Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
joma napisał(a):
jolajcik napisał(a):
U mnie w torbie najwięcej miejsca zajmują podpaski poporodowe bo w 1wszej torbie mam chyba 4 opakowania a w drugiej trzy, no i pieluszki tez troszkę zajmują.

Co do podkładów/podpasek poporodowych to w sobotę rozpakowuję paczkę razem z Mężem i nagle wyciągam różowe opakowanie mega podpasek BellaMama, a mój Mąż pyta - "A to co?"
A ja: "Wiesz Kochanie...to są takie wkładki Discreet" 😁
ja jak kupilam je w aptece to sie przerazilam jakie wielkie one sa

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też mam 2 opakowania tych podkładów, z tym, że do szpitala też nie muszę ich brać i myślę, że wystarczy, bo mam nadzieję później przejść na nieco mniejsze 😉
Przerażenie mnie trochę bierze jak pomyślę sobie o chodzeniu w takim "pampersie" w czerwcowym upale 🙃

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
o a co do podkladow to ja kupilam tylko 2 opakowania po 10szt w kazdym....i etraz jak czytam to mysle czy nie za malo mam chyba musze dopkupic jeszcze ze 2 na wszelki wypadek... 😮

Beatko, zawsze zdarzysz dokupic. nie wiesz ile bedziesz potrzebowac. a potem zostanie Ci, a jak wieszmale opakowania to to nie sa 😉 😜
ja tak mam teraz z wkladkami laktacyjnymi. musze dokupic, bo kupilam opakowanie 50szt ale nie spodziewalam sie ze przed porodem bede ich codziennie uzywac.. na szczescie nie jest to produkt niedostepny i w kazdej aptece moge dokupic. 🙂

• Mamusia
ewelka_17 napisał(a):
joma napisał(a):
jolajcik napisał(a):
U mnie w torbie najwięcej miejsca zajmują podpaski poporodowe bo w 1wszej torbie mam chyba 4 opakowania a w drugiej trzy, no i pieluszki tez troszkę zajmują.

Co do podkładów/podpasek poporodowych to w sobotę rozpakowuję paczkę razem z Mężem i nagle wyciągam różowe opakowanie mega podpasek BellaMama, a mój Mąż pyta - "A to co?"
A ja: "Wiesz Kochanie...to są takie wkładki Discreet" 😁
ja jak kupilam je w aptece to sie przerazilam jakie wielkie one sa

a moje nie sa wielkie moze grube fakt ale wielkosc to takie jak zwykle podpaski maxi na noc....ale podwojnie grubsze...chyba jeszce dokupie dla pewnosci 🙂

• Mamusia
joma napisał(a):
fijolek napisał(a):
joma napisał(a):
Dziewczyny oczywiście, że te ubranka w szpitalu nie są nowe, ale na pewno wyprane i wysterylizowane. Ja nie mam jakiegoś uprzedzenia, bo dla Malucha mam większość używanych ciuszków i nie uważam, że są gorsze od tych nowych - ba! nawet lepsze, bo pozbawione kilkakrotnym praniem - chemii.

nie mowie, ze ja zabieram nowe ubranka do szpitala. sama kupilam mnoooostwo ubranek uzywanych i skoro je mam to zabieram do szpitala. tak jak pisalam, wiem ze sa przeze mnie przygotowane..

Nie ma co dyskutować co lepsze - i tak każda z nas chwali warunki swojego szpitala 😉

nie wiem czy chwale, bo jeszcze nie wiem co mnie czeka...

• Mamusia
marinka napisał(a):
nie wiem ja tam wolę mieć swoje ubranka 🙂 🙂 Sama je przygotowałam , uprasowałam 🙂 i fajnie jest. Cieszę się z jednej strony , że nie narzucają mi niczego. Cieszę się, że rożek też będę miała swój 🙂 Mi to akurat odpowiada 🙂 🙂 🙂

no ja tez wlasnie wychodze z tego zalozenia 🙂

• Mamusia
Co do podkładów to nam powiedziano, że mamy mieć 2 opakowania typu tena lady ekstra i z 5 paczek bella mama no ale tak jak pisałam nie zabieram tego na raz tylko podzieliłam na dwie torby. Rożek mamy mieć swój a ubranka do wyboru jak kto woli albo swoje albo szpital ubierze.

• Mamusia
Moja koleżanka ostatnio rodziła fakt , że nie w wawie ale opowiadała i tak się chwaliła, że jej szpital daje wszystko a później nie mogła patrzeć na to w co jej synek jest ubrany. Powiedziała, że tak okropnych rzeczy nie widziała już dawno nawet dziury miały ubranka i rożek też był okropny. Ale co szpital to co innego.

• Mamusia
Hey! Tez tak bede pakowala.Dwie torby zawsze lepiej i wtedy mozna szybciej znalezc,czego sie szuka 🙂
Wlasnie lazienke i kuchnie na lsniaco wysprzatalam.Teraz odpoczywam,a pozniej odkurznie,pranie itd...ale wszysrtko powolutku i w miare bez schylania sie.Teraz pije kawke bezkofeinowa 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
hello,
wczoraj gdzies wyczytalam dosc cenna (moim zdaniem 🙂) uwage dotyczaca baldachimow nad lozeczkiem: ze to cudne zbiorowisko kurzu, a jak dziecko zaczyna wstawac to lapie sie tego i moze stracic czy jakos tak..

Dlatego mój mąż nawet nie chciał słyszeć o czymś takim!!! Też tak uważam!!!!!!!!!!! 🙂 🙂

• Mamusia
marinka napisał(a):
Beatka a u Ciebie położne przebierają dziecko??

przebieraja np jak nie masz sama sily czy cos a takto pokazuja i patrza czy dobrze ale ciuszki zabieraja i to wlasnie jest ten bo...ogolnie one tez kapia np w szpitalu...nam pokazaku na SR jak sie kapie i mozemy po polozna zadzwonic ale juz ja bedziemy w domu w szpitalu one to robia