Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Moniak nie masz się co przejmować... każda kobieta po ciąży potrzebuje trochę czasu,żeby dojść do siebie ,a Twoja siostra widocznie tego nie rozumie. I niech sobie będzie szczuplejsza od Ciebie i w ogóle piękna super ekstra,ale jestem pewna że charakterem Ci nigdy nie dorówna 😁

• Mamusia
Maja ona nie jest zazdrosna,ona sie czuje lepsza ode mnie.Jej maz zarabia kupe kasy,ona siedzi od 4 lat w domu i nic nie robi poza dogladaniem domu i corki i wydawaniem kasy.Cokolwiek ja mam,ona musi miec lepsze.Jest cholernie pewna siebie i wszystko musi byc tak jak ona chce.A jak jej sie postawisz,to cie wyzwie.Nawet moje urdziny zepsula..Tak naprawde wszystkie moje kompleksy mam wlasnie przez nia,bo jak ciagle slucham,ze mam obrzydliwy brzuch,ze jestem gruba itd to sama z czasem w to wierze..Do swojej corki mowi,cytuje:Marysia nie chodz na palcach,bo bedziesz miala takie brzydkie,duze lydki jak ciocia...Ograniczylam juz z nia na maksa kontakty,ale i tak daje mi popalic.Dzis poza tym,co juz wam pisalam,uslyszalam,ze sadlo mam,bo mi sie cwiczyc nie chce,a nie po cesarce i ze wymyslam jakies wymowki,zeby sie usprawiedliwic.Przepraszam,ze wam sie zale,ale musialam to z siebie wyrzucic,a Piotrek juz tego nie moze sluchac 😞 Dzis powiedzial,ze jak nastepnym razem cos mi dowali w jego towarzystwie,to jej cos powie.Juz kiedys jej zwrocil uwage...to potem pol roku nie gadalysmy ze soba,bo on jej spokojnie cos tlumaczyl,a ona na niego z lapami wyskoczyla idiotka jedna.Ale mam dzis dola przez nia,masakra 😞A taka szczesliwa rano bylam

• Mamusia
Sylwiu charakter ona ma trudny.Jest choleryczka.Jak byscie uslyszeli jak mowi do swojej corki,to by wam uszy oklaply.Kilka razy jej zwrocilam uwage,zeby tak nie mowila,bo az mnie to razi to uslyszalam,ze to jej dziecko i nie mam sie wtracac..Jak mozna do swojego dziecka mowic: "Zamknij sie bachorze,bo jak ci przypierdole,to stracisz przytomnosc" A ze mnie sie smieje,ze ciagle do Julki mowie,ze ja kocham i ze monotematyczna jestem.To jej powiedzialam,ze lepiej mowic kocham niz bachorze..A do tego mimo,ze ma duzo kasy to jest strasznie na nia pazerna,a ja nigdy do pieniedzy wiekszej wagi nie przywiazywalam 😉Ech smuce wam tu dzis ale naprawde mam humor zjebany,jak juz dawno nie mialam

• Mamusia
Monia i tu jest miedzy Wami roznica, Tymasz dobre, wielkie, cieple serce, ona nie.....tak.Nadal utrzymuje,ze chodzi o zazdrosc. Moze jeszcze ma jakas jazde z dziecinstwa, to starsza czy mlodsza siostra? przypuszczam,ze starsza, i ze odczula kiedys moze nawet nie wiedzac Twoja nowa obecnosc , kiedy sie urodzilas.
Osobiscie unikam z daleka ludzi ,ktorych przepelnia zolc i pesymizm. Cieszy mnie to,ze ograniczaylas kontakty z nia i wiem,ze pewnie jest bardzo wazna osoba w Twoim zyciu - bo to Twoja siostra, i ,ze kazdym szczesciem chcialabys sie z nia dzielic, ale zeby ona chciala je dzielic...........wiem,ze nic nie odda tego,ze to ona by powiedziala,ze jest z Ciebie dumna.
Stety-niestety - to Ty jestes madrzejsza, szczesliwsza i masz to cholerne ZLOTE serce, ktorego ona nigdy nie kupi za zadne pieniendze 🙂))

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Hey,wstawac spiochy,szkoda dnia 😁 Ja wpadlam tylko na chwile,powiedziec,ze noc byla bezsenna,bo Juli sie strasznie rzucala i spac nie mogla przez to glupie zabkowanie.Reke tak gleboko do buzi wlozyla,ze az zwymiotowala 😞To ja lece do lekarza wymusic na nim skierowanie na krew,bo czuje,ze cos jest nie tak..A do tego leje jak cholera 😞Milego dzionka.

my tez dzisiaj noc tragedia i dzien marudny, ale to przez pogode chyba. no to teraz mamusie musza sobie pokupowac kwiatki 🤪

mala spi, super kolacja ugotowana przez meza zjedzona teraz czas na relaks 😜

monia olej siostre 🤪

• Mamusia
my tez dzisiaj noc tragedia i dzien marudny, ale to przez pogode chyba. no to teraz mamusie musza sobie pokupowac kwiatki 🤪

mala spi, super kolacja ugotowana przez meza zjedzona teraz czas na relaks 😜

monia olej siostre 🤪

Marylka marudzi bo pewnie za dziadkami teskni, jeszcze tydzien i bedzie miala tyle nianiek, tylko beda Ci ja podrzucac spowrotem jak bedzie plakac i na noc do spania

• Mamusia
Hej dziewczyny, dawno nie zaglądałam do Was ☺️ Chroniczny brak czasu.
Powiedzcie mi, jak wygląda sprawa z rejestracją dziecka w PL, bo Maks był w Polsce więc nie byłoi kłopotu a z małą w tym roku się nie wybieram więc nie więm czy można np napisać pełnomocnictwo albo załatwić w konsulacie w UK ?

• Mamusia
Bagira mozna to przez konsulat zalatwiac,tyle ze trwa to nawet do 5 miesiecy a cene uzgadnia sie z nimi.Maja dziekuje za mile slowa.Masz racje,ona jest starsza ode mnie o 4 lata.I faktycznie jedyne,czego jej brakuje to dobroci i znajomych.Bo poza mna nie ma nikogo,bo juz wszystkie kolezanki do siebie zrazila.I w tym chyba jest problem,bo ja do niej nie wpadam,bo ciagle z kims sie spotykam,a ona siedzi sama jak palec.Gosiu szpiegu ty moj kochany:*:* Mi juz sie humorek troche poprawil,bo bylismy z Piotrkiem na spacerze,pozalilam mu sie i lepiej mi sie zrobila.Fajnie jest miec w mezu przyjaciela 😁 😁 A wy jutro za mnie kciuki trzymajcie,bo mam egzamin koncowy o 14 😁

• Mamusia
my tez idziemy na maly spacerek. Mam park bardzo blisko, a to swieto jak Michal proponuje spacer,wiec musze to wykorzystac 😁 a na jutro wzial sobie wolne, i ma tylko nocke zeby spedzic ze mna troche czasu, az nie do wiary............czyzby cos przeskrobal????? 😁

• Mamusia
nie musze monisia za Ciebie trzymac kciukow bo jestem na 100% pewna ze zdasz go z palcem w d... 🤪
Ty wiesz ze ja juz tesknie za Toba, a Ty jeszcze do Polski nie polecialas? (nie bedziesz nas odwiedzac na brzuszku) a zaleglosci w miesiac bedziesz nadrabiac 😁

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
my tez idziemy na maly spacerek. Mam park bardzo blisko, a to swieto jak Michal proponuje spacer,wiec musze to wykorzystac 😁 a na jutro wzial sobie wolne, i ma tylko nocke zeby spedzic ze mna troche czasu, az nie do wiary............czyzby cos prze
skrobal????? 😁

a moze to z milosci? 🤪

• Mamusia
Maja ja teoretycznie tez powinnam miec w przyszlym tygodniu,ale na poczatku czaerwca nie wiedzieli jeszcze kiedy bedzie i juz wtedy zalatwilam sobie,ze chce zdawac wczesniej.To moze i ty tak zrob 😁 Gosiu ja tez nie wiem,jak bez was te 3 tygodnie wytrzymam.Jak cos to smialo pisz smsy,bo ja i tak ang nr bede miala wlaczony.I dzieki wam kochane za wsparcie:*:* Nigdy was nie spotkalam(poza nusia 😁) a sie tak do was przywiazalam.Majeczko udanego spaceru zycze.Ja mysle,ze to z milosci,a nie przeskrobania 🙂