Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

dziewczyny nie obraźcie sie a;e każdy to odczuwa inaczej
ja cieszę się z tej ciąży i z tego że wszystko OK ale w jakąś euforię nie popadam, szczerze mówię co lubie a co mi nie odpowiada
i faktycznie miło patrzeć na monitor podczas usg i widzieć to fikanie ale co innego to je czuć, zwyczajnie mi to przeszkadza jak jest za długo
ja np nie lubię określeń, "kruszynka", "mała istotka" jeju no jestem w ciązy jak masa innych kobiet i kocham to dziecko mimo że prawdopodobnie poświęcę mu wszystko co mam i swoje zycie a ono i tak sprawi że nie jedną noc przez nie przeryczę i kiedyś mnie zostawi, no ale takie jest życie a przecież to tylko ciąża- no faktycznie stan błogosławiony za który jestem wdzięczna ale to zwykły stan fizjologiczny niekoniecznie przyjemny

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

matyldusia napisał(a):
a i brzuszki macie piękne - ja mam o połowę mniejszy i też mnie irytuje jak nie mogę swobodnie się w wannie przekręcić albo na brzuchu poleżeć 😞

może jestes realistką lub pesymistką, kazdy z nas ma inny charakter , ja to rozumiem 🙂

Agusiaa napisał(a):
Nie mogę sie doczekac kiedy poznam płeć dzidzi ;D wszyscy na świeta takie domyslanie a moze bd chłopczyk a inni nie ma byc dziewczynka ;D 😉 heh to jest nawet ciekawe 😉 bo taka nie pewnosc pobudza wyobraźnie mozna sobie wyobrazać dzidzie 😉

ja myślę że ty już wiesz co nosisz pod serduszkiem... ty jedyna wiesz najlepiej

Agusiaa napisał(a):
Ja bardzo lubiłam spac na brzuszku 😉 ale nie mogę teraz i szybko sie przyzwyczaiłam spie na lewym boczku i przewracam sie na plecki od czasu do czasu nawet mi sie zdarza całą noc na plecach przespac ;D

ale wiesz, że to właśnie tak nie za bardzo spac na plecach?

• Mamusia
tyminka napisał(a):
u mnie zaczyna się od 26tc i trwa do porodu, w tym szpitalu w którym będę rodzić i z tymi położnymi z którymi będę rodzic.

To super masz, ja chyba też będę tam rodzić gdzie pójdę do szkoły, ale ta sa zajęcia 4 tygodniowe i pisze ze najlepiej zakończyć je miesiąc przed porodem, a mam do wyboru albo od 8 lutego albo 8 marzec wiec marzec to już na pewno zapózno bo zakończyłabym jakieś 20 dni przed planowanym porodem

Agusiaa napisał(a):
Wydaje mi się że bd dziewczynka tak czuje ale mogę się mylic 😉 a czemu nie wolno na pleckach? Ja sie taki tak krece cała noc bo mocno mnie kregosłup boli ;(

bo przebiega tam jakas główna zyła, i gdy lezysz na plecach to nie dochodzi tlen do maleństwa tzn. słabiej dochodze inni twierdza ze się nawet dziecko przydusza. Duzo pisałysmy tu na tym forum o tym musiałabys poszperac. jedna położna powiedziała, że nie mozna leżeć na plecach tak zupełnie na płasko ( można na plecach ale jeśli ma się tułów uniesiony. Ja zapytałam mojego lekarza to mi odp. no jesli musisz poleżeć na plecach...

pesymistką nie jestem po prostu do tej pory prowadziłam bardzo aktywne życie, bez żadnych wyrzeczeń, ograniczeń i zobowiązań więc ciąża to dla mnie taki stan kiedy mam już wszystkiego dosyć i nie mogę się doczekać tego kwietnia, chociaż wiem że wtedy też nie będzie kolorowo
zwyczajnie marzy mi sie życie z przed ciaży niestety to minęło bezpowrotnie
do szkoły rodzenia się nie wybieram
a spanie na placach jest nie wskazane ze względu na niedotlenienie dziecka, ale nie popadajmy w paranoje ja śpię jak mi wygodnie czyli różnie bo jak śpię to nie potrafię tego kontrolować ale zauważyłam że po kilku tygodniach spania na lewym boku znowu wracam na plecy bo jakos mi wygodniej