Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 A co to ta godzina i jeszcze nikogo nie ma? Aż dziwne 🙂 Coś się opuszczacie dziewczynki bo nawet nie miałam wiele do nadrabiania od wczoraj 😉 Ja już po śniadanku, mąż w łóżeczku a ja nie mogę leżeć bo jak się kładę to się moja cytrynka buntuje i dostaję boksy aż mi brzuch skacze. Nawet tatuś przez sen rękę przyłożył i cieszył się, że czuje 😁 Ciekawe czy będzie pamiętał jak się obudzi 😁
Wstawać leniuchy 😎

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry 🙂 wow jestem rowniez w szoku ze wstaje siadam przy kompie a tu pustki 🙂
Alexia opowiadaj jak po wigilii poszalalas troche ?
Ja dzisiaj sie obudzilam i krew mi ciekla z nosa 😞 pierwszy raz w ciazy dotego chyba w nocy mala mnie skopala albo zle sie ulozyla bo z lewej strony mnie boli 😞 Za oknem sypie wiec humorek nie mam za ciekawy ale moze dzisiaj sie ze znajomymi wybiore do baru zrelaksowac sie ale to sie pewnie wszystko okaze wieczorem 🙂

Dzień dobry 🙂
no faktycznie pusto, aż dziwne prawda? 😁

Właśnie Alexia, jak tam po wigilii?

Na razie i ja spadam: zarządziłam dzisiaj generalne porządki 😁 😁
Choć jak na razie dokładnie wysprzątałam z jedzenia lodówkę 😁 😁

O rany.. ale pospałyśmy 😮 żeby wstawać o 12? 😮
Mój też kima, ja zaraz zjem jakieś śniadanie 😜
Mała daje jak szalona, uwielbiam to 🤪

Opowiadaj jak wigilia 🙂

• Mamusia
No więc tak 🙂
Jedzenia było sporo. Najpierw Zupa grzybowa, potem ziemniaki, ryż ze szpinakiem, kluski śląskie i 4 rodzaje mięsa, łosoś, 5 rodzajów surówek i sałatek. Potem gorąca jeszcze szarlotka, sernik i herbatka. Dla pijących białe i czerwone wino.
Straaaasznie sobie pojadłam. Mój brzuch był najczęściej macanym miejscem 🙂 Hehe - było ponad 60 osób. Serio fajnie 🙂
W domu byłam po północy. A rano z wyrka zejść nie mogłam bo taki baniok mi urósł 🙂

Dziewczyny, w którym miesiącu wyskoczył Wam brzuszek?
Ja wchodzę w 6 miesiąc i każdy, kto pyta to ze zdziwieniem odpowiada:
"Ty jesteś w 6 miesiącu?! 😮"
Bo faktycznie, jak leże na płasko, to brzuszka troszke więcej niż zwykle, ale tak jakbym pojadła

• Mamusia
szyszkonella napisał(a):
Dziewczyny, w którym miesiącu wyskoczył Wam brzuszek?
Ja wchodzę w 6 miesiąc i każdy, kto pyta to ze zdziwieniem odpowiada:
"Ty jesteś w 6 miesiącu?! 😮"
Bo faktycznie, jak leże na płasko, to brzuszka troszke więcej niż zwykle, ale tak jakbym pojadła

Ja chyba od 4 ale nie wiem czy to brzuchol tłuszczowy czy ciążowy 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁

Mi brzuchol wysadziło dopiero jak poczułam ruchy, też dość późno.
Szyszka, nie ma reguły, ale tym bym się nie przejmowała: zawsze jak leżysz to ci się troszkę brzuch zapada.

Stanęłam dzisiaj ( po 3 tygodniach 🤪 ) na wadze 😁
Przytyłam 0.5 kg 🤪 🤪 😁 😁

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Mi brzuchol wysadziło dopiero jak poczułam ruchy, też dość późno.
Szyszka, nie ma reguły, ale tym bym się nie przejmowała: zawsze jak leżysz to ci się troszkę brzuch zapada.

Stanęłam dzisiaj ( po 3 tygodniach 🤪 ) na wadze 😁
Przytyłam 0.5 kg 🤪 🤪 😁 😁

To dobra jesteś 🙂 Chyba tyle nie wpierdzielasz co ja 🙂

• Mamusia
tak siedze sobie na allegro i patrze rzeczy dla dziecka i powiem szczerze ze nie wiem co mam kupic tyle tego jest Coraz bardziej sie boje czy bede umiala zaopiekowac sie takim malenstwem nie wiem nawet jak mam ubierac takie malenstwo w kwietniu jak bede wychodzila na dwór co bedzie mi potrzebne w domu wogóle załamałam sie dzisiaj z tego powodu 😞 😞 😞 😞 😞 chyba nie nadaje sie na mame 😞

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
tak siedze sobie na allegro i patrze rzeczy dla dziecka i powiem szczerze ze nie wiem co mam kupic tyle tego jest Coraz bardziej sie boje czy bede umiala zaopiekowac sie takim malenstwem nie wiem nawet jak mam ubierac takie malenstwo w kwietniu jak bede wychodzila na dwór co bedzie mi potrzebne w domu wogóle załamałam sie dzisiaj z tego powodu 😞 😞 😞 😞 😞 chyba nie nadaje sie na mame 😞

Wszystkiego się z czasem nauczymy. Ja też się radziłam Pani w sklepie bo nie wiem wielu rzeczy 🙂

Dorka !! A skąd masz wiedzieć, jak to Twoje pierwsze dziecko ??!! Wszystkiego się nauczysz więc przestań panikować i zaufaj instynktowi. Zresztą masz mamy nie daleko, na pewno Ci na początku pomogą 🙂

Co do ubranek: mam tak samo: chodzę po sklepach, buszuję po wyprzedażach i kiedy już mam coś kupić oglądam po raz setny: czy na pewno 100% bawełny, czy na pewno dobrze się przy szyi rozpina? czy na pewno zatrzaski działają? a jak jest wszyta metka... Dorka, jak ja Cię rozumiem..i wykładam z koszyka z niepewności 😁

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
Powiem ze boje sie tego bardziej niz porodu 🙂 wiem ze mam tesciowke blisko mame pod telefonem i zawsze moge do nich dzwonic i sie radzic ale dla mnie w tej chwili to jest taki szok 🙂 A Wiolu ty juz wszystko masz dla maluszka ??

Ciuszki mam wszystkie 🙂
Przed chwilą pytałam mamy jak się małemu dziecku mocuje tetrową pieluszkę bo sobie tego nie mogłam wyobrazić. Musimy się sporo nauczyć. Ale to wszystko przyjdzie naturalnie - sama zobaczysz 🙂

• Mamusia
a powiedzcie mi czy kupujecie dla dzidziusia tylko bielizne typu spioszki pody kaftaniki półśpioszki czy tez normalne ubrania spodenki sukienki itp ... Wszystko sie okaze po porodzie 🙂 wczoraj przyszła paczka z ubrankami bo zamówiłam na allegro i jak sie tak przygladalam to sie wlasnie zastanawiałam czy nie za malo tego czy to wszystko czy jeszcze cos masakra

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
a powiedzcie mi czy kupujecie dla dzidziusia tylko bielizne typu spioszki pody kaftaniki półśpioszki czy tez normalne ubrania spodenki sukienki itp ... Wszystko sie okaze po porodzie 🙂 wczoraj przyszła paczka z ubrankami bo zamówiłam na allegro i jak sie tak przygladalam to sie wlasnie zastanawiałam czy nie za malo tego czy to wszystko czy jeszcze cos masakra

Ja pokupowałam też inne rzeczy - spodenki, sukieneczki a nawet opalaczki 🙂 Wiem wiem - napaliłam się 🙂

Ja mam trzy kaftaniki i 2 bodziaki ( i tak się wzięłam za zakupy zmotywowana przez wszystko już mająca Wiolę 😁 😁 :P:P ) ale tak naprawdę czekam na to co przygotuje mi siostra po swoich dzieciaczkach: wtedy uzupełnię.
I jak na razie nie szaleję z "normalnymi ubraniami". Tak się składa, że pracuję w sklepie odzieżowym ( przed ZL ) i mam zboczenie zawodowe: poczekam na nowe kolekcje 😁 😁

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Ja mam trzy kaftaniki i 2 bodziaki ( i tak się wzięłam za zakupy zmotywowana przez wszystko już mająca Wiolę 😁 😁 :P:P ) ale tak naprawdę czekam na to co przygotuje mi siostra po swoich dzieciaczkach: wtedy uzupełnię.
I jak na razie nie szaleję z "normalnymi ubraniami". Tak się składa, że pracuję w sklepie odzieżowym ( przed ZL ) i mam zboczenie zawodowe: poczekam na nowe kolekcje 😁 😁

Ojej ale fajnie mi w roli motywatorki 🙂