Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No i wrocilismy 😁 😁
Z malenstwem wszytsko dobrze, dr powmierzył główke, brzuszek i kość udowa i termin wychodzi na 12 kwiecien 😮 😮 😮 😮 😮 ale mam sie tym nie sugerowac , bo najwazniejszy jest termin z OM. Wazy 3120 g 😁 jejciu ja takiego dzidziusia nosze.. i co sie dziwic ze plecy wysiadaja. Pytałam to wg niego urodzi sie 3500 g. w sumie mozliwe bo miesiac został.
Ale najwazniejsze w tym wszytskim ze serduszko bije prawidłowo.. i żołądeczek tez było widac.. 🙂
Zapytałam o opychnięte palce to tak jest na koncówce ciązy,, a brzuch opada tydzien przed rozwiązaniem. Zdałam Wam relacje to zjem sobie cos słodkiego 🙂

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aneczko gratuluje ci zdrowej i duzej dzidzi, powiem szczerze ze nawet moja taka duza nie byla, ja w 34 tyg ciazy bylam na usg i maluch wazyl 2200, mysle ze do kilograma jeszcze przytyje i bedzie tak z 3200-3300. ojej skoro brzusio opada tydzien przed terminem to co, zostalo mi jeszcze jakies niewiele ponad 7 dni????????? 😮 😮 😮 😮 🤪 🤪 🤪 nie strasz!!!!!!
. i ide dalej na tv. buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
Aneczko gratuluje ci zdrowej i duzej dzidzi, powiem szczerze ze nawet moja taka duza nie byla, ja w 34 tyg ciazy bylam na usg i maluch wazyl 2200, mysle ze do kilograma jeszcze przytyje i bedzie tak z 3200-3300. ojej skoro brzusio opada tydzien przed terminem to co, zostalo mi jeszcze jakies niewiele ponad 7 dni????????? 😮 😮 😮 😮 🤪 🤪 🤪 nie strasz!!!!!!

mi brzuch opadl juz 2 tygodnie temu i nic :P mi sie wydaje ze to zalezy indywidualnie to opadanie brzuch 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
fijolek napisał(a):
kasiagwiazdka napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
JA biore do szpitala tantum rosa, wczesniej do butelki sobie rozrobie..

Aneczko a tym Tantum Rosa to sie przemywa po umyciu?? czy to jest na zasadzie zelu intymnego podczas mycia miejsc intymnych??

ja kupilam z irygatorem do plukania pochwy.
W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza od 1 do 2 razy na dobę.
W pozostałych wskazaniach: płukać pochwę roztworem od 1 do 2 razy na dobę, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Leczenie ciągłe nie powinno przekraczać 7 dni, a o jego ewentualnym przedłużeniu powinien zadecydować lekarz.

ale chyba irygatora po porodzie nie bedziesz uzywac >???

🤢 yyy no to musze sprawdzic bo wydawalo mi sie ze irygacje po porodzie tez, ale czy od razu..? kurcze, nie wiem.

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
ania jakiego duzego masz dzieciaczka, nasze to kruszynki :P to jak na 12 kwietnia Ci powiedzial lekarz to szykuj sie bo to juz niedlugo 😉:P

mnie az zamurowało jak to powiedział... mam juz wszytsko i powiedziałam ze nawet i tego 12 kwietnia moge rodzic 🙂

zazdroszcze Ci :P

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
ania jakiego duzego masz dzieciaczka, nasze to kruszynki :P to jak na 12 kwietnia Ci powiedzial lekarz to szykuj sie bo to juz niedlugo 😉:P

mnie az zamurowało jak to powiedział... mam juz wszytsko i powiedziałam ze nawet i tego 12 kwietnia moge rodzic 🙂

zazdroszcze Ci :P

ale kiedy mała bedzie chciała wyjsc do nas tego nikt nie wie... i w tym problem.

• Mamusia
joma napisał(a):
Aneczka skąd ja to znam 😜
U mnie zachcianki tez najczesciej chwilowe 😉

A ja spytam, bo wlasnie mi sie przypomnialo...
Jaki macie stosunek do uzywania chusteczek nawilżanych na co dzien?
Bo u nas polozna na SR radzila uzywac tylko poza domem, na wyjazdach itp?
Szczerze mowiac dla mnie to troche niewygodne w dzisiejszych czasach ☺️

oj ja jestem zwolenniczka takich chusteczek. Zawsze staram sie dla samej siebie miec w domu, nie tylko na wyjazdach, ale rowniez w pracy. 🙂
czemu myslisz ze sa niewygodne? 😮

• Mamusia
hussi31 napisał(a):

ale czy to znaczy ze tak bardzo Co opadl brzuchol? 🤪

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
hussi31 napisał(a):

mi brzuch opadl juz 2 tygodnie temu i nic :P mi sie wydaje ze to zalezy indywidualnie to opadanie brzuch 🙂

zgadzam sie 🙂 slyszalam ze moze opadac nwet 6tyg przed rozwiazaniem.Potem slyszalam ze 2-3 tygodnie. Mysle ze to zalezy od ciazy. Mnie zaczal delikatnie opadac prawie 2tyg temu i nadal Fasola siedzie w brzuchu. Wiec spoko. 😉

• Mamusia
fijolek napisał(a):
nadrobilam 17 stron 🙂
moge sie pochwalic ze dzisiaj zarezerwowalismy wozeczek. Zamowilismy lozeczko i materacyk. Przy reazlizacji tego zamowienia odbierzemy fotelik samochodowy i przewijak ") juz sie nie moge doczekac!! 🙃

super !! 🙂 bedziesz spokojniejsza 🙂