Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A u mnie cudna pogoda... właśnie byłam na spacerze tak jak Maja napisałaś i słońce tak prażyło nawet nie wiedziałam,że taki upał jest! Mały trochę mi się zgrzał i chyba potówki Mu powychodziło takie małe czerwone krostki. Posypałam Mu troche zasypką mam nadzieję,że przejdzie.
Co do planu porodu to ja też sobie układałam i szczerze mówiąc to jak już przyjdzie ten poród to i tak się kobieta do końca tego planu nie trzyma 😉 😉
hehe a co do muzyki Maju to ja jak miałam już takie mocne skurcze to sama chciałam siebie jakoś psychicznie podtrzymać i się wygłupiałam ,bo zaczęłam tańczyć i śpiewać ''kolorowe sny ,kiedy ja dotykammmm ciebieeee'' haha mój Radek i położna w szoku byli ,ale jakoś mi to tak pomagało ,że z humorem podchodziłam.Oczywiście już jak byłam na prawdę wykończona po tych 10 godzinach ( a przede mną jeszcze było 7) to leżałam i wciągałam ten gaz! Ja mogę Ci poradzić Maja ,żebyś wzięła ze sobą wodę !O cholera gdyby nie woda to ja bym nie dała rady chyba 😉 wzięłam dwie butelki duże ze sobą i jeszcze położna mi później przynosiła w dzbanku 🙂

• Mamusia
własnie nusia pisala tez ,ze to mleko jest nie dobre 🥴
matko a mojemu synalowi cos dzisiaj jest 😞 plakal od poludnia , co dalam mu jesc to sie ulewalo bardzo ,ale chcial jeszcze... to pomyslalam ,ze moze chce pic i zrobilam herbatki to tylko troszke pociumkal i nie chcial i caly czas placz!!! masakra...zasnal mi dopiero pol godziny temu...

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
własnie nusia pisala tez ,ze to mleko jest nie dobre 🥴
matko a mojemu synalowi cos dzisiaj jest 😞 plakal od poludnia , co dalam mu jesc to sie ulewalo bardzo ,ale chcial jeszcze... to pomyslalam ,ze moze chce pic i zrobilam herbatki to tylko troszke pociumkal i nie chcial i caly czas placz!!! masakra...zasnal mi dopiero pol godziny temu...

a u nas przez a goraczke na dworzu to ciagle spala a jak nie to plakala i markotna byla wypijala mi herbatki po 100ml plus mleko po tyle samo teraz spi zobaczymy jak bedzie w nocy. ale po kapieli odzyla bo smiala sie i gadala 😜

• Mamusia
wypad nad morze byl super 🙂 dzieki asia ze pomyslalas o tym 🙂 mala prawie caly czas spala, nawet moczyla nozki w morzu... potem wrzuce zdjecia, albo zaraz jak mi mala pozwoli 😜 a bylismy na camber beach - piasek i slonce... a na poczatku byla taka mgla ze nic nie bylo widac, super zjawisko...

• Mamusia
wrzucam jedno na razie i lece prasowac, bo dzisiaj busy dzien.. moja kolezanka ma ladne zdjecie asi i marylki to moze uda mi sie je wstawic jak je zdobede, a jak nie to na facebooku patrzcie 🙂 a tu jedno jak marylka moczy nozki 🙂 i moje opadajace zwaly na brzuchu 😁 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/232/dsc0260m.jpg/][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/9489/dsc0260m.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
heheheh, nusia takie zwaly,ze masakra:P ja to bede miala zwal heheheh
Gosia kolejny sliczny awatar 🙂 macierzynstwo Ci sluzy widac bardzo 🙂 🙂
Sylwia to widzisz mleko sie nie nadaje 🙂 ale ja to nic nie wiem:P tak tylko proponowalam, a moze maly wczoraj marudzil wlasnie bo za cieplo mu bylo.....ja dzis spalam cala noc przy otwartym oknie i musialam pilnowac zeby Michal nie spal na brzuchu bo sobie ostatnio dziasla przygniata i go zeby bola, hehehehhe, moj dzieciaczek 😁 a on jak spi na brzuchu to tak plasko jak na lozku do masazu tylko ,ze nie ma wyciecia na glowe a on ja wbija w poduszke ja nie wiem jak oddycha 😁

Kasiu Kasiu...dziekuje za kibicowanie tylko ona te upaly chce przesiedziec w stabilnej temperaturze 🙂 na to wyglada. Ale ten czas leci..........

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
No Maja właśnie też sobie zadaje to pytanie 😮 rano słońce prażyło ,później zaczęło lać ,a teraz ani słońca ani deszczu tylko duchota!
Nusia,a Marylka jak zareagowała na taką zimną wode? 😁 u mnie właśnie też była taka mgła wczoraj 🙂

ona byla tak przejeta ssaniem reki ze nawet nie zauwazyla 😁 ale potem zaczela zgarniac piach paluszkami, a woda nawet ciepla byla 😁 lece obciac jej wszystkie 20 paznokci i dalej sie pakowac, jest tego barachla 😜

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
No Maja właśnie też sobie zadaje to pytanie 😮 rano słońce prażyło ,później zaczęło lać ,a teraz ani słońca ani deszczu tylko duchota!
Nusia,a Marylka jak zareagowała na taką zimną wode? 😁 u mnie właśnie też była taka mgła wczoraj 🙂

ona byla tak przejeta ssaniem reki ze nawet nie zauwazyla 😁 ale potem zaczela zgarniac piach paluszkami, a woda nawet ciepla byla 😁 lece obciac jej wszystkie 20 paznokci i dalej sie pakowac, jest tego barachla 😜

hehehe no to super 🙂 zastanawiała się pewnie ''cio to za duuuuzia woda?!'' 😉 😉
ja też wczoraj miałam misje z paznokciami ! o matkooo :P

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
a ille po porodzie obcinalyscie pazurki maluchom? podobno czasem to pierwsza rzecz jaka trzeba zrobic, mi midwife mowila,zebym zabrala nozyczki na wszelki wypadek 🙂 a swoja droga to jutro mamy wizyte 🙂 mala skacze dzis baaaaaardzo 🙂

u nozek pierwszy raz obcielam dopiero 3 dni temu a u raczek to jakis pare dni po porodzie i ogolnie raz na tydzien 🙂

• Mamusia
Ja tak samo jakoś u rączek i nóżek obcięłam kilka dni po tym jak wróciłam do domku.
Do szpitala nożyczek nie brałam tylko zakładałam małemu te rękawiczki specjalne,ale położne mnie denerwowały ,bo ciągle mu ściągały i cały był podrapany ,bo pazurki na prawdę miał długie.Ogólnie u rączek szybciej rosną 😠
Maja jakie photo pikne 😆

• Mamusia
Musialam Wam pokazac,ze sie opalilam nie 😁
Czytam teraz o dietach karmiacej mamy, macie jakies zalecenia?? Ja powiem szczerze widze klopot, bo jestem wegetarianka, a i warzyw malo mozna, ja zyc bez fasolki szparagowej nie umiem....i brokulku, kapusta 😞 no coz damy rade....
a ogorki byly pyszne , schowalam 2 na potem moze Michal mi nie zje:P

• Mamusia
maja jedz teraz ile wlezie, odpoczywaj i spij bo pozniej to kiepsko bedzie bynajmniej na poczatku 🙂
a przypomnialo mi sie ze Ty masz wozek taki jak ja mialam z fotelkiem zamiast gondoli i nie chce Cie straszyc ale u mnie sie nie sprawdzil. Mala ciagle wykrzywiona w nim siedziala i ogolnie marudzila bo to kiepskie dla pleckow i po niecalym msc kupilismy wozek z gondola - moze u Ciebie sie sprawdzi 🙂

• Mamusia
ja nie jem nic smażonego mocno,żadnych owoców cytrusowych,zero czekolady :P w sumie to robię sobie często zupę ryżową,kurczaka w marchewce czyli standardowo 🙂 mięsko z sosem(lekko podsmażone) i jak narazie nic nie zaszkodziło!Aaa nie można miodu jeść i tak jak Majeczko napisałaś chyba będziesz musiała się jednak pożegnać z kapustką kiszoną (którą ja też kocham) i fasolką!
Ogólnie to masakra z tym jedzeniem podczas karmienia piersią 🤢
Gosia ,a Ty czemu nie karmisz piersią?
Aaaa i ja też doradzam gondolę... jak małego daję do tego nosidełka jak gdzieś jedziemy to mnie skręca.

• Mamusia
Gosia ale moj wozek ma gondole, skladana i mozna go przerobic na lezacy jak wyjme takie cos to i spacerowe, faktycznie ma fotelik ale fotelik ciagle w aucie bedzie, poprzedni wlasciciele wozka tak wlasnie robili, spoko loko i tam mam w planach nosidelko,zeby ciagle wozka nie targac 🙂

• Mamusia
to co dzis poszukamy na ebayu dziewczyny??? 😁
Michal bedzie szukal jak wroci jakiejs pierdolki do auta , wiecie co, te chrzanione Siegale (mewy) ktorych u mnie jest pelno maja taki mocznik ,ktory lakier na aucie wyzera, ja sie smieje z Michala bo mowilam mu,ze jak kupi niebieski niewazne jaki odcien to beda srac na niego hehehehe 😁 a on teraz kiwa glowa i zawsze przed odpaleniem silnika musi go wycierac 😁 😁 😁 😁 🤪
taka ze mnie wstretna zona ale mam satysfakcje bo wiedzialam co sie swieci 😁 moj tata ma 3ci niebieski samochod i tez ciagle osrany, heheheheh