Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marcóweczki Brzuszki, nie wiem czy zwróciłyście uwagę ale od wczoraj weszłyśmy w horoskop barana, nasze maluszki już nie będą rybkami tylko uparciuszkami 🙂

MonisiaD dzielną masz córeczkę.

Niunia wszystko będzie OK, maluszki często maja tzw. "uczulenie na życie", czyli taka poporodową wysypkę na nowe otoczenie w którym się znalazły, ale dobrze że idziesz do lekarza, będziesz miała pewna diagnozę i spokój duszy.

• Mamusia
No to jestem spowrotem.Na szczescie wizyta przebiegla bez nerwow i stresow 🙂Jedyne co,to hemoglobina mi sie dalej nie poprawila,wiec dostalam zapas zelaza na najblizesze 2 miesiace.I za 2 i 4 tygodnie znowu do kontoli.A jutro mam isc do poloznej na kontrole cisnienia.Kurde,ja sie od tych lekarzy chyba nie uwolnie 😉

cześć Dziewczyny.
ja dzisiaj byłam z małym w szpitalu skontrolować poziom bilirubiny, jego wagę.. no i na USG główki i brzuszka.. poziom bilirubiny spada, teraz ma 8, na wadze przybiera - mój mały mężczyzna waży już 3990g 😁 no i USG główki i brzuszka OK! 🙂 Zdrowy chłopaczek z tego mojego synka 😜 tylko w pt muszę zadzwonić do szpitala, w którym rodziłam i umówić się na badanie słuchu, ponieważ mieli awarię sprzętu jak się urodził i badanie nie zostało przeprowadzone.. dzisiaj mąż dzwonił, żeby się umówić, ale aparat jeszcze nie wrócił z naprawy i mamy dzwonić w pt.
Jutro ma przyjść położna znowu i muszę się zapytać o to naciąganie siusiaka, bo nie wiem czy już mu się nie zrosło 🤢 🤢

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja troszku z innej beczki, zupełnie o tym wcześniej nie pomyślałam.
Mój mąz prowadzi sprzedaz zabawek edukacyjnych firma Bawimy By Uczuć - zapraszam do polubienia strony na FB - często są różnego rodzaju promocje i w ogóle warto bo zabawki mają na prawdę super przemyślane 🙂

Face Book: BBU-Edukacja

Strona domowa: www.BBU-Edukacja.pl

• Mamusia
Monisia a może w domu sobie mierz ciśnienie sama żebyś nie musiała jeździć, ja tak robiłam z mężem bo nasza doktor rodzinna jest na drugim końcu miasta i podawałam jej tylko potem wyniki z rożnych pór dnia. Kupiliśmy taki ciśnieniomierz Omrona na ramię, całkiem niedrogo na allegro są, często w kompletach z termometrami, przydaje się w domu.

• Mamusia
Mam pytanie do dziewczyn które karmią tylko piersią... jak często jedzą wasze maluszki i ile czasu im to zajmuje??? Bo ja nie wiem, czy moja Mała się najada, bo zasypia mi przy cycku po pół godzinie i za ok godzine półtorej znowu się budzi... jak u Was to wygląda???
Marta a u Ciebie brodawki już się wygoiły? boli cie jak karmisz??? i czy uzywasz kapturków???

• Mamusia
Gerda do mnie napisała, że założyli jej cewnik i czeka dalej.
Wróciliśmy od lekarza i Nas nie przyjęła, ale pogadała ze mną, że nic się strasznego nie dzieje i że mamy być jutro o 10. Na szczęście już nie robi tak często kupki, ale będę go dziś w nocy obserwowała. Zaczął trochę być marudny i teraz nie wiem czy od brzucha czy coś innego mu dolega. A i pępek mu dziś odpadł ;-)

Tuska poziom bilirubiny na 8 tego moja mała jeszcze nie miała. Dziś znowu ją męczyliśmy z pobraniem krwi i było 12,3 po odstawieniu piersi przez 36h, dziś już znowu jestśmy na cycu niestety mleka pomimo odciągania mam mniej. W ogóle weekend na sztucznym był dla nas koszmarem mała ulewała pomimo że trzymaliśmy ją do odbicia nawet do 1h. Samej butli też nie chciała gryzła smoczek itp. A teraz się jeszcze z kupą męczy już 30h minęło od ostatniej kupy i się stresuję... Mam nadzieję że mój kochany Żółtek będzie w końcu biały.

• Mamusia
Niunia, a moja Mała często robi kupkę... za każdym razem podczas, albo po jedzeniu... A pępuszek to późno odpadł dla Pawełka... Jest 4 dni starszy od mojej Nikolki, a u nas w piątek odpadł pępek... już wygląda normalnie, żadnej krwi nie ma ani nic, a nie smarowałam niczym, moczyłam podczas kąpieli, tylko osuszałam dokładnie...

• Mamusia
Dzięki Marta za odp... mam nadzieję, że ja w końcu też zrezygnuję z tych kapturków, bo znowu musiałam do nich wrócić... Chociaż przed chwilą jak karmiłam to lewa pierś mnie praktycznie nie bolała... jakie przyjemne uczucie, karmienie bez bólu:P I ja zadowolona i Nikusia też... A powiedz jak Twoja Maja je... jak często i ile czasu ciąga cyca???

• Mamusia
Maja je bardzo krotko..10-15 min max i sie najada. Czasami zdarza sie 20 min. Je co 3 godziny. Ogolnie pediatra powiedziala, ze w moim przypadku to 10 min spokojnie starczy. Jak bylysmy na wizycie to wazyla mala przed i po karmieniu i po 8 min karmieniu Maja wazyla 100 gram wiecej, wiec napewno sie najada..No i generalnie ladnie przybiera, wazy juz 3800 a wazyla 3000 jak wychodzilysmy ze szpitala. Samantka wydaje mi sie, ze nie ma reguly ile dziecko je z piersi, bo to bardzo indywidualna sprawa.Kazdy maluszek ma inne zapotrzebowanie, no i tez u kazdej mamusi jest inaczej z pokarmem.

• Mamusia
No u mnie jest dużo pokarmu i jak tylko mam przystawiać Małą to aż mi kapie... słyszę, że połyka i je ok 20 min, a później to tak trzyma i delikatnie cmoka... wydaje mi się, że to już robi dla przyjemności :P:P tylko, że bardzo często chce cyca... ja normalnie uwolnić się nie mogłam więc jak widzę, że już się bawi to daje jej smoka... w ten oto sposób się troszkę uwolniłam... Dzisiaj mała tak się najadła, że aż jej się ulało...

cześć Dziewczyny. no mnie Niunia leci z jednej piersi mniej, a z drugiej więcej.. widzę po ściąganiu pokarmu z jednej ściągnę 100ml, a z drugiej tak od 60-80ml.

• Mamusia
Wy teraz myślicie i martwicie się tylko o swoje maluchy, a ja nadal w dwupaku... jeszcze tydzień.. Jednak mam inny problem i nie mam pojęcia jak go rowiązać. Pisałam wczoraj o moim mężu... Nie wytrzymałam i wczoraj mu powiedziałam, że o wszystkim wiem. Jego reakcja...hmm....powiedział, że nic mi nie brakuje, że mnie nie zostawi i wiedział co robi jak mnie brał za żone no i poszedł spać... a dzisiaj rano obudził się i się okazało, że nie ma humoru, nie rozmawia ze mną, nawet mnie nie dotknął ani nie dał buziaka. Pojechał nawet o pół godziny wcześniej do pracy bo, jak on to powiedział "a po co mam siedzieć tak długo tutaj".... I teraz jestem w kropce...nie wiem co mam robić, jestem załamana już nawet nie mam czym płakać...

• Mamusia
tygrysek może spróbuj przeczekać... zobacz jak będzie sie zachowywał, wielu mężów ogląda redtube, ale nie ma jak prawdziwa kobieta, żona która kocha, więc może poprowokuj go troszkę, pogadajcie i wszystko wróci do normy, nie ma jak szczera rozmowa na spokojnie, najlepiej w przyjaznej atmosferze jak juz emocje opadną 🙂

"Dziewczyny po fachu" czy zakładanie cewnika Faleya jest bolesne? Jutro kładę się na wywołanie i zastanawiam się co mnie czeka, Czy wywoływane oksytocyną skurcze są bardziej bolesne niż te naturalne. No i co jeszcze może mnie czekać?

Tygrysek.. myślę, że to efekt zażenowania Twojego męża. Po prostu.. robi to co tak naprawdę każdy facet albo robi albo ma ochotę:P i myślał, że robi to "bezkarnie", że nie wiesz..
Przeczekaj, pogadajcie na spokojnie. powiedz, że Tobie to nie odpowiada... będzie dobrze 🙂 a swoje myśli skup lepiej w okół dzidzi 🙂 Trzymam kciuki, że się dogadacie! 🙂

I do wszystkich marcowych mam: baaardzo prosimy o dzisiejsze głosy 🙂

http://pl.lennylamb.com/#chusty_do_noszenia_dzieci/konkurs/2961

dziękujemy!

• Mamusia
Witam.
Ja wlasnie po wizycie u ginekologa. Wszystko sie dobrze goi wiec sie ciesze.
Monisia pytalam o te cwiczenia..wiec tak..lekkie cwiczenie sa jak najbardziej wskazane, ale zaczac bardzo powolutku, nie przeforsowac sie..Wiec moj orbitrek a Twoj basen sa ok 🙂 Pytalam tez o brzuszki to dopiero po ok 3 miesiacach..Powiedzial mi jeszcze, zeby brzuch wycwiczyc to 100 razy dziennie wciagac i wypinac brzuch.