Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

no hej ja wstałam i czuję się jak na kacu więc chyba znowu się położę
u mnie dziś ksiądz chodzi z wizytą ale go nie przyjmuję- na szczęście mama mnie rozumie gorzej że mieszkam na wsi i jak sąsiedzi się zorientują że jestem a ksiądza nie zapraszam to się zacznie, jedna dewotka to może sama mi go tu przyprowadzi ale wypuszcze psa może sie nie odważy hehe
chodzi o to że u mnie w domu księdza już 6 lat nie było bo zawsze wszyscy w pracy no a teraz kiedy ja jestem to nie mam zamiaru się tłumaczyć i opowiadać dlaczego bez ślubu, dlaczego ciąża, u Alexii np nie pytał ale u nas jest taki ksiądz że wiem że ta wizyta nie może być przyjemna
mam dziś chyba jeszcze wyjazd do lekarza z babcią i w kolejne dni też będzie młyn bo to zakręcony tydzień
oki idę na kawę i czekam na Was

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witaj kochana ;* rozumiem cie doskonale ja sama z narzeczonym ksiedza nie przyjmuje w tym roku gdyz to nasze pierwsze mieszkanie i zaraz beda pytania dlaczego taka wczesna ciaza ze mloda jestem itd itd gardełko mnie boli strasznie ze po prostu nie moge ;( najgorzej ze nie moge nic wziasc... Czy moje chorowanie moze miec zaszkodzic dzidzi? ;(

Agusiaa napisał(a):
Witaj kochana ;* rozumiem cie doskonale ja sama z narzeczonym ksiedza nie przyjmuje w tym roku gdyz to nasze pierwsze mieszkanie i zaraz beda pytania dlaczego taka wczesna ciaza ze mloda jestem itd itd gardełko mnie boli strasznie ze po prostu nie moge ;( najgorzej ze nie moge nic wziasc... Czy moje chorowanie moze miec zaszkodzic dzidzi? ;(

nie wiem Agusia, choroby i infekcje w ciąży są normalne tu jest dużo dziewczyn które przyjmują masę leków, niektóre nawet na antybiotyku były więc nie wiem- ja nie choruję tylko we wrześniu dopadło mnie jakieś przeziębienie i w każdej aptece mówili co innego i miałam reklamówkę leków, nie wzięłam nic z tego tylko pozostało mi mleko z miodem i czosnkiem i herbata z cytryną, wymęczyłam się tydzień i pomogło- od tamtej pory spokój

znowu was nie ma pasibrzuchy, chyba znowu musze się obrazić a teraz idziemy coś zjeść i psy nakarmić bo tylko siedze i czekam przy laptopie a tu pusto
a zwierzęta głodne.................................................ciekawe czy bokserowi krokiety będą smakować ale pewnie tak skoro krzewy w ogródku zjada

Agusiaa napisał(a):
Lepiej sie sama wykuruje wygrzeje herbatke bede piła 😉 jem na siłe bo musze dzidzi dac ale nie mam apetytu... wogole tak sie najadlam na swieta ze szook ;D

ja mało jadłam jak zwykle, i nie potrafię się zmusić do jedzenia bo od razu bym zwymiotowała czasem do 14.00 nie jem nic, mogę tylko wtedy jak odczuwam głód a to zdarza się bardzo rzadko
ale dziś od rana coś mnie ssie więc idę poszperać w lodówce tylko obawiam sie że nic smakowitego tam nie znajdę

Agusiaa napisał(a):
Dziewczyny powiedzcie mi co moge brac w ciazy jakies leki ziolowe moze? bo okropnie mnie boli gardełkooo ;( 😞 😞

byłam u swojego lekarza na wizycie i akurat byłam chora bolało mnie gardło itp. i zalecił mi tantum verde( tabl. do ssania lub do psiukania) rutinoskorbin i wapno, stodal jeśli wystepuje kaszel.

haha wiecie co leże sobie na pleckach ( tak raczej pól siedzę) i moja malutka mnie kopie w brzuch a ja jej odpukuję i już z 10 min i leżymy i tak do siebie pukamy 🙂 boże jakie cudne uczucie

tyminka napisał(a):
haha wiecie co leże sobie na pleckach ( tak raczej pól siedzę) i moja malutka mnie kopie w brzuch a ja jej odpukuję i już z 10 min i leżymy i tak do siebie pukamy 🙂 boże jakie cudne uczucie

a ja nie lubię tego pukania zwłaszcza jak trwa dłużej niż 3 minuty, tzn zawsze czekam aż da o sobie znać ale zwyczajnie nie jest to dla mnie przyjemne

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 24 str miałam do nadrobienia 🙂 ale udało sie przeczytać wszystko. U nas święta były bardzo rodzinne,całe trzy dni przy stole, kręgosłup to mi siadał 🙂 mąż był cudowny 🙂 taki kochany, tylko brzuszek głaskał, całował < i to przy wszystkich > i podkreślał jak bardzo nie może doczekać się przyjścia na świat naszego skarba 🙂 Nasze dzieciątko dostało 2 pary butków 🙂 i misia 🙂 od Mikołaja. Jednym słowem te święta mogły by trwać wieczność 🙂 Dzisiaj niestety mąż do pracy poszedl i wróci dopiero o 24, a ja nie mam koncepcji co robić 😞

matyldusia napisał(a):
tyminka napisał(a):

a ja nie lubię tego pukania zwłaszcza jak trwa dłużej niż 3 minuty, tzn zawsze czekam aż da o sobie znać ale zwyczajnie nie jest to dla mnie przyjemne

na prawdę nie lubisz jak Cię kopie?

• Mamusia
Kopanie tej małej istotki to jest przecież coś pieknego wiesz wtedy że nosisz pod serduszkiem druga cząstkę siebie ta kruszynka w środku rozwija sie bije jej serduszko przez dlugi czas nie odczuwa sie jej ze jest ale gdy kopie to jest cudowne wiesz ze jest 😉

Agusiaa napisał(a):
Kopanie tej małej istotki to jest przecież coś pieknego wiesz wtedy że nosisz pod serduszkiem druga cząstkę siebie ta kruszynka w środku rozwija sie bije jej serduszko przez dlugi czas nie odczuwa sie jej ze jest ale gdy kopie to jest cudowne wiesz ze jest 😉

Dokładnie tak 🙂 hehe sama do siebie jak głupia sie uśmiechnęłam i zaczęłam do niej mówić 🙂 oststnio tak mało mnie kopała ze sie zaczynałam martwic, a teraz taki kontakt 🙂