Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja do nich nie naleze 😁 😁 Z reszta po 6 latach mieszkania tutaj trudno by bylo byc tak zacofanym 😉 😉A domowej roboty chicken and mushrooms pie jest the best hihi 😁 Ale wiekszosc lekow i tak w Polsce kupuje wlasnie z podanych przez Majeczke powodow 😁 Dobra lece jajka faszerowac,smazyc zrazy i robic dewulaje:P

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monia pij tam pij zdróweczko :P ja niestety też nie mogę ,bo karmie piersią ,ale spokojnie...przyjdzie i pora ,że nadrobię hihi a humorek już mam troszkę lepszy!Jakiś taki mały kryzys mnie dopadł...
A jeszcze pytanko mam odnośnie herbatki koperkowej. Na opakowaniu mam wszędzie ,że jest ona od miesiąca ,ale stanie się coś jak dam Małemu tak troszeczkę tylko?na dnie butelki?
Hm a co do lekarstw to ja w sumie też zawsze biorę ze sobą zaopatrzenie z Polski.

• Mamusia
monia Ty stara dupo 🤪 toz naczy wszystkiego najlepszego 😘

Życzę Ci szczęścia tak wielkiego jak ogrom nieba.
Słońca, które pomimo zła i okrucieństwa tego świata, dzień po dniu wstaje i obdarza nas ciepłem swoich promieni.
Dużo wzlotów i szaleństw,
Dobrych, mądrych i oddanych przyjaciół,
Cudownych uczuć które zawsze trafiają w odpowiednie miejsce i do odpowiednich ludzi.
Wytrwałości, by każdy dzień był lepszy od poprzedniego
Oraz aby nieosiągalne cele stały sie zdobyczami codzienności
I jeszcze jedno: abyś miłość czerpała z nieskończonego źródła!

a wiecie ze moje dziecko mialo w nocy obudke o 4ej (poszlam spac o 22ej) i wstala przed 11sta 🤪

• Mamusia
Gosiu kochana dziekuje:*:*:* Skad ty bierzesz te teksty to ja nie wiem:* No,teraz ze spaniem bedzie juz coraz lepiej.Maja ja mam dwa rodzaje faszerowanych jaj-jedne z pieczarkami i cebulka,a drugie z szynka,majonezem i szczypiorkiem 😁 Sylwiu wiem,ze tam jest od miesiaca,ale ja i tak Julce dawalam wczesniej,tyle,ze rozrzedzona.I rowniez polecam rumianek,bo u nas sie najbardziej sprawdza.Dobra,lece dalej walczyc.Zrazy juz prawie gotowe 😁

• Mamusia
Kasia ,rzeczywiscie na poprawe humoru ten filmik 🙂
Widzisz Gosiu, malej sie normuje pewnie czas spania, albo Cie tylko wkreca, a zyczenia dla Moni przepiekne rzeczywiscie,a Ty Moniko!!!Do roboty a nie tu Cie ciagle widze:P ja juz na miescie bylam i nalesniki zrobilam 🙂 teraz czaje sie na ogrodek ,ale tu juz trzeba uwazac zeby sie nie przerobic.
Dziewczyny u Was tez taka wspaniala pogoda????????
a gdzie sie Loli znow podziewa?

• Mamusia
Kochana ta karte to ja mam juz od dawna,nawet Julcia juz ma 😁 😁 Co prawda nigdy jej nie uzylam,ale lepiej miec 😉Sylwia wpadaj,jest karpatka,sernik na zimno i kokosanka domowej roboty z jagodami 😁 Sa tez dewulaje,zraziki,klopski,salatka warzywna i z ryby,kurczaczek taki w panierce sezamowej,schabowe i ryba po grecku,2 surowki i pare inych dodatkow wiec napewno dla wszystkich starczy 😁

• Mamusia
Kurcze tak teraz czytam na necie ,że nie może to mleko stać i trzeba podawać od razu.
A mogę robić tak ,że naleję sobie wodę(zimną) do butelki ,a później jak mały mi wstanie to dosypie mleka i dam do podgrzewacza? Bo chodzi o to ,że w nocy zawsze muszę Go dokarmiać jeszcze sztucznym mlekiem ,a jestem sama ,bo mój Radek w pracy i nie będę miała jak do kuchni wychodzić ,bo małego nie zostawię. Jak możecie to napiszcie czy mogę tak robić?!

• Mamusia
Sylwia poczytaj we wczesniejszych watkach, mi sie wydaje,ze wlasnie tak dziewczyny robia, przegotowana woda i porcja mleczka obok, ja sie male budzi to do podgrzewacza i ready 🙂

A ta karte i ja mam rowniez, nie skorzystalam nigdy jeszcze z niej ale kolezanka tak, mieszka w UK ale bedac w Polsce miala jakis atak, ona jest cukrzykiem w jakims tam stopniu ,bo sobie insuline musi wstrzykiwac przed kazdym posilkiem, i tak sie nadala ta karta, ale szpital mial obiekcje,bo pieniazki dlugo leca, no nieisotne, napewno warto to miec. Mojej siostrze w Polsce tez to pokazalam i chyba sobie wyrobila 😉u mnie mam i ja i maz.

• Mamusia
Dokladnie Maju,ja robie mleczko gorace i wkladam w spiworek.No,albo czasem jak w terenie jestem to daje jej z kartonika.Sylwiu to co pisza w necie to jedno,a to jak sie robi to drugie.Ja od samego poczatku malej daje robione duzo wczesniej,bo moj gp powiedzial,ze robienie na miejscu to tylko teoria...A co do gotowania,to moja druga pasja zaraz po fotografii a moze na rowni 😉Dobra ja sie zegnam,bo goscie zaraz beda.Buziole

• Mamusia
Ok ,dzięki dziewczyny. Czyli mogę spokojnie robić tak ,że mam zimną/chłodną wodę przegotowaną w butelce i jak się mały obudzi to wsypuję mleczko wymieszam i daję do podgrzewacza?
Monia bawta się dobrze 😁 nie zapomnij walnąć za nas też! i tego sernika zjedz podwójnie też za mnie :P