Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
u nas w miescie nie ma zadnych prinarkow, h&m nic!
ubranka kupowalam w lumpeksach takie niezniszczone niektore nawet z metka i wlasnie byly z nexta badz marks spencer.
a nie wiem jak u Was ale u mnie w super dragu jest promocja na chusteczki nawilzone dla dzieci za paczke johnsona za 2,30 druga masz gratis 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sklepow to jest naprawde duzo,ale ja staram sie juz je omijac,bo nie mam juz gdzie tych wszystkich ciuszkow trzymac.A jak jeszcze teraz mala sie urodzi,to juz sie dowiedzialam,ze dostane 2 wielkie torby ciuszkow.Kurde,ja naprawde mam na tym punkcie fiola,bo nie wiem po co mi 12 kocykow czy 8 recznikow 😉Ale jak je takie sliczne widze,to nie potrafie ich ominac 😜 Ale pewnie kazda z was tak ma 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Sklepow to jest naprawde duzo,ale ja staram sie juz je omijac,bo nie mam juz gdzie tych wszystkich ciuszkow trzymac.A jak jeszcze teraz mala sie urodzi,to juz sie dowiedzialam,ze dostane 2 wielkie torby ciuszkow.Kurde,ja naprawde mam na tym punkcie fiola,bo nie wiem po co mi 12 kocykow czy 8 recznikow 😉Ale jak je takie sliczne widze,to nie potrafie ich ominac 😜 Ale pewnie kazda z was tak ma 😁

12 kocykow, 8 recznikow?! 🤪
ja mam 3 kocyki i jeden recznik a no i 2 rozki ;p oj monisia kup sobie druga komode taka duza:P

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
Sylvianka moj maz tez pracuje czasem na nocki zalezy jaka shifta mu sie trafi, ale byl czas,ze sie przyzwyczailam spac sama i mnie zloscilo,ze lezy obok jak juz mial inna zmiane 😁, teraz je troche poredukowal,zeby glaskac malucha bo w nocy najbardziej kopie.

DZIEWCZYNY? ale nie jest tak,ze jak w ciazy sie maluch zachowuje to i po drugiej stronie brzucha bedzie???!!!, bo to by oznaczalo,ze cala noc bedzie szalec 😁

u mnie to bylo tak ze podczas ciazy prawie ryychow nie bylo albo delikatnie a jak sie urodzila o matko lepiej nie mowic najglosniejsza na oddziale i skrecona ze szok

• Mamusia
Gosiu to jak u ciebie jest tak nieciekawie ze sklepami,to poszukaj sobie ciuszkow na ebayu.Sa naprawde fajne i niedrogie.Tylko szukaj najlepiej w aukcjach i biduj na konice,bo te co sa w opcji bay it now zazwyczaj wychodza drozej.Ostatnio udalo mi sie kupic te 2 sukienki z nexta.Razem z wysylka wyszly mnie niecale 4 funty 😁 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160545813673
A jesli chodzi o komode,to chetnie bym kupila,ale nie mam gdzie wstawic 😉Dopiero po wakacjach chcemy znalesc sobie wieksze mieszkanie.I do tego czasu musze jakos dac rade.Jak sie mala w koncu urodzi,to bedzie latwiej,bo w koncu bedzie jakis przemial w tych ciuszkach 😁

• Mamusia
Czesc laleczki 🙂 dzis rozmawialam z kolezanka i jeszcze jedna opcje mi podsunela jesli chodzi o ciuszki - Carboot, sa u was?? takie bazary samochodowe itd? czesto sa ciuszki nowe nawet jeszcze nie poootwierane za kilka pensow, ona dzis ogladala spioszki za 20-50P. 🙂

Jutro idziemy podpatrzec dzidziusia!!!!! i zacznie sie mania kupowania 😁 Dobrze tak poczytac,zebym z glowa kupowala, faktycznie bez sensu za duzo i jak Loli pisala,ze jesli dzidzia bedzie wieksza to ciuszki dla newborn beda bezsensu, to czesto sie zdaza 🙂

• Mamusia
MajaCh ja to mam nawet niedaleko carboot,ale on jest tylko w niedziele.A my z mezem w ten dzien zawsze lubimy sobie dluzej w lozku poleniuchowac.Bo tak biedak caly tydzien wstaje o 6-6:30.A zeby dostac cos fajnego,to trzeba sie jednak zebrac z rana 😉Ale fakt,moja kolezanka czasem przynosi stamtad calkiem fajne ciuszki 🙂Jesli chodzi o ciuszki na newbron,to mi siostra wlasnie mowila,zebym nie kupowala za duzo,bo malenstwa rozne sie rodza i szybko rosna.Jej coreczka urodzila sie 59cm dluga,wiec nawet jednego ciuszka z newborn na nia nie zalozyli 😉

• Mamusia
Hej Dziewuszki 🙂 Jak tam mija niedziela?
Paula ja w sumie mam już bardzo dużo, jedynie na koniec zostawiam kosmetyki do kupienia , jeszcze muszę zamówić pieluchy tetrowe ,bo tutaj dziewczyny mówią ,że 6 nie styka 😁
Aaa no i została mi kołderka i poduszka 🙂
A Monia to nam się tutaj naszykowała jak na bliźniaki :P:P może będą dwie Julki ,co?!:>

• Mamusia
Hehehe widze ze szal ciuchowy na brzuszku 😉
A ja znow polecam sklep PUMPKIN PATCH 😉 sa bardzo boskie tam bodziaki.

Ja kupilam ostatnio wlasnie w primarku bodziaki to po praniu sie masakrycznie rozciagnely 😞 nie zadowolona jestem kompletnie z nich .

Ale tez jak jedna z was wspomniala bardzo tanie sa ubrania w sklepach lumpkach 😉 tez czesto chodze mam taki jeden upatrzony ze wszystkoe ubranka dzieciece kazde kosztuje tylko 50p a wiec sie oplaca i tez nieraz potrafie znalesc jakies markowe ciuchy, ostatnio kupilam Olence sliczne skurzane buciki nowiutkie z metka za 50 p 🙂 w szoku bylam.
Ale tak mnie kusicie ze nie wiem czy sie jutro nie wybiore hehe 😉 bo sie juz sprzymierzam parenascie dni 😜 tylko ta pogoda jakos mi nie pozwala 😞 malo wychodze z mala bo boje sie zeby sie nie przeziebila w taka beznadziejna pogode.

Ahaa a co do husteczek nawilzajacych to ja proponuje sobie kupic np. z 5 opakowan roznych chusteczek - duzo slyszalam ze te z Jonhsona uczulaja dzieci moja nie uczula ale wyprubowalam przeruzne i np. u mnie Huggiesy sie kompletnie nie spisaly sa za malo nawilzone i ciezko sie nimi kupke sciera a z Pampersa te z aloesem biale to wysmienice !
A wiec polecam kazdej sobie sprawidzic i dopasowac do siebie husteczki jak i pampersy 😉

Pewnie was to nudzi ze tak pisze i sie wymadrzam jakos bo mam dziecko, ale wydaje mi sie ze czasem porady sie jakies przydadza 😉

Ale ilosc kocyków mnie rozwalila 😁
A reczniczki sie przydadza ja mam okolo 4 i jak dla mnie jest troche za malo, i nie moge znalesc kompletnie takich wiekszych reczniczkow bo z tych malych moja Ola juz wyrosla !

• Mamusia
hehe 🙂 Tez czesto slysze ,ze jonsons uczula, ja jeszcze nie jestem kompletie przygotowana na wyjscie na druga strone brzuszka, ale to dlatego,ze nie znam plci i jestem przed przeprowadzka, potem bedzie jazda na maxa 😁
Mama kupila mi jakies 2 rozki, myslicie ,ze 2 wystarcza??

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
hehe 🙂 Tez czesto slysze ,ze jonsons uczula, ja jeszcze nie jestem kompletie przygotowana na wyjscie na druga strone brzuszka, ale to dlatego,ze nie znam plci i jestem przed przeprowadzka, potem bedzie jazda na maxa 😁
Mama kupila mi jakies 2 rozki, myslicie ,ze 2 wystarcza??

napewno wystarcza ja mialam dwa i jeden tylko uzywalam tylko w szpitalu pozniej wogole nie uzyzwalam 🙂
u mnie johnnson mnie jako dziecko tylko szampon uczulam reszta nie...a moja nikolke nic z johnsona nie uczula ma plyn do kapieli i szampon tez 🙂
ja maialm mydelko bambino a wogole kupilam oilatum na poczatek

• Mamusia
Loli wrecz przeciwnie.Rady doswiadczonej mamy zawsze sie przydaja 🙂Jesli chodzi o rozki,to ja nie mam zadnego,bo dla mnie to jest niepraktyczne.Mam pelno kocykow,do tego 3 spiworki i jedna slipping bag wiec to mi doskonale rozek zastapi.Jesli chodzi o wiekszy recznik,to polecam ci goraco ten.Moja siostra go uzywa do teraz dla swojej 2 letniej coreczki.Z reszta jak ostatnio bylismy w ikei to tez go sobie sprawilam,bo jest slodki http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/10124731
A jesli chodzi o chusteczki to mam pameprs sesitive 18 paczek 🙂Bo ostatnio w makro byly na promocji 9 paczek za 5f,gdzie normalnie jedna paczka kosztuje ponad 2f.No a w kwestii kosmetykow to ja wlasnie mam johnson baby.I mam nadzieje,ze beda nam dobrze sluzyc 😉
Kurde ale mnie brzuch zaczal bolec 😞A plecy to sie tak daja we znaki,ze nie wiem czy stac czy lezec.Masakra dzis ze mna

• Mamusia
MajaCh jesli chodzi o naciecie to w UK zadko to robia.i to chyba zalezy od szpitala.Najlepiej zrobisz pytajac swoja polozna jak to wyglada w szpitalu w ktorym chcesz rodzic.Bo w tym co ja wybralam wykonuja ciecie tylko jesli jest ono naprawde niezbedne czyli jak to polozna okreslila prawie nigdy 🙂

• Mamusia
No Monisia slyszalam od znajomych Polek,ze rozek mozna zastapic slipping bag 🙂 a na plecki masazyk jakis 😁 zatrudnij mezusia 😁 😁

Loli ja to jeszcze bede do Was o tysiackroc sie zwracac o rade, jakos wole z Wami rozmawiac niz z NajMADrzejszymi kolezankami z pracy 😁

Paula zabrzmialo rzeczywiscie tak,ze mi oczy sie powiekszyly ale rozumiem, kazdy ma inna sytuacje a Ty potrzebowalas kogos, pewnie postapilabym tak samo 😉

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
MajaCh jesli chodzi o naciecie to w UK zadko to robia.i to chyba zalezy od szpitala.Najlepiej zrobisz pytajac swoja polozna jak to wyglada w szpitalu w ktorym chcesz rodzic.Bo w tym co ja wybralam wykonuja ciecie tylko jesli jest ono naprawde niezbedne czyli jak to polozna okreslila prawie nigdy 🙂

Cieszy mnie to ogromnie 😁 bardziej mnie przeraza naciecie niz cesarka bez kitu 😁 Porozmawiam z nia o tym przy najblizszej okazji czyli za miesiac 😁 jestem jeszcze w szoku,ze te spotkania tak sie odbywaja mialam tydzien temu czyli 19 tydzien - poczatek a nastepne mam w 25 tygodniu. Mowila,ze potem bedzie czesciej. A jest tak bo wszystko jest ok ,wiec sie ciesze. Tylko mysle,ze krew jest za zadko sprawdzana, bo zelazo szybko spada a ostatni wynik mam z 14 tygodnia...

• Mamusia
MajaCh probowalam masazu.Nie pomaga ani on,ani goraca kapiel.Wczesniej owszem,pomagaly,ale od wczoraj niestety juz nie 😞 😞 A jesli masz obawy co do poziomu zelaza,to mozesz o tym poloznej powiedziec i ona na miejscu pobierze ci krew i wysle do laboratorium.Ja tak zrobilam,bo wczesniej za mlodu chorowalam na anemie i wolalam to sprawdzic.Wiem,ze wizyty normalnie sa bardzo rzadko.Ja na poczatku zawsze chodzilam do niej z wielka lista pytan.Ale po to one sa,zeby rozwiazywac nasze watpliwosci.Wiec nie krepuj sie,pytaj smialo o wszystko 🙂

• Mamusia
nie bylo mnie troche a Wy sie tak rozpisalyscie 🤪
ja to sie boje jak mi sie porod zacznie, jak juz dotre do szpitala to wtedy niech sie dzieje co chce.
Co o ciuszkow too po paczce ktora moj Marcin dzis przywiozl nic nam nie trzeba 😁 opcz pampersow, kosmetykow i tych innych rzeczy 🙂

• Mamusia
No oni zadko tutaj nacinaja naszczescie i to tez wydaje mi sie zalezy od ciala dziecka.
ja urodzilam 4 -lowa coreczke i mnie nie nacinali jak juz cos to mialam sama popekac i nawet nie popekalam.

Maja przeczytalas moj szybki expresowy porod? ? 🙂

Monisia no to zeczywiscie tanio kupujesz te husteczki no one sa dobre tez ich uzywam.

a jakie macie gruszki do nosa? ? Bo ja tutaj kupilam jedna ale kompletnie sie nie nadawala i kupilam taka wypowa polska.

A jesli chodzi o kosmetyki to ja uzywam olowki bambino jest najlepsza na swiecie i jak bosmo po niej pachnie bobas ahhh