Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
podejście nr 2 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/860/zdjcie098.jpg/][IMG]http://img860.imageshack.us/img860/5509/zdjcie098.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

no i udalo cie sie 🙂 ale słodkie malenstwo 🙂

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
WItajcie moje Kochane!

troszke dlugo mnie nie bylo! ponad 250 stron, wiec pewnie nadrobic nie dam rady! 🥴

jak pewnie juz wiecie zostalam mamusia 8 maja 🙂 mialam cc! lekarze zdecydowali poniewaz skurcze mialam, a rozwarcie nie szlo! a przy silnych skurczach Malemu spadalo tetno i dlatego decyzja na CC! ale bardzo sie ciesze poniewaz dosyc mialam juz tej meczarni! cala noc z soboty na niedziele podlaczona pod KTG byla wyczerpujaca!
ale dzieki Bogu wszystko sie ulozylo dobrze!
Alex przyszedl na swiat o 14.02, wazyl 3940, 54cm, obwod glowki 37 🙂

od soboty jestesmy juz w domku 🙂
szczerze Wam powiem, ze ta nowa sytuacja zyciowa przestawila Nasz tryb zycia o 360 stopni!
jak przyjechalismy do domku w sobote, to nie moglam sie odnalezc .... nie wiedzialam co mam robic 🙃... ale juz w niedziele bylo lepiej 🙂
ogolnie Maluszek jest spokojny, w nocy budzi sie co 3,4 godzinki na mleko! ale krzyczy, ze flaszeczka jest robiona w biegu! taki glodomorek z niego 😁
w dzien roznie, czasem co 3, czasem co 2 godzinki chce! i w dzien sa momenty ze nie spi tylko rozglada sie i slucha co do niego mowimy 😜
jest to niesamowite szczescie!!!

a co u WAS???

wiem, ze Aneczka tez urodzila corunie!
a jak z reszta Majoweczek??
cos nowego??

caluje WAS!!!!

Kasiu - gratulacje! to tak jak u nas, proba porodu sn ale spadki tętna więc cc. my w domu jestesmy prawie tydzien (od ubiegłego czwartku) ale życie zmieniło się diametralnie.

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
Beata2186 wierzę że nie możecie sie doczekac ja tez nie moglam latałam sprzatałam gotowałam a teraz z perspektywy czasu gdybym mogla to bym ten czas wykorzystala na leniuchowanie bo tak na dobra sprawe zadna z nas pierwiastek nie wie co ja czeka ja juz wiem ze spanie na raty to nie spanie i ze w ciazy tzeba odpoczywac "NA ZAPAS" 😁 😁 😜

popieram. wczoraj Maję bolał brzuszek - nie mialam czasu nawet iść do wc... odpoczywajcie ile wlezie

• Mamusia
takie Maleństwo to śliczności nad slicznosciami i wpatrywac się mozna jak w obrazek 🙂
my jak robilismy przemeblowanie w pokoju i misiek myslał jak ustawic tv zeby małemu nie przeszkadzał i dla nas był dobrze ustawiony i w końcu mówie mu że jak sie mały urodzi to tv bedzie miał w łóżeczku wiec normalny tv mu niepotrzebny 😁 no i co do spania to ja tak przed 23 staram sie juz zasypiac bo wiem ze sen najważniejszy zeby miec siły przyjać tego babla na świat i wczoraj ja juz zasypiam i mówie do miśka ty odłóż tego lapka i śpij bo to może byc twoja ostatnia noc przespana 😁 😁 😁

• Mamusia
No i wrocilam od razu lepiej sie czuje....pewnie po porodzie nie bedzie czasu na makijaz 😜 i dobrze cera mi odpocznie ehhe....

Teraz zostalo czekac na mezusia potem obiadek ogarniecie sie i do lekarza...obym dzis uslyszala od niego "Pani Beato rodzimy" hehe znaczy ze juz sie cos dzieje...:P

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
ewelka_17 czy ja wiem czy taki duży ??jak sie urodził ważył 2820g a obecnie waży około 4kg 🤪 to drugie foto to zaraz po jedzeniu 😁 😁

Kasiu a którego Wiktorek się urodził?

20.04.2011r. godz.15.20 🙂 w szpitalu na solcu w warszawie

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
ewelka_17 czy ja wiem czy taki duży ??jak sie urodził ważył 2820g a obecnie waży około 4kg 🤪 to drugie foto to zaraz po jedzeniu 😁 😁

Kasiu a którego Wiktorek się urodził?

20.04.2011r. godz.15.20 🙂 w szpitalu na solcu w warszawie

no to zaraz miesiac bedzie mial ale leci ten czas co.... 🙂

• Mamusia
monalissa napisał(a):
a mój powidział ze jak sie nic nie wydarzy w weekend to zebym przyszła we wtorek to zrobimy masaż szyjki 🤢 🤢 🤢 🤢 na samą mysl mnie boli

a na czym polega masaz szyjki?? ja dzis mam wizyte mam nadzieje ze nie bedzie nic takiego robic...slyszalam ze kurewsko boli to cos....

• Mamusia
Ale na serio sen to podstawa u mnie było tak że 19.04 obejrzałam Kube Wojewódzkiego pogadałam z meżem i usnełam około 24.00 a o 1.45 odeszły mi wody po czym do szpitala okolo 1godz drogi z ogarnieciem spakowaniem zalaniem baku benzyna na 3.00 w szpitalu wywiad i wstepne badania okolo godz. od 4.00 lezalam i czekalam przez 6 godz pod ktg na skurcze ktore byly ale za slabe okolo 10.00 zaczeli mi podawac oksytocyne a o 15.20 urodziłam dodam najwazniejsze ze od tej 1.45 nie przespalam nawet minuty do samj chwili narodzin synka 😁
ODPOCZYWAJCIE PÓKI MOZECIE WARTO !!!! 😎 😎 😎