Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Skads to znam.My sie na malutka prawie 3 lata decydowalismy,bo zawsze bylo jakies ale 😉Az w koncu przyszedl taki moment,ze chcielismy oboje w tym samym czasie malanstwa 😉No i po 3 miesiacah Julcia juz byla fasolka 😁 😁 I to jeszcze sobie noc poslubna lobuziara wybrala na poczecie 😜 Mi juz tu 6 roczek leci i raczej nie planujemy powrotu.W Polsce mnie juz niestety nic nie trzyma.Rodzice zmarli a siostra jest tutaj.A jak jest w waszym wypadku?Dlugo juz jestescie?

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No nam to zajelo 3 miesiace,ale to i tak niedlugo 🙂My tez poczatkowo bylismy nastawieni na powrot,ale z kazdym rokiem coraz bardziej tu osiadamy i coraz mniej chce tam wracac.Tu juz sobie zycie poukladalismy,a tam wszystko trzeba byloby zaczynac od nowa.Ja tez zawsze mowie,ze moze jak juz emeryture bede miala to wrocimy 😉

• Mamusia
MadziaW mojej siostry corka tez ma etap buntow 😉Czasami to potrafi wszystkich wyprowadzic z rownowagi.Zauwazylismy,ze im wieksze audytorium,tym wiekszy popis jest.To chyba ten wiek juz tak ma 😁 A jesli chodzi o moj brzuszek,to jest przeogromny.I normalnie z kazdym dniem robi sie coraz wiekszy 😜 Ostatnio coraz ciezej jest,ale i tak kocham moja pileczke 🙂

• Mamusia
ja w anglii jestem dopiero jestem 10msc a juz 6msc ciazy;p z jednej strony chcialabym byc w Polsce bo tam jest caa moja rodzina, ale z drugiej tutaj moge sie wykazac jako kobiet bo moge gotowac, sprzatac itd a w domu tak nie blo wszystko robila mama. Tym bardziej wole teraz byc tu bo gdy dziecko sie urodzi to oczywiscie wszysc beda wieziec lepiej jak sie zajac dzieckiem oprocz mnie, a mi nerwy nie potrzebne sa wtedy, dlatego wole byc tutaj niz tam jak narazie 🙂 ja ze swoim partnerem jestem juz prawie 6 lat, ale nie mamy ani slubu ani nic innego 🙂 mamy naszego skarba w brzuszku i czasem czujemy sie jak mazenstwo ;p

• Mamusia
MadziaW ale nas rozbawilas 🙂 🙂Maz kazal przekazac,ze bardzo samodzielna jestem i sama wszystko robie 🙂A tak powaznie to naprawde sprawna jestem i sama sie sobie dziwie.Ale ja to z natury z tylkiem w miejscu nie usiedze i ciagle musze cos robic.Chociaz czasem mam gorsze dni i wtedy mi naprawde ciezko nawet z lozka sie zwlec.Ale ja to staram sie widziec same pozytywne strony.Od kiedy minely mi te straszne bole plecow i krocza to staram sie nie narzekac...bo jeszcze czasem wroca 😉

• Mamusia
gosiaa a co to za roznica czy macie slub czy nie?Wazne,ze wam jest dobrze.My sie tez o malutka zaczelismy starac 2 miesiace przed slubem.Co to zmienia.A ze Julia postanowila dac nam najlepszy na swiecie prezent slubny i poczela sie w noc poslubna to juz inna historia 😉Jak mi pani doktor powiedziala date poczecia,to az sie poplakalam ze smiechu i ze szczescia.Bedzie co naszej pani za parenascie lat opowiadac 😁

• Mamusia
Smiej sie, smiej! Moj powaznie musial mi pomagac z butami i z, byc moze to troche zawstydzajace, z... pedicure 🤔 Ja w ogole nie umialam dosiegnac do stop i to nie wazne jak bardzo probowalam, czy w jakiej pozycji probowalam! Ja w ogole jestem mala i chuda, w ciazy przytylam 20kg 🙂, wiec nie dziwne, ze cialo sie nie umialo dostosowac :P Pamietam jak sie zastanawialam, czy dam rade jeszcze do pracy jezdzic, bo jak sie odsune od kierownicy ze wzl na brzuch, to za jakis czas do tylu pojdzie i fotel, a wtedy do pedalow nie siegne :P W pracy tez mialam myszke od kompa na samym skraju biurka, dobrze, ze w ogole dosiegalam hahahaha 😁 🙂

• Mamusia
Nie no wiem,ze tak jest.Moja siostra tez nie byla w stanie sobie butow zawiazac czy paznokci obciac.Ja sie jeszcze staram,ale wieczorami to musze buty na siedzaco zakladac 🙂Ja mam juz tez 15kg na plusie,wiec doskonale wiem o czym mowisz 😉No ja prace zakonczylam w zeszla sobote 🙂Do jutra jest u nas tesciowa a od poniedzialku zostaje sama w domku,bo maz do pracy juz idzie.No sorki,sama z moim kotkiem 🙂Ale on i tak cale dnie spi piecuch jeden 😁 😁 Ale juz sobie powynajdowalam zajecia na najblizsze 2 tygodnie.Z reszta 2 razy w tyg do szpitala jezdze i pol dnia tam musze siedziec wiec jak widzisz na brak zajec nie bede narzekac 😉

• Mamusia
moj porod sie skonczyl cc. wody mi odeszly o 1 rano, zero skurczy. pojechalismy do szpitala na kontrole i byl 1 cm. odeslali nas do domu.po drodze do domu dostalam skurczy. w domu mialam rzezniei o 8:30 wezwalam karetke (jak wczesniej bylam na poczekalni to widzialam ze dziewucha z karetki od razu sie zajeli i miala ze soba gaz). jak dojechalam do szpitala to polozna popatrzla na mnie i spytala od kiedy mam skurcze usmiechnela sie dziwnie a potem byla w szoku, ze mialam juz 6cm. poprosilam o epidiural, o 11:30 dostalam a o 14 mialam 9cm. i niestety te 9 cm zostalo do 21:00 mala utknela i nie chciala sie ruszyc. urodzila sie przez cc o 23:11 i wszystko bylo ok. karmilam ja siara przez prawie 3 godziny i caly czas chciala jesc. potem troszke wymiotowala, ale myslalam ze jej sie ulewa. na drugi dzien wymiotwala co chwile takim zoltym plynem z brazowymi drobinkami, a pozniej to juz lecial jej seledynowo-zielony plyn. wzieli ja ode mnie na badania i juz ja zatrzymali. dzisiaj juz nie miala tego plynu, ale nie chce jesc. jak ja przystawie do cycka to od razu usypia i musze ja budzic. teraz possala moze z 10 razy i zasnela. mam do niej wrocic o 1 i sprobowac raz jeszcze. odciagnelam troche siary dla niej. brodawki mam popekane, cycki bola od sciagania siary, ale to malo wazne. zrobili jej badania i niby wszystko jest ok.podobno dzieci podczas cesarki ie pozbywaja sie plynow, ktorych sie nalykaja tak jak te sciskane w kanale rodnym podczas porodu naturalnego. kupki robi normalne. tylko jesc nie chce. jak teraz pojde to spytam sie o mleko modyfikowane, bo nie chce zeby zostala w szpitalu, a jutro niby mam wyjsc...