Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja też już po wizycie 🙂
Maleństwo ma 25 mm i wszystko wygląda OK, choć serduszko tym razem bardzo szybko biło - aż 170. Lekarz powiedział, że to jeszcze jest OK. A ja byłam bardzo podekscytowana widokiem Maleństwa, więc może dlatego.
Swoją drogą, to był niesamowity widok 🙂 Mąż nagrał filmik na komórce, niestety średniej jakości i pod nienajlepszym kątem, ale i tak jest kilka momentów, gdzie ślicznie widać Maleństwo. Dostaliśmy też kilka zdjęć, ostatnio zostały u lekarza, więc wreszcie mam coś do pokazania rodzinie 🙂
Kolejna wizyta dopiero 19 listopada, a między 5 a 19 będziemy robić badania prenatalne. Wszystko wygląda dobrze i pewnie zwykłe badanie przezierności karkowej byłoby wystarczające, ale wolimy chuchać na zimne.
Z ostatniego USG termin porodu wyszedł nam na 25 maja, tym razem lekarz tego nie sprecyzował, więc trzymamy się terminów: 19 maja wg OM, 25 maja wg USG.
Jejkuuu, jak ja się cieszę, że wszystko jest w porządku - oby tak dalej 🙂

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joma napisał(a):
Witajcie 🙂

Ja już po wizycie 🙂
To było niesamowite przeżycie 🙂
Nasz Skarbek ma prawie 2,5cm 🙂
Wszystko w porządku 🙂
Termin z USG - 27 maja.

2,5 cm to całkiem duży kawał Skarbka 😉 ( jak widziałam swój w 7tc to miał 1cm 🙂 )
No emocje aż wyciskają łzy z oczu przynajmniej tak było w moim przypadku.
Ciesze się, że wszystko w porządku, oby tak dalej!
pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
Ja też już po wizycie 🙂
Maleństwo ma 25 mm i wszystko wygląda OK, choć serduszko tym razem bardzo szybko biło - aż 170. Lekarz powiedział, że to jeszcze jest OK. A ja byłam bardzo podekscytowana widokiem Maleństwa, więc może dlatego.
Swoją drogą, to był niesamowity widok 🙂 Mąż nagrał filmik na komórce, niestety średniej jakości i pod nienajlepszym kątem, ale i tak jest kilka momentów, gdzie ślicznie widać Maleństwo. Dostaliśmy też kilka zdjęć, ostatnio zostały u lekarza, więc wreszcie mam coś do pokazania rodzinie 🙂
Kolejna wizyta dopiero 19 listopada, a między 5 a 19 będziemy robić badania prenatalne. Wszystko wygląda dobrze i pewnie zwykłe badanie przezierności karkowej byłoby wystarczające, ale wolimy chuchać na zimne.
Z ostatniego USG termin porodu wyszedł nam na 25 maja, tym razem lekarz tego nie sprecyzował, więc trzymamy się terminów: 19 maja wg OM, 25 maja wg USG.
Jejkuuu, jak ja się cieszę, że wszystko jest w porządku - oby tak dalej 🙂

Superowo! Troszkę zazdroszczę, najchętniej codziennie poddawałabym się temu badaniu 😉, ale ja zaraz też zobaczę swojego malucha i już będzie miał 12 tygodni! 🙂
Pozdrawiam i gratuluję!

• Mamusia
Dziękuje Dziewczyny! 🙂

Barakuda trzymam kciuki za wchłonięcie krwiaka! Zdrówka! 🙂

Anonimosia my też wstępnie umówieni jesteśmy na 19 listopada 😉

Dla mnie niesamowitym momentem było zobaczyć ruchy Maluszka...
Aż mi łezka popłynęła...
Widziałam, że Mąż też był wzruszony...

• Mamusia
Hej Dziewczyny!
Ja dziś byłam u gina i wreszcie się uspokoiłam (przynajmniej na jakis czas) . Moje maleństwo ma się doskonale, dobrze się bawi w moim brzuszku a ja się przejmuje ze mam mdłości wymiotuje nie mam apetytu a maleństwo nic sobie z tego nie robi . Ulżyło mi 🙂 Dziś pierwszy raz uslyszalam serduszko mojego maleństwa wspaniałe uczucie 🙂. a jak u Was?

• Mamusia
catrina25 napisał(a):
Hej Dziewczyny!
Ja dziś byłam u gina i wreszcie się uspokoiłam (przynajmniej na jakis czas) . Moje maleństwo ma się doskonale, dobrze się bawi w moim brzuszku a ja się przejmuje ze mam mdłości wymiotuje nie mam apetytu a maleństwo nic sobie z tego nie robi . Ulżyło mi 🙂 Dziś pierwszy raz uslyszalam serduszko mojego maleństwa wspaniałe uczucie 🙂. a jak u Was?

Witaj Catrina 25 cieszę się że z Twoim maleństwem wszystko dobrze 🙂.A mdłości jeszcze troszke i powinny Ci minąć.Ja jeszcze troszke też mam badanie i mam nadzieje że też usłyszę bicie serduszka mojego skarbeczka 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki! No i po weekendzie. Wróciłam z Warszawy i od gina. Wzruszyłam się jak zobaczyłam malutkie coś tam co się rusza. Niesamowite uczucie. Ma 51 mm. Z przezierności wynika ze zespół downa nie grozi ani te inne zespoły. A jak się zapytałam go o badania prenatalne to powiedział mi,że on odradza... I życzył mi chłopczyka z kolei, ponieważ dziewczynkę już mamy też z maja 🙂 🙂 🙂 🙂 Już jestem umówiona z nim na CC... Tak samo jak i w 1 ciąży (wskazania ortopedyczne) A tak mi się marzy poród rodzinny.