Skocz do zawartości

Kopie ! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 539
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bylam wczoraj na usg i prawdopodobnie bede miala corcie 🙂 wazy 2049g czyli duza z niej panienka hehe ostatnio strasznie ruchliwa jest 🙂 czyli mamusia ma obolale plecki i pokopane zebra 🙂 a porodowki nie jade ogladac, wystarczy mi renoma tego szpitala i kazdy go poleca. poza tym pewnie bede tak przejeta, ze nie zwroce nawet uwagi jakiego koloru sa sciany hehe

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
mam pytanie bo wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy dziecka w dole brzucha ok godz 24, dzisiaj były podobne do tych wczorajszych tylko ok godz 19, tak mi sie wydaje ze to juz te male kopniaczki i w zwiazku z tym chcialam sie dowiedziec czy to jest mozliwe zeby pod koniec 16 tyg pojawily sie pierwsze ruchy?? jestem pierwszy raz w ciazy, a moj lekarz powiedzial ze powinny pojawic sie po 20 tyg i nie wiem co mam o tym myslec. zobaczymy jutro czy sie powtorza... Mam jeszcze jedno pytanko czy sa jakies godz w ktorych dziecko jest najbardziej aktywne????

• 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Na pewno dzieciątko się rusza tylko jak mówi mój gin w ciągu dnia można je "przechodzić", jesteś zajęta innymi sprawami i nie czujesz, to moja druga ciąża więc jak mówią wcześniej można poczuć bo wiesz już czego się spodziewać. Już pisałam gdzieś w innym temacie jak poczuć takie ruchy: wieczorem przed pójściem spać wypij szklankę mleka lub soku i połóż się spokojnie - wtedy dzieci są najbardziej aktywne. Ja jak nie czuję ruchów to w ten sposób można je "wywołać" połączeni dostarczonych kalorii z bezruchem mamy powoduje ruchy maleństwa :-)

To naprawdę dobry sposób,też nieraz jak wydaje mi się,że długo nie czuję małego to jem coś słodkiego i kładę się na lewym boku lub poprostu czytam sobie leżąc książkę a mały zawsze się po pewnym czasie odzywa 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
😉 pierwsze rychy poczułam w 18 tygodniu ,było to jakby mnie ktoś połaskotał ,śmieszne uczucie .z każdym tygodniem ruchy stawały się coraz wyraźniejsze ,szczególnie kiedy zjadłam coś słodkiego,w moim odczuciu przypominały gotujący się buduń 🙂.Teraz jestem w 29tyg.i są....kopniaki .maluszek rośnie wiec i kopnięcia są konkretniejsze,tylko dlaczego o 5 rano????