Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia a mala ma takie chude nozki i rece,ona dluga taka jest 😁 ciekawe jak dlugo taka chudzina bedzie 😜
A i tez prosze na priva wiadomosc o hausingu, wlasnie zaczelismy dzialac z tymi roznymi benefitami, Gosia moze skopiujesz mi to co Ci Monia napisala?please 😘
I mala dzis po kapaniu nie plakala bo dalam jej smoka i byla zajeta 😜 teraz juz z gorki.
Ps. jak dlugo wkur......Was faceci po porodzie, bo ja chyba jakas awersje do mojego zlapala..........
Idziem spac 😁
Kolorowych!!! Nusia idz spac,a nie Ci glupoty w glowie, chyba,ze to jakies fantazje z tym Chuckiem Norrisem 😜 😜 😜

• Mamusia
cygnee napisał(a):
mnie przeraza fakt, ze tu tak malo badan robia...

witam 🙂

badan to oni bardzo duzo robia, jesli jest taka potrzeba. mi malej serduszko 3 razy badali, jak jeszcze w brzuszku byla, a to dlatego, ze moja 1sza corka urodzila sie z wada serca i miala operacje

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Nusia mnie tez to wkurwia.Ja tu pracuje 7 lat...Pracuje uczciwie,place podatki i gowno mam.A moja siostra siedzi z dupa w domu,nic nie robi.Jej maz jest self employed,zarabia 600-700 f tygodniowo 🤪 a rozlicza sie tylko na jakies 9tysiecy.Ona teraz jest w Polsce i w tym czasie przyszla jej decyzja o housing benefit..i ile dostanie?210f tygodniowo!!!,do tego 450 child tax credit plus Pawla dochody...Wiec wychodzi im prawie 5000tysiecy funtow,a ona wiecznie placze,ze kasy nie maja!!!Kurwa,gdzie tu sprawiedliwosc,j nawet polowy z tego nie mam!!No,to i ja sobie ulzylam i ide sie do meza potulac,bo mi sie cisnienie podnioslo 😉

Monisia, mam nadzieje ze mazowska kuracja pomogla 😉
a co do benefitow, to moj M powiedzial, ze dopoki ma 2 zdrowe rece i dajemy rade, to nie chce od nich nic. miesiecznie mamy ok 2500 stalych kosztow( nie liczac codziennych wydatkow), ale moj daje rade na to zarobic, wiec...jego wola 😉

• Mamusia
dzien dobry 🙂
dzieki, ale ja jestem juz po jednym poronieniu i wolalabym miec wiecej badan robionych... 😞 a tak tylko siedze i sie stresuje 😞 wiem, ze raczej jest wszystko w porzadku, ale jakis tam strach we mnie siedzi...

a co powiecie na temat szkoly rodzenia? warto isc ??

• Mamusia
Doberek 🙂Cygnee ja bylam na kilku lekcjach i powiem ci,ze nic madrego sie nie dowiedzialam 😁 Z reszta mialam i tak wywolywany porod,ktory skonczyl sie cesarka.Gosia teoretycznie kase na konto powinnas dostac w drugi poniedzialek od zlozenia wniosku.Ale jesli jakies opoznienia wynikna,to ci wyrownanie zaplaca 😉 😉Tak se mysle,ze moze jakies biuro ksiegowe otworze hiihi 😁 😁 Kaasiaak a ja wychodze,z zalozenia,ze jak 7 lat placilam podatki na utrzymanie innych,to czemu teraz ja nie mam z tego skorzystac 😁 😁 Maja ja tam do mojego w ogole awersji nie mialam 🙂

• Mamusia
Cygnee ja jestem takiego samego zdania jak dziewczyny 🙂
Jak coś by było nie tak to badań byś miała o wiele więcej,a tak nie masz powodów do obaw 😉 Mnie też to troszkę przerażało na początku i nie mogłam pojąć ,że nawet nie badają ani razu ginekologicznie 😉
Hmmm mnie jedynie mój Radosław w ciąży denerwował i czasami miałam ochotę Mu przywalić i za drzwi wystawić ,ale po porodzie kocham Go chyba jeszcze bardziej za to ,że też dzięki Niemu mam takiego cudownego synka hihi 😉
Aaa i też używamy smoczków z TT i są git 😜

• Mamusia
A pracowalas w Polsce?Ten certyfikat to jest informacja o skladkach zdrowotnych,jaki placilas w Polsce.Wiec raczej napewno tego nie masz.A jak bedzie pytanie o nip,to jesli nie masz,to nie zostawiaj pustego miesca,tylko napisz,ze nie posiadasz,bo nie pracowalas w Polsce

• Mamusia
W pytaniu - "Under which country's law did you have to pay National Insurance contributions?" należy wpisać "Poland" w przypadku jeżeli pracodawca lub samemu odprowadzane były składki do ZUS, w przeciwnym wypadku (umowa o dzieło, umowa zlecenie) należy wpisać - "don't pay contributions".
Na pytanie - "If you were paying UK contributions, do you have a certificate E101/102?" odpowiadamy "Yes" tylko w przypadku jeżeli w tym samym okresie pracowaliśmy w UK i tu odprowadzane były składki