Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Matylda - tak jest wszędzie - nie tylko w przedszkolach, szkołach, żłobkach - są ludzie z powołaniem i bez, nie ma się co oszukiwać - tak było jest i będzie, różnica polega jedynie (a właściwie aż) na tym że w przypadku nauczycieli tudzież opiekunów powierza się im nasze/cudze dzieci (dla matek największe skarby) i powinna być jakieś hmm nie wiem jak to określić - selekcja? (może to złe słowo) i zbadanie predyspozycji.. Wiem że to trudne i że marne pieniądze są z tego zawodu niewdzięcznego.. Ale jestem zdania że jak się czegoś nie lubi czy nie potrafi to nie powinno się do tego zabierać 🤨 (do dziś pamiętam panią w sześciolatkach którą wszystkie dzieci bardzo lubiły ale wywalili ją bo była notorycznie pijana 😮 - może dlatego ją lubiliśmy 😁 )
Zmierzam do tego, że tak jak piszesz - nie chciałabym aby moje czy jakiekolwiek dziecko było pod opieką pani która traktuje ten zawód jak poranne siku (czyli bo muszę) - ale takiej która czuje że to lubi. Wiem - temat rzeka i wiem też że niektóre dzieci dziećmi nie są ale "bachorami" rozpuszczonymi przez "zapracowanych" rodziców i że czasem nerwy puszczają nawet najtwardszym.
W sumie to ja nie oczekuję że ktoś mi tam dziecko wychowa - jedynie może wspomóc w nauce czytania czy pisania tudzież języka, liczę że przypilnuje aby nic złego się nie stało i że nie będzie mi się na dziecku wyładowywać jeśli w życiu prywatnym coś mu/jej nie będzie szło i tyle 🙂
Nie wiem co z tego wyszło ale to chyba nie to chciałam napisać 😁

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola ja również uważam że powinna byc jakaś selekcja
tylko jak to sprawdzić ??????????
nie da się a pieniądze za TO nie są TAKIE MARNE
i tym bardziej śmieszy mnie to że Pani w przedszkolu zarabia tyle co Pani nauczycielka w szkole
a Pani w przedszkolu jest 4-5 goodz dziennie i jest zajebiście zmęczona
ja to rozumiem bo co 1 dziecko to nie 25 😉
a wypadki zdarzają się wszędzie cz guz, czy oparzenie, czy połknięcie czegoś, czy wylanie czegoś czy czy inne rzeczy- mamy po jednym dziecku a czasem nie da się tego opanować a co dopiero ma zrobić taka osoba która ma 25 dzieciaków pod sobą ?????a potem wielkie pretensje bo to wina PANI - no wiadomo że wina PANI ale bez przesady 😉
no chodzi o to że tych z powołania jest baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mało to tak jak z urzędnikiem, księdzem, bankierem , czy tam niewiadomo kim
nie ma co od kogos wymagać cudów jak samemu się nic z siebie nie daje
a nauczyciele zarabiają kokosy i te co są nauczycielkami wiedzą o czym mówię
bo ja jako rasowa "nauczycielka" pracowałam tylko 6 godz w tyg przez 3 mce i żyłam jak królowa
także nie ma źle a tyle wolnego to kurwa nikt nie ma
ale przecież PANIE wiecznie zmęczone 😉

• Mamusia
brechti napisał(a):
Kurwa celnicy przejęli moją paczkę w Nowym Jorku 😞
Wiecie może co się z nią teraz stanie? Jest szansa, że wyślą ją do adresata?

🤔
A było tam coś niedozwolonego? Hmm nie wiem jak to jest... Pewnie ją otworzą albo (oby) prześwietlą.. A B. nie może zadzwonić i zapytać gdzieś co w związku z tym? Co można albo trzeba zrobić? 🤨
Hmm nie wiem, nie wiem co w takiej sytuacji się robi 🤢

• Mamusia
brechti napisał(a):
Kurwa celnicy przejęli moją paczkę w Nowym Jorku 😞
Wiecie może co się z nią teraz stanie? Jest szansa, że wyślą ją do adresata?

ja kurwa nie wiem o czym ty piszesz
wysłałam w życiu może z 1000 paczek do USA i każda doszła 😮
i była tam kiełbasa, grzyby , zioła, szyszki kasza i inne chuje muje i wszystko dostali , nie wiem
ostatnio wysyłałam 2 kilo soli święconej ( wyglądało jak narkotyk ) i też doszło

• Mamusia
no ja w tej kwestii nie jestem obiektywna bo siedzę w tym kilka lat, jestem zarówno nauczycielem w szkole, przedszkolu, jak i obecnie opiekunką w żłobku.
I fakt - zgadzam się z Olą i Matyldą, że powinna być "selekcja" bo znam kilka osób i widziałam na własne oczy różne zachowania "nauczycielek" ale tutaj chodziło mi o to, że tak się to po prostu określa - w przedszkolu jest nauczyciel i pomoc nauczyciela, w szkole tylko nauczyciel, a w żłobku młodszy opiekun i starszy opiekun. takie są rozróżnienia w nazwach. no i w wypłatach oczywiście - nauczyciel zarabia więcej niż opiekunka w żłobku, mimo, że te same studia się kończy....
no i fakt - grosze....
ale w sumie.... ja to lubię....
lubię być autorytetem dla dzieci 🙂

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Ola ja również uważam że powinna byc jakaś selekcja
tylko jak to sprawdzić ??????????
nie da się a pieniądze za TO nie są TAKIE MARNE
i tym bardziej śmieszy mnie to że Pani w przedszkolu zarabia tyle co Pani nauczycielka w szkole
a Pani w przedszkolu jest 4-5 goodz dziennie i jest zajebiście zmęczona
ja to rozumiem bo co 1 dziecko to nie 25 😉
a wypadki zdarzają się wszędzie cz guz, czy oparzenie, czy połknięcie czegoś, czy wylanie czegoś czy czy inne rzeczy- mamy po jednym dziecku a czasem nie da się tego opanować a co dopiero ma zrobić taka osoba która ma 25 dzieciaków pod sobą ?????a potem wielkie pretensje bo to wina PANI - no wiadomo że wina PANI ale bez przesady 😉
no chodzi o to że tych z powołania jest baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mało to tak jak z urzędnikiem, księdzem, bankierem , czy tam niewiadomo kim
nie ma co od kogos wymagać cudów jak samemu się nic z siebie nie daje
a nauczyciele zarabiają kokosy i te co są nauczycielkami wiedzą o czym mówię
bo ja jako rasowa "nauczycielka" pracowałam tylko 6 godz w tyg przez 3 mce i żyłam jak królowa
także nie ma źle a tyle wolnego to kurwa nikt nie ma
ale przecież PANIE wiecznie zmęczone 😉

Nie no nie ma co gadać bo nic mądrego nie wymyślimy a narzekaniem świata się nie naprawi 🙂
Wiadomo, że nikt w żaden sposób nie jest w stanie tego sprawdzić czy ktoś ma predyspozycje, chodzi mi tylko o to żeby ktoś kto ma się moim dzieckiem zajmować nie traktował go jak piątego koła u wozu ani nie wyładowywał na nim swoich frustracji i innych niepowodzeń 🙂
Kwestia pieniędzy i współmierności to też temat rzeka i nie ma co mantykować, jest jak jest a jak się komuś nie podoba albo zazdrości to niech się w roli nauczyciela zatrudni i sprawdzi ooo 🙂 Zresztą - jak mawia moja koleżanka - sprawiedliwie nie znaczy równo 😉 Ktoś uznał że taka praca jest warta takich a nie innych pieniędzy i finito, a to czy to współmierne do innych zawodów to już nie mnie oceniać - każdy ma to na co się godzi.. Najłatwiej narzekać 😉 Taka już nasza cecha narodowa.. 🙂
Ja tam nikomu nie żałuję - oby tylko był dobrym człowiekiem i dziecku krzywdy nie dał zrobić ani fizycznej ani nie daj boże psychicznej..

• Mamusia
No właśnie ja nic takiego nie wysyłałam, jedynie do słodyczy mogli się doczepić ale to jest PREZENT zakupiony w placówce handlowej przeznaczony do spożycia W DOMU 🤢
Są tam też kieliszki (dobrze zabezpieczone), choinka zapachowa 😁 maskotka, mały samochodzik (maluszek), zdjęcia, kartki z podziękowaniami, parę widokówek, i jakiś filmik o górach sowich na cd
🤔

sama też nie znam się na tych debilnych przepisach, fakt faktem że mi nie chcieli na poczcie tego przyjąć ale się uparłam, a na necie mało informacji o zatrzymaniu paczki w usa 😞 😞 😞

• Mamusia
tia dokładnie ja też wszystko rozumiem
no prawie wszystko bo tak jak napisała Magda i nauczyciel i pomoc i chuj w e kto tam jeszcze kończyli prawie te same studia a jest jak jest 😉
a to nie tylko dotyczy tej branży ale i każdej innej
ja też uważam ze najważniejsze żeby nasze dziecko było bezpieczne, zdrowe, dopilnowane itp
ale czasem nie się nie da i trzeba to zrozumieć
właśnie podczas pisania tego wszystkiego koleżanka zadzwoniła że ma straszne problemy bo.......................
bo jest nauczycielką i przez wycieczke szkolną jaką zorganizowła ma ogromne problemy
i co z tego że 28 matek jest zadowolonych skoro jedna suka narobiła rabanu i złożyła sprawę do sądu 😮
szkoda mi dziewczyny bo pracuje tam pół roku a od września miała przenieść się do krakowa
i przez jedna tzw matkę może mieć zasrane papiery

• Mamusia
brechti napisał(a):
No właśnie ja nic takiego nie wysyłałam, jedynie do słodyczy mogli się doczepić ale to jest PREZENT zakupiony w placówce handlowej przeznaczony do spożycia W DOMU 🤢
Są tam też kieliszki (dobrze zabezpieczone), choinka zapachowa 😁 maskotka, mały samochodzik (maluszek), zdjęcia, kartki z podziękowaniami, parę widokówek, i jakiś filmik o górach sowich na cd
🤔

sama też nie znam się na tych debilnych przepisach, fakt faktem że mi nie chcieli na poczcie tego przyjąć ale się uparłam, a na necie mało informacji o zatrzymaniu paczki w usa 😞 😞 😞

ale wysyłałaś przez co??????? przez poczte polską ???
bo ja tam zawsze wysyłam jako list , nie wiem jaki tam jest limit ale wolę wysłać parę kopert prawie za free niż płacić połowę pensji Pawła za paczkę 3kg
i ja zawsze piszę "żywność", "odzież" i zawsze leci do NY i jeszcze nigdy nie było problemu
never

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Matylda, a to co się stało?

Madzia NIC się nie stało
koleżanka zabrała dzieci na "spacer" tzn na wycieczkę i wszyscy rodzice byli poinformowani , podpisali zgodę, byli dodatkowi opiekunowie
no ale jedna matka nie zdążyła się zorientować o co kaman i podpisała a tera wielkie pretensje jak jej dziecko mogło w tym wszystkim uczestniczyc i tak sie zmęczyć na zjeżdżalni 😁 ☺️
mniejsza tym powiedział dziś że sprawę kieruje do sądu o niedopilnowanie dziecka ( bo niestey dyrektor poparł nauczycielkę bo wie jak było ) a sprawa dotyczy 6latków i wycieczki na plac zabaw gdzie ten spaślak waży może z 70 kilo i nikt nie chce się z nią bawić i trochę się zmęczyła na spacerze i poskarżyła mamusi że szła "bez pary"( bo akurat pary nie było) no i o to chodzi w wielkim skróci chociaż mama ma jeszcze inne pretensje

• Mamusia
gizelda napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Matylda, a to co się stało?

Madzia NIC się nie stało
koleżanka zabrała dzieci na "spacer" tzn na wycieczkę i wszyscy rodzice byli poinformowani , podpisali zgodę, byli dodatkowi opiekunowie
no ale jedna matka nie zdążyła się zorientować o co kaman i podpisała a tera wielkie pretensje jak jej dziecko mogło w tym wszystkim uczestniczyc i tak sie zmęczyć na zjeżdżalni 😁 ☺️
mniejsza tym powiedział dziś że sprawę kieruje do sądu o niedopilnowanie dziecka ( bo niestey dyrektor poparł nauczycielkę bo wie jak było ) a sprawa dotyczy 6latków i wycieczki na plac zabaw gdzie ten spaślak waży może z 70 kilo i nikt nie chce się z nią bawić i trochę się zmęczyła na spacerze i poskarżyła mamusi że szła "bez pary"( bo akurat pary nie było) no i o to chodzi w wielkim skróci chociaż mama ma jeszcze inne pretensje

o jezusiczku....!
Widać, że się matce nudzi.........!
ehhhh.....

idę ogarniać dalej...

• Mamusia
witam.
Ja ledwo zyje.
Karmienie piersia, mega obfita miesiaczka , praca fizyczna przy dziecki po pracy zarobkoweej, po 5 godzinech spania kompletnei nie wyspana i do tego te upaly powoduja ze czuje sie jak trup chodzacy 😞

A tak wogoole to OLA Dzieki za odpowiedz bo TYlLKO T mi odpisalas bo reszta mnie jak widac nie widzi 😠 😞
Dzis byla wyprzedaz w C&A po godz 17 i kupialm Ali body na ramiaczkach i 2 pary spodekenk krotkich i wszystko za 35zl 🙃
do tegop bylam w rosmanie i kupilam oba te spraye ktore wstawialam wczoraj , do tego taki jogurt czekoladowy za 3,99 i sopbie plyn do demakijazu za 12zl i juz 73zl nie bylo 🥴
jak znajde w necie to wstawie linki 🙂

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
Alice - to chyba Ty mnie nie czytasz bo napisalam o kremach 😉

Magda Przepraszam zwracam honor juz sie poprawiam faktycznie przeczytalam Twoja odpowiedz ale zapomnailam-moze dla tego ze jak czytam z komowrki to 1sza osobe na stronie nie ma podanego nicka i niewiedzialam kto odpisal i zapomnaialm.
No ale reszta juz nie odpisala poza Toba i Ola i o okresach po porodzei tez zadna chyba nie napisala mi 😞
Zalatane kobity..... 🤨