Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
U mnie też pogoda do dupy... Malutki śpi 🙂 szybko ogarnęłam co miałam ogarnąć i zaraz za obiadek się biorę!Nawet nie wyjdę dzisiaj nigdzie ,bo za bardzo pada i wieje :/
Kurde a na noc w końcu dałam gorącą wodę w butelkę i w termos ,a i tak mi wystygła! Jakiś do dupy ten termosik , chyba kupię taki prawdziwy normalny i będzie na pewno trzymał ciepło 🙂

kup sobie zwykly podgrzewacz, nie bedziesz sie stresowac 🙂

• Mamusia
Maja ja od co wieczor ok 40 min tancze,az mi sie pot po dupie leje.To jest lepsze niz cwiczenia hehe 😁Juz do Piotrka mowilam,ze tak za 3 miesiace to zyleta bede,bo tak sie czlowiek przy tym gimnastykuje 😉 A ja mialam dzis najgorsza noc od porodu!Do 4:30 nie spalam,bo Julka sie rzucala przez sen i jeczala,wtedy zladla butelke i wzielam ja donas.Zasnela na 1,5 godz a ja z nia.A od 6 znowu sie meczyla,chyba brzuszek ja dusil,bo ciagle potem pierdziala.Dopiero kolo 8 zasnela w miare spokojnie ale przed 10 znowu sie rzucala to ja juz wstalam,a ona dalej spi 😞Szkoda mi jej,bo widze,ze ja meczy.Jak wstanie to dam jej espumisan.A ja ide kawe wypic,bo mi glowa eksploduje 😞

• Mamusia
Dzięki dziewczyny , uspokoiłyście mnie troszkę! Najwyżej zaczekam do jutra...bo dzisiaj i tak nie chcę już małego męczyć ,bo czeka nas mała wycieczka do miasta obok do notariusza ,żeby potwierdzić ,że ja to ja! Bo nie chcę Malucha też ciągać ,aż do Londynu ,żeby paszport wyrabiać!Cholera też problemy z tym paszportem :/
Tylko teraz czy mogę przy kąpieli tą krew z pępka podmyć mydełkiem i wodą?Czy może samą wodą przegotowaną?

A co do tańców i ćwiczeń to mnie też to czeka :P i brzuszki przede wszystkim ,bo ta skóra taka dziwna na tym brzuchu teraz jest...jak u starej babci! Ale muszę jeszcze troszkę poczekać ,bo mi szwy popękają 🥴

• Mamusia
Sylwia ja mala normalnie kapala,tylko straralam sie po tym gabka nie jezdzic.A krew pojawiala sie przez kilka dni,wiec sie nie zdziw,jak jutro ja tam zobaczysz.A co do brzucha to masakra wlasnie,bo wszedzie widze ze schudlam,a tam dalej taki okropny flak wisi.Dlatego chcialam ta gre,bo przy niej sie czlowiek tak narusz,wygina ze szok.Ja juz zapomnialam,ze niektore miesnie w ogole mialam,az do dzis,bo czuje je dzieki zakwasa 😁

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Gosia ,ale Milankowi już pępek odleciał chyba na 4 dzień i było wszystko ok i tej nocy troszkę Mu krewki poszło i nie wiem właśnie czy mam się niepokoić?

mojej tez odpadl po 4 dniu 😁 sylwia ale ja bym sie n aTwoim miejscu nie martwila skoro nieplacze i zaschlo 🙂

• Mamusia
😁ja tez mam mimo mojej chudosci tego zwisa na brzuchu 😮 moja kondycja jet taka zeby z pozycji lezacej podniesc sie z lozka musze sie podpierac 🤪 ostatnio chcialam obie nozyce porobic to ledwo nogi unioslam a juz sie zmeczylam 😜 kondycja starej babki 🤪

• Mamusia
Ja się tak wystraszyłam z tym pępkiem ,bo znowu na necie przeczytałam,że to może być jakieś zakażenie! Ale jutro ma być babeczka u nas to jej najwyżej powiem.
I domyślam się ,że z brzucha najciężej jest zrzucić :/ ja teraz też noszę te gacie takie co się naciąga na brzuchol też mam nadzieję,że coś trochę pomogą!Ta skóra paskudna jest taka rozciągnięta i w dotyku taki flak masakra
Ja ogólnie jak wychodziłam na pierwszy spacer z małym to przeszłam małą załamkę,bo nie miałam pojęcia w ogóle co na siebie założyć! We wszystkim się źle czułam! Ciążowe już trochę za duże ciuchy , a z przed ciąży za małe! Ale to chyba każda z nas to przechodzi :p
Ale mam plan! Jak tylko te szwy zejdą zaczynam ostro ćwiczyć ,a jak będę mogła to przejdę na jakąś dobrą dietkę i będę szczuplejsza jak przed ciążą!!! haha ale się pocieszam ,co?

• Mamusia
🙂 bedziecie wszystkie chudzielce, a ja po Was tez 😁
Przeczytalam sliczna ksiazke 🙂 ebooka znalazlam sa za free. "Czarodzieje" cos w stylu "the secret" tylko w wersji dla dzieci i mlodziezy 🙂 troche jak Mikolajek 🙂
Bylysmy z brzuszkiem u midwife, no i nic nowego, Zuzia juz ready, mamy za dwa tyg isc teraz. W sumie to juz wypisala jakas tam karte i wysyla do szpitala ,bo moge wczesniej przeciez urodzic 🙂 i sie smiala,ze mozemy juz sie za dwa tyg nie zobaczyc. No i ....kazala mi wejscna wage:/ a wazyla mnie tylko na poczatku ciazy. 20 kilo na plusie-jak na Anglie to jeszcze spoko,ze nie ma nadwagi ciazowej mowila, szok dla mnie,ale byl czas przywyknac nie 😁
Juz sie nie moge doczekac tych troche kilogramow mniej, bo jestem HIPOPOTAMEM 😁