Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola, Lenka to bardzo mądra dziewczynka 🙂
I baaaaaardzo podobna do Ciebie (ja już to mówiłam) -
gdyby miała czarne włoski, to była by skóra zdjęta!!!

Lecę do tych Koluszek!

Achaaaa - Majka jak zniosła rozłąkę? 🙂
Ehhhh..... w ogóle nie zauważyła, że mnie nie ma, nawet ją tata nie interesuje! Non stop na dworku jest i do domu nie chce wracać, no i w ogóle jest w siódmym niebie 🙂

• Mamusia
witam 🙂

Lena fajowa!! i jaka blondyneczka cudna, 🙂 moja buziaczkow nie potrafi puszczac ale za to baaardzo glosno zachwyca sie smakami potraw, w sensie mniam mniam robi strasznie glosno, co mnie smieszy, bo ona sama z siebie to niewiele rzeczy je, tylko takie chrupeczki 🙂 taka udawaczka jednak z niej ze ho ho 🙂

tak dawno Lenki nie widzialam, duuuza sliczna coreczka Ci rosnie Olu 🙂

• Mamusia
Dagi_ napisał(a):
witam 🙂

Lena fajowa!! i jaka blondyneczka cudna, 🙂 moja buziaczkow nie potrafi puszczac ale za to baaardzo glosno zachwyca sie smakami potraw, w sensie mniam mniam robi strasznie glosno, co mnie smieszy, bo ona sama z siebie to niewiele rzeczy je, tylko takie chrupeczki 🙂 taka udawaczka jednak z niej ze ho ho 🙂

tak dawno Lenki nie widzialam, duuuza sliczna coreczka Ci rosnie Olu 🙂

Moja też mówi mniam mniam tylko że ona to naprawdę potrafi zjeść 🙂
No i dziękuję Dagi 🙂

• Mamusia
Wróciłam do żywych. Poszłam wczoraj prywatnie do dentysty i już jest ok. Nic nie boli 🙂 Okazało się, że zostały resztki nerwów, nie doczyszczone, prawie zgorzel się zrobiła w zębie i bardzo duże zapalenie okołowierzchołkowe czy jakoś tak. Dostałam lekarstwo, wyczyścili mi wszystko, załatali i w przyszły czwartek na kontrolę i wypełnienie kanałów. Teraz będę chodzić już tylko tam. Trudno, że odpłatnie ale przynajmniej raz a dobrze.
Piszę dopiero teraz bo dochodziłam do siebie po tym zębie. A jeszcze przybył do nas nowy członek rodziny w postaci ślicznej kotki 🙂 Kupiliśmy i jesteśmy zachwyceni. Mateusz zresztą też. Cały czas biega za kotką i woła tuli tuli 🙂 Kotka jest jeszcze w szoku, jak mały ją tarmosi ale już się pomału przyzwyczaja 🙂
Co do ogórków to Mateusz też wcina, chociaż woli świeże niż kiszone. Cebula nie bardzo jest akceptowana, ale za to jak tatuś kanapki z szynką sobie zrobi to koniec. Jedzą razem i prześcigają się który szybciej 🙂

• Mamusia
czesc wszystkim.sorki ze tak malo tu bywam, ale nie mam totalnie czasu. jak wracam z pracy staram sie jak najwiecej spedzac czas z malym. u nas w sumei nic nowego wyszly nam 4 wiec bedzie troszke spokoju. poza tym mam malego manipulanta, ale po kilku olewaniach jego ryku nie to dziecko 🙂 ogladalam filmik z lena jak ona sie zmienila 😁 jakie jasne wlosy 🙂 i wcina ogorka julan to tylko pomidora wcina z takich surowych reszta ble. ale rozwojowo widze ze podobnie. tylko ja go bardziej anatomii ucze 🙂 takie male skrzywienie hehhe

• Mamusia
raczek88 napisał(a):
[quote poza tym mam malego manipulanta, ale po kilku olewaniach jego ryku nie to dziecko 🙂 e

Tak, tak skąd ja to znam. Mateusz jak się na coś uprze to taka cholera mała się robi. Krzyczy jakby go ze skóry obdzierali. Na szczęście nie poddajemy się manipulacji i w końcu mu przechodzi, chociaż czasem dla świętego spokoju mam ochotę dać mu to co chce 🙂

• Mamusia
mama2011 napisał(a):
raczek88 napisał(a):
[quote poza tym mam malego manipulanta, ale po kilku olewaniach jego ryku nie to dziecko 🙂 e

Tak, tak skąd ja to znam. Mateusz jak się na coś uprze to taka cholera mała się robi. Krzyczy jakby go ze skóry obdzierali. Na szczęście nie poddajemy się manipulacji i w końcu mu przechodzi, chociaż czasem dla świętego spokoju mam ochotę dać mu to co chce 🙂

ja tez tak mam ale to nie jest w naszym wypadku dobry pomysl

• Mamusia
Hej 🙂
Lenka jaka fajna 🙂
Ja tez daje ogorka ale obieram ze skorki....
Co do umiejetnosci Pola tez umie nasladowac zwierzeta :kure kaczke koze barana psa kota ...Jak sie jej zapytam kochasz mame to mowi:"Kofam albo kokam " i zaraz sie przytula i mnie caluje 🙂
W ogole to straszna gadula jest....Ale powiem Wam ze na wszystkich moich kolegow mowi :wuuuu"(wujek)a jak zobaczy Karola i pytam jej kto to to odrazu banan na buzi i "tata" ileci do niego....
Byłyśmy u pediatry bo Pola ostatni dwa dni mi goraczkowala co sie okazalo miala zaczatki zapalenia migdalkow ,dostala jakis antybiotyk podawac mam co 12 godz 5 dni....Ale juz goraczki nie ma....Ida jej kolejne zeby,o godz 18 zaczynaja sie ataki placzu z tego powodu 😞

Za dwa tygodnie jedziemy nad morze z moja siostra o ile pogoda bedzie....
No to tyle jesli chodzi o nas... 🙂

Pozdrawiam Was i caluje Dzieciaczki:*:*:*

bry,
Lenka - cudna i mądra dziewczynka....

mam chyba złe wieści 😞
U Milusi jest podejrzenie uszkodzenia mózgu w płącie potylicznym 😞 😞 😞
Nic więcej nie wiadomo, bo rodzice dostali tylko wyniki badań, nikt im nic nie wytłumaczył.... na własną rękę szukają neurologa dzięcięcego żeby skonsultować wyniki.
Kasia Aisak prosi o modlitwę za Milenkę...
Musi być dobrze....
Tak bardzo jest mi Ich szkoda 😞 😞 😞

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
bry,
Lenka - cudna i mądra dziewczynka....

mam chyba złe wieści 😞
U Milusi jest podejrzenie uszkodzenia mózgu w płącie potylicznym 😞 😞 😞
Nic więcej nie wiadomo, bo rodzice dostali tylko wyniki badań, nikt im nic nie wytłumaczył.... na własną rękę szukają neurologa dzięcięcego żeby skonsultować wyniki.
Kasia Aisak prosi o modlitwę za Milenkę...
Musi być dobrze....
Tak bardzo jest mi Ich szkoda 😞 😞 😞

🥴 😘