Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
jejka jak ten czas leci juz ponad 2 tygodnie 🙂)))
No Gosia moze w koncu opowiesz nam swoja historie? juz emocje opadly , a ja chetnie poczytam 🙂

Ps po jakim czasie odpada klips z pepuszka?

nam odpadl po 4 dniach 🤪
maja mi sie nie chce opisywac porodu bo pol dnia by mi to zajelo 😜
ale bol byl straszny ... jak skurcze mi do 40 na ktg podchodzily to myslalam ze to koniec swiata ale jak juz mialam 180 to nie wiedzialam co sie dzieje 😜

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
haha świetnie Julcia wygląda w tym stroju 🙂 🙂
a mi zapłacili z pracy w końcu ,ale coś mi się zdaje ,że za mało i umówiłam się na spotkanie w niedzielę!Jeszcze muszę tam chodzić wrrr 😉
A ja już mam dość:P wczoraj miałam zatwardzenie jak cholera ,a dzisiaj latam do toalety co chwilę!

jak chodzisz czesto do wc kochana, to byc moze sie juz porod zbliza 🙂 organizm sie lubi oczyszczac przed 😁

• Mamusia
Oj Madziu nie zgodze sie.najbardziej z mojego porodu pamietam wlasnie to cholerne badanie rozwarcia...A jak ta sama pani doktor mnie na porodowce miala badac,to powiedzialam,ze najpierw chce sie gazu nawdychac,bo i tak juz ja do konca zycia bede pamietac.Za to jak sie gazu nawdychalam,to mogla mi wszystko robic bo i tak nic nie czulam 😁

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
sylwia reke w cipe Ci bede wsadzac i modl sie abys jak najszybciej miala rozwarcie na 10, bo mi stanelo na 8 ;/

Co wy tak biedna Sylwie straszycie?Nie kazdy porod jest taki sam..Meza kuzynka urodzila w 2 godziny 😉Ma juz 2 dzieci i mowi,ze rodzic to moze zawodowo 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Oj Madziu nie zgodze sie.najbardziej z mojego porodu pamietam wlasnie to cholerne badanie rozwarcia...A jak ta sama pani doktor mnie na porodowce miala badac,to powiedzialam,ze najpierw chce sie gazu nawdychac,bo i tak juz ja do konca zycia bede pamietac.Za to jak sie gazu nawdychalam,to mogla mi wszystko robic bo i tak nic nie czulam 😁

Monia, nie powiem, ze calkiem nie pamietam, ale nie bylaby to pierwsza rzecz z porodu i ogolnie po tym dlugim siedzeniu w domu ryralo mnie wszystko i chcialam, zeby sie w koncu mna zajeli i zbadali, wiec moze dlatego tego az tak zle nie wspominam. Tak naprawde pamietam tylko to pierwsze sprawdzanie rozwarcia, jak juz nas przyjeli do szpitala, bo wtedy badaly mnie chyba 3 - w tym jedna praktykantka, bo sie zgodzilam (ona pozniej tez byla obecna przy samym rozwiazaniu). A badaly mnie 3, bo pierwsza nie byla w stanie do konca okresllic czy bylo 6cm czy8 8, no i ta inna potwierdzala ze 6. Czyli do 6cm w domu siedzialam :/ Pozniejszych badan na rozwarcie praktycznie juz nie pamietam. Ale to chyba bardzo indywidualna sprawa. Jedne pamietaja bardziej, inne mniej 🙂 Masaz szyjki byl bardziej nieprzyjemny dla mnie, bo wiercila paluchem a wtedy byl tylko 1cm, ale tez nie trwalo dlugo, wiec bylo-minelo.

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
sylwia reke w cipe Ci bede wsadzac i modl sie abys jak najszybciej miala rozwarcie na 10, bo mi stanelo na 8 ;/

Co wy tak biedna Sylwie straszycie?Nie kazdy porod jest taki sam..Meza kuzynka urodzila w 2 godziny 😉Ma juz 2 dzieci i mowi,ze rodzic to moze zawodowo 😁

Dokladnie Monisia - totalnei sie z Toba zgadzam 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):

Mi sie bole rozchodzily i myslalam, ze w zyciu do 10 nie dojde - ale byly sposoby, wiec dalismy rade 🙂

• Mamusia
A ja wlasnie robie taka swojska kielbaske sloikowa 😁 😁 Mniam mniam.Normalnie miodzio 🙂Jeszcze 1,5 h gotowania i bedzie gotowa.Sylvianko jak juz pojdziesz rodzic to i tak zapomnisz o tym,co mowilysmy,bo sie skupisz na swoim porodzie 😉