak mam to traktowac? jako posilek zamiast mleczka?

na poczatku daj jej z3-4 lyzeczki do posmakowania i sprawdzenia czy alergii nie ma 🙂 ja na poczatku dawalam sloiczek (polowe) jako przysmak dopiero jak daje jej cly sloiczek to na tyle ja syci ze zastepuje jej mleczko 🙂

• Mamusia
jak sie obudzi to dostanie papusiu 🙂
Ale mi zimno, bylam w asdzie w expresowym tempie ,zaladowalam caly wozek dobrze,ze ma pod spodem ta kieszen, bo zakupy prawie tygodniowe zrobilam, trza se radzic jak tata sie w pracy zajezdza...ekspedientka sie na mnie z podziwem patrzyla, a wozek z mala i zakupami wazyl ze 30-35 kilo. I jazda do domu na czas bo nie wiem ,o ktorej beda naprawnicy, spocilam sie jak swinia,przewialo mnie i mam wypieki na polikach, oby mnie nie wzielo zadne przeziebienie........a i koleznka odwolala wizyte wiec powinnam posprztac to z czym sie ociagam....... 😜

• Mamusia
A ja wrocilam z playgrupy.Ale bylo zajebiscie 😁 Byla taka babka,ktora normalnie organizuje imprezy urodzinowe dla dzieci.No i bylo duzo spiewania,tanczenia,nawet pacynki poszly w ruch.Tyle rozwrzeszczoncyh dzieci bylo,a jak babka sie pojwila,tak sie wszystkie na niej zawiesily 😁 A jak zaczela puszczac banki mydlane,to juz w ogole palna hipnoza byla..Nawet nie wiem,kiedy te 2 godziny zlecialy 😜 No nic,wracamy do rzeczywistosci i czas zrobic obiad 😁 😁