Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
rozstepy? jejku w tym wieku ;p musze cos z tym zrobic ;p

Gosiu ja sie smarowalam kremami od 5 tygodnia ciazy.Stosowalam i z pharmaceris i fissana w tym samym czasie,a podobno sa bardzo dobre,do tego oliwka i cocoa butter a i tak mi wyszly.I powiem ci z wlasnego doswiadczenia,ze jesli sa ci pisane,to i tak ich nie unikniesz.Jak u mnie byly male,to panikowalam i sie matrwilam,a teraz sie juz tylko smieje,ze dzieki malej mam kratery na brzuchu 😉Trudno,czasem trzeba sie w ciazy poswiecic 😁

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
a zniknie mi to po ciazy? czy tak do konca zycia? 😮

Calkiem raczej nie zniknie,bo to zwyczajnie wlokna kolagenowe pekaja,ale zblednie 😉

jak powiedzialam mojemu ze to tak do konca zycia to malo co mi z lozka nie spadl ;p

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
rozstepy? jejku w tym wieku ;p musze cos z tym zrobic ;p

Gosiu ja sie smarowalam kremami od 5 tygodnia ciazy.Stosowalam i z pharmaceris i fissana w tym samym czasie,a podobno sa bardzo dobre,do tego oliwka i cocoa butter a i tak mi wyszly.I powiem ci z wlasnego doswiadczenia,ze jesli sa ci pisane,to i tak ich nie unikniesz.Jak u mnie byly male,to panikowalam i sie matrwilam,a teraz sie juz tylko smieje,ze dzieki malej mam kratery na brzuchu 😉Trudno,czasem trzeba sie w ciazy poswiecic 😁

No u mnie identycznie to wygladalo ! Masakra i sa do tej pory bleee"

• Mamusia
Maja ty udana jestes:*:*U nas w poniedzialek byly golabki,ale takie z miaskiem 😁 A moja cora dzis chyba w ogole nie spi,caly czas mi dupka wywija.Raz to mi tak przylozyla,ze laptopa z reki wypuscilam...dobrze ze na lozku wtedy bylam,bo by bylo po moim kochanym,czerwonym laptopiku:P

• Mamusia
A tu jak zwykle w dzien cisza 😉 Jesli chodzi o dzisiejsza wizyte to jestem cholernie zadowolona.Malutka wazy 3300 i podobno ma dlugie nogi 😁 Do tego moje wyniki pod zwgledem cholestazy pierwszy raz sa w normie.Az nie moglam w to uwierzyc.A po ktg polozne pozegnaly mnie tekstem,ze moze sie jeszcze dzis spotkamy,bo mam skurcze dosc mocne takie na 70-80 i w ciagu 32 minut ktg mialam ich 11 czyli srednio co 3 minuty.Ale najlepsze jest to,ze ja je slabo czuje 😁 😁 Ale i tak sie nie nakrecam na porod,bo juz nie pierwszy raz mi go tam wroza 😁 A ja wiem,ze musze odczekac jeszcze te 8 dni 😉

• Mamusia
A do nas kochane wiosna zawitala.Zaraz ide sobie na dlugi spacer,bo to grzech w domu przy takiej pogodzie siedziec.A w ogole to ostatnie usg mialam dokladnie2 tygodnie i 1 dzien temu i wtedy moje slonko wazylo 2,629.Czyli w ciagu 2 tygodni przybrala 670g 😁 😁 Calkiem niezle nam panienka rosnie.Ciekawe ile jeszcze zdazy przybrac przez ten tydzien do porodu 🙂