Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Alice - któraś tu pisała że ma ten Twój prezent i że jest ciężki i za duży dla naszych dzieci, raczej to się sprawdzi jak Ala starsza będzie, ja nie wiem, bo tego nie widziałam na żywo ale myślę podobnie 🙂

No ja kupilam z mysla na wyrost zeby miala na juz na ten sezon na ogrodek ale czy duzy?? niewiem bo jeszcze go niewidzialam na zywo 😜 ale moja kolezanka ma taki i jej 11 miesieczne dziecko juz sobie na tym stalo a bawi sie do dzis i ma juz wlasnie jakos ponad 3 latka 🙂 wiec mam nadzieje ze posluzy i sie spodoba Ali.

• Mamusia
Alice ja prezentu tj zebry nie widziałam bo mi się za długo link otwierał
i nie mam pojęcia co to
u nas zabawek nie ma tak jak pisałam i nie wiem czy to dobrze czy to źle, nie wiem jak to się będzie miało do jej rozwoju, zobaczymy
ciekawa jestem co mi tu naznoszą w niedzielę 😮
tj na pewno tort będzie prezentem a reszta nie wiem bo powiedziałam że zabawek i ubranek LENA NIE CHCE 😉

• Mamusia
fajny ten skoczek ale u mnie w domu to miejsca nie ma na cos takiego ale jesli masz gdzie trzymac, no i chyba ze w ogrodzie 😉 ja ide zaraz po tego konika z little takes bo przeciez kurierowi sie dupy nie chcialo wtoczyc do mnie na 4-te i zostawil u teściowej - ciul jeden. 😠 😠

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Alice ja prezentu tj zebry nie widziałam bo mi się za długo link otwierał
i nie mam pojęcia co to
u nas zabawek nie ma tak jak pisałam i nie wiem czy to dobrze czy to źle, nie wiem jak to się będzie miało do jej rozwoju, zobaczymy
ciekawa jestem co mi tu naznoszą w niedzielę 😮
tj na pewno tort będzie prezentem a reszta nie wiem bo powiedziałam że zabawek i ubranek LENA NIE CHCE 😉

eee no to zadziałałaś, kasa sie posypie 🙂

• Mamusia
z tą kasą to nie wiem 😉
wiem że przesyłka od teściowej idzie , będzie wieczorem a tam buty, płaszczyki i kurtki no i pewnie dresy 😁 ze trzy pary jak zwykle 😉
dziewczyny tj P. siostry nie wiem co kupią bo to one główne organizatorki i powiedziałam że tylko pieluchy przyjmuję więc nie wiem , na kasę nie maco liczyć bo kryzys 😉
od dziadków moich już sporo kasy popłynęło tzn sporo 🥴 tj tyle że mogłam za to zrobieć te urodziny
no i mama kupiła konika więc po prezentach 😉
w sumie dobrze nic mi się tu przewalać nie będzie
ale wiem że na koniu w niedzielę będzie ostra jazda bo nasze "starsze" dzieci są nim bardziej zainteresowane
aaaaaaaaaaaaaa wiem schowam go i będzie spokój 😁 😉 ☺️

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
ja lubie święta i lubię się gościć, to zawsze jakas odskocznia od codziennosci.
Alice zebra może i fajna ale jest dużża i ja np. nie mialabym gdzie jej postawic

a dla mnie odskocznią od codzienności jest 15to kilometrowy spacer z psem , wtedy odskakuję aż zanadto ale nie wiem czy w ten weekend się uda 😞
siedzenie przy stole z ludzmi których nie lubię i którzy nie lubią mnie jest drętwe

• Mamusia
hm... patrzac np. na ten filmik dziecka ktore znalazlam w necie to nie wydaje mi sie to za duze dla mojego dziecka ani za gigantyczne gabarytowo. Jest takiego samego gabarytu jak np ten stolik co jest nego chlopca w pokoju albo inne chodziki 🤨 no coz zobaczymy 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=pa42Z-9U1VU

A naszego owczarka niemieckiego juz niema. Własnie tata z moim mezem poszli go uspic 🤔

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
hm... patrzac np. na ten filmik dziecka ktore znalazlam w necie to nie wydaje mi sie to za duze dla mojego dziecka ani za gigantyczne gabarytowo. Jest takiego samego gabarytu jak np ten stolik co jest nego chlopca w pokoju albo inne chodziki 🤨 no coz zobaczymy 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=pa42Z-9U1VU

A naszego owczarka niemieckiego juz niema. Własnie tata z moim mezem poszli go uspic 🤔

no faktycznie że wydawało się większe niż na filmiku. ale ja i tak staram sie unikac zbednych klamotów bo mnie zasypuja juz te wszystkie graty 😁 😁 😁

marinka napisał(a):
Magda, pokaże jutro, jak juz wszystko będzie gotowe ,dobra?? bo jeszcze nie do końca gotowe 🙂 ale zdjęcie obiecuje 😘 😘 😘

oki tylko nie usuwaj od razu zebym mogla zobaczyc, ja tez pokaze nasz

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
marinka napisał(a):
Magda, pokaże jutro, jak juz wszystko będzie gotowe ,dobra?? bo jeszcze nie do końca gotowe 🙂 ale zdjęcie obiecuje 😘 😘 😘

oki tylko nie usuwaj od razu zebym mogla zobaczyc, ja tez pokaze nasz

nie ma sprawy , takie fotki moga tu zostac 🙂 zostawie dla Ciebie, żebys mogła zobaczyć 🙂 😘

• Mamusia
w zeszłym roku mielismy pełno cietych kwiatów chyba same zonkile bylo ich chyba z 100 może więcej
i wszędzie stały, później od taty dostałam z 30 zonkili i tak pieknie stały. w tym roku Anielka sie bawiła głownie i wybierał kwiatki świadomie. Wiadomo, że ja bym wolała wszystkie jednakowe ale czego sie n ie robi dla córeczki , która tez kocha kwiatki , jak każda kobieta i robiła dekoracje.

• Mamusia
Ja się jutro też chyba osobiście wybiorę bo mój mąż kupi zapewne żonkile i nic więcej a ja może jakieś bazie dobiorę albo zielone gałązki, on nie ma takiego kobiecego zmysłu 😉
A jak żonkili już nie znajdę to kupie co będzie byle żółte i tyle 🙂
No i niedługo pelargonie będę sadzić 🙃

• Mamusia
bry 🙂

ja dzisiaj byłam na cmentarzu, przemokłam i przemarzłam. Zrobiłam sernik a jutro reszta, Nikola też robię ten tort, pierwszy raz w życiu robie beze wiec nie wiem co z tego wyjdzie.

U nas swieta u nas tzn. tesciowa i szwagierka z mezem i dzieckiem i tyle.

Gabryś też dużo rzeczy mówi i pokazuje świadomie. mówi da(daj) robi pa pa ale mówi ta ta. Pokazuje paluszkiem i mówi o tu. Jak zobaczy pieska to mówi au au. Jak sie uderzy mówi ała. Jak powiem telefon to przykłada rączke do ucha i mówi aaa. Jak powiem piesek to też mówi au au no i pewnie coś jeszcze.

Robię kąpiel i spać bo jutro cięzki dzień.

• Mamusia
Nie wytrzymałam do jutra i babki już wyrastają w formach 🙂 narobie sobie zapachu drożdżowego przed spaniem 😁 😁

Justyna no mam nadzieje że damy rade 😉

młody jest oczarowany konikiem 😉 aczkolwiek najwiecej go Julka ujeżdża ofkors 😁 😁