Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja siedzę na ogródku, Gabryś śpi w wózku, u nas słoneczko i ok.20 stopni. Mam jakąś kartę doz, ale nie wiem czy o tą chodzi, muszę sprawdzić. my z pampersów używamy 5 bo 4+ były jakieś za krótkie. A z dady 4.Wiecie ile Wasze dzieci ostatnio przytyły bo moje dziecko ostatnio było ważone jak miał 6 mcy i ważył 8050 a teraz tak jak sama go waze to jakies 9700, cos mało chyba. U lekarza go zważe po roku.

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
a ja siedzę na ogródku, Gabryś śpi w wózku, u nas słoneczko i ok.20 stopni. Mam jakąś kartę doz, ale nie wiem czy o tą chodzi, muszę sprawdzić. my z pampersów używamy 5 bo 4+ były jakieś za krótkie. A z dady 4.Wiecie ile Wasze dzieci ostatnio przytyły bo moje dziecko ostatnio było ważone jak miał 6 mcy i ważył 8050 a teraz tak jak sama go waze to jakies 9700, cos mało chyba. U lekarza go zważe po roku.

Piątki też są po 39,90 a karta DOZ to nie ta - już wycofali te zniżki i punkty, jest jeszcze druga - specjalny program taki - dla mamy i maleństwa, ja ją zamawiałam na ich stronie 🙂
Ja też nie wiem ile Lena waży, ważyła jakiś czas temu 9500 ale to było ze 3 miesiące temu..

moja Nitka waży 12 ☺️
nie pamietam ile ważyla jak miala 6 miesiecy.
Dzis założyłam jej pierwszą spineczkę 😉
Ola - ja jestem tu druga po Tobie (jak nie na równi) z częstością przebywania na brzuszku 😉

• Mamusia
ja zagladam cały czas ale sama z sobą to pisać nie będe 😁 😁

mój 10 wazy ostatnio go zabrałam z Julką przy okazj to go zważyli. I dostał Elosone na zmiany na skórze bo mu takie małe a'la strupki powyskakiwały na udzie - stosowała któraś?? Mam w domu z datą do 04.2012 jakiś mi został po Juli chyba to go parę razy posmaruje, zobaczymy czy to coś da...

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
tynka83 napisał(a):
a to ja mam ta co wycofali właśnie 🙂 zamówie tą drugą

Tzn nie wycofali jej ale nie ma już tego programu lojalnościowego 🙂

rozumiem 🙂

Ślicznie Nikola wygląda 🙂
i nie wygląda na 12 kg, chyba wysoka jest.

Nikolina ja też nie używałam tej maści, a to na jakieś alergiczne zmiany? Nikola a nie wiesz ile Szymek ważył wcześniej? Ale tak czytam, że teraz dziecko tyje 200-300g więc w jakiś tam normach się mieści.

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tynka83 napisał(a):
a to ja mam ta co wycofali właśnie 🙂 zamówie tą drugą

Tzn nie wycofali jej ale nie ma już tego programu lojalnościowego 🙂

rozumiem 🙂

Ślicznie Nikola wygląda 🙂
i nie wygląda na 12 kg, chyba wysoka jest.

Nikolina ja też nie używałam tej maści, a to na jakieś alergiczne zmiany? Nikola a nie wiesz ile Szymek ważył wcześniej? Ale tak czytam, że teraz dziecko tyje 200-300g więc w jakiś tam normach się mieści.

mój ważył 8500 ostatnio czyli... hmmm jakos ponad 6 miesiecy mial, nie chce mi sie książeczki wyciagac 😜 mój na pewno za mało nie waży bo udka ma wręcz.. wypasione 😁 😁 😁
kurde ta maść jest na sterydach i na ulotce piszą zeby poniżej 2 roku życia nie stosować... hmmm... no ale kazała mi raz dziennie, cieniutko, tak ledwo dotknąć i tydzień nie więcej. no nic spróbuje 2-3 dni zobaczymy co sie bedzie działo. a zmiany na alergiczne wyglądają ale nie wiem od czego naprawde 🥴 🥴

• Mamusia
helloł 😁 😁 😁
Pola waży 11 kilo a może i już wiecej nie wiem,w kazdym badz razie jest szczuplutka ale wysoka i na buzi taki bobas;p
Coraz czesciej sie puszcza 😁;D 😁 Może na roczek wystartuje...
Moja mam kupila jej czerwone ogrodniczki i koszulke w paseczki do tego jeszcze trampasy jej do tego zakupie i bedzie kozak 😁 😁 Lubie takie małe łobuziary 🙂

• Mamusia
Klaudia - co się z Tobą dzieje do ch**** pana? 😮 Dlaczego nas opuściłaś? Jedną kropkę to Ty se możesz do kibla puścić a nie tu stawiać 😁
Masz się poprawić, zrozumiano?

Nikola - ja maści też nie znam i mimo wszystko nie smarowałabym sterydami Szymika zwłaszcza że z tą alergią jakiejś tragedii nie ma.. Ja swojej teraz smaruję zmiany kremem allerco i całkiem fajnie działa bo po 3 dniach już prawie nic nie ma 🙂 Polecam

• Mamusia
hej wszystkim mamom i dzieciaczkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HELENKI SAMYCH SŁODYCZY 😘
Ale ten czas zasuwa.Rok temu lezalam na porodówce i przeżywałam ze rano ide na oxy a wydaje sie jakby to było wczoraj....
Dominik sam juz chodzi wszystko rozwala psuje zrzuca i wogole jest niegrzeczny ale licze na to ze to etap przejsciowy 😉ma juz 12 zębów i wazy 12 kg u mnie ok zadowolona jestem z pracy poki co problem jest tylko taki ze mały nie zostanie z nikim wiecej tylko z babcia a ona coraz wiecej narzeka ze nie ma siły do niego .np dzis zostal z moja siostra i do poludnia jej płakał i wraz go musiała odwiezc do babci 🤢 ale mam nadzieje ze im bedzie starszy tym wiecej bedzie rozumial.

• Mamusia
Dzień dobry.

Wszyskiego najlepszego dla Dominisia 🙂 Rośnij zdrowo skarbeńku.
Zaległe zyczonka dla reszty bobasów.

Moja jeszcze długo się nie puści sama 😜 bo widać że ma jeszcze słabiutkie mięśnie 🤨 🤨
Pisałam z Aisak i nie jest za ciekawie u nich. Kazała was przeprosić że nie odpisała na wasze smsy ale mówi że jest psychicznie wyczerpana i nie ma siły nawet na rozmowę 🥴 Mam nadzieję że szybko sie u nich ułoży wszystko tak jak trzeba bo i tak sporo zmartwień już do tej pory miała.

A co tam u was? Podczytuję czasami co nieco ale nie umiem sie wbić w rozmowę. Poza tym mam tak malo czasu dla niuńki że staram się jak najwięcej wolnych chwil spędzić z nią. Poza tym za 4 dni mamy roczek i "huczną" imprezę więc mam sporo załatwień.

A co tam u mnie jeszcze? A jestem na diecie bo nie chcę żeby za dwa miesiące jak się położę na plazy przleciało GREEN PEACE z transparentem "RATUJMY WIELORYBY" ☺️. Na początku myslałam znowu o Dukanie - ale akurat w tym samym dniu na TVN24 był wywiad z jakąs babka i mówili że wpisali tą diete na listę 5 najgroźniejszych diet na świecie - no i efekt jojo mnie rozpieprza więc od ponad 1,5 tygodnia jem tylko śniadanko, w pracy jakiś owoc i obiadokolacje przed 18 i już spadłam z wagi. WIęc nie jest najgorzej.

No i tyle z nowości 🙂 Nie wiem czy ktoś w ogóle przeczyta moje wypociny ale jakby co to zaznaczyłam swoją obecność czymś więcej niż tylko kropką 🙂

Buziaki :*