Skocz do zawartości

ile przytyłyście? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 776
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja bardzo chciałabym przytyć max 11 tak jak u mnie jest pożądane, ale jeżeli sie nie ogarnę to będzie 111 kg hehe 😉
kobietki macie jakis sposób na kontrolowanie sie tak aby dzidzi nie zaszkodzić?

• Mamusia
Leer- zero slodyczy, smażonego, wieksza ilość posiłków ale w mniejszych porcjach, o stałych porach, przerwy miedzy posilakami 2-2,5 godziny. Czyli podstawowe zasady diety cukrzycowej, sama musze ją stosowac (przez wzglad na cukrzyce ciazowa) i jak do tej pory 5 kg na plusie, waga 57 🙂

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
madzik1601 napisał(a):
ja 14 tydz i 3 kg 😁 😆 😜

Mam to samo! Nie wiem jak to się w ogóle stało, przez te 13 tygodni ani grama, a dziś rano się budzę, czuję się taka ociężała. Staję na wagę i co widzę: 3 kg do przodu. A jeszcze 4 dni temu ważyłam tyle ile przed ciążą... Chyba wreszcie mój organizm zauważył, ze brzusio w końcu musi się pokazać. 🙃

• Mamusia
Dzieki Diviana z ten link http://www....pl/index.php?sm=4&ope=1 obliczyłam i niby ok ale o 1 do 1.5 kg za dużo, ale nie przejmuje sie tym za bardzo bo do 17 tygodnia wogóle nie przybywałam na wadze a teraz od 17 do 20 wskoczyło nagle 6kg,i waga teraz stoi, a przed ciążą ważyłam 65 a teraz 71kg.No cóż martwic nie martwić hmm???? Najważniejsze jest żeby nasz maluszek rósł duży i zdrowy 🙂 jestem dobrej myśli.Na razie jest ok wszytko ( czyli kg) weszło w brzuszek a nie gdzie indziej 🙂