Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Siska mamy ten sam termin 🙂 choc ostatnio przesunal mi sie na koniec kwietnia, a wogole to witamy wsrod majoweczek 🙂
Fijolku moje bylo polaczone a placilam tylko jak za 2d czyli 3d wyszlo za free 🙂
justyna88 no moze i tak a co do uroku panow doktorow to zgadzam sie 🙂
Aneczko no i coz ja moge powiedziec cudowna 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Anonimosia> odnośnie 3d/4d to każdą część ciala sprawdzał na 3d.. nie tylko płec... wiec jak poszłas na 3d a tylko płec widziałas w tym obrazie to troszke mało.. 😮

Aneczka, to tym razem się upomnę o więcej 🙂
Dziękuję za info! 🙂

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
fijolek napisał(a):
Anonimosia napisał(a):

Jamargaretka, to dobrze, że dr wyłapała, przynajmniej wiesz, że trzeba na to zwrócić uwagę. Nie wie, czy 3d/4d pokaże coś więcej niż 2d.Tym bardziej, że te 3d robią tylko przez chwilę, lekarz i tak wszystko sprawdza (przepływy, wymiary, itd.) na 2d.

chcialam dopytac co oznacza ze 3D robia "tylko przez chwile"??

Fijolek, gdy miałam badanie w 13-14 tyg. wszystko trwało ok. 20-25 minut, z tego na 3D pani dr przełączyła dwa razy, żeby spróbować podejrzeć płeć (co wtedy się nie udało). A wszystkie pomiary itd. były robione normalnie w 2D.
A Ty miałaś 3d i inaczej to wyglądało? Idę w środę znowu do tej samej dr, więc wolałabym wiedzieć, czy za 300 zł powinnam oczekiwać czegoś więcej.

ja sie nie zdecydowalam na usg 3D. ale wiem ze mozna isc i cale badanie jest w 3D, nie ma przelaczania. Przynajmniej takie nagranie widzialam u mojej kolezanki.

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
no to musze jeszcze poszperac 🙂 my bylismy w piatek w ikea w gdansku bo u nas nie ma 😞 to własnie dużo widziałam tych rzeczy do pokoiku 🙂 a na jaki rozmiar posciele kupujesz ??

Aneczka tam jest jeden rozmiar. Ten do małych łózeczek 125 na 110 jakoś tak 🙂

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20124033 takie zasłonki

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90123662 taką pościel , moja coreczka już taka ma

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50171749 takie pudełeczka na różne drobiazgi.

• Mamusia
Cześć dziewczynki! Ja już po badaniu. Niestety dzidzia tak się kręciła, że nie mogliśmy dokładnie jej pomierzyć ale wygląda na to, że wszystko okej no i że będzie to dziewczynka. W czwartek mam na szczęście to prywatne USG to może już będzie spokojniejsza i będzie można dokładnie zbadać szczególnie serduszko bo niby wszystko w porządku ale przy takiej ruchliwości to pani dr. nie daje 100% pewności... Termin uległ zmianie na 27 maja...

• Mamusia
Hej 😉
co do ikei to byłam tam ostatnio kilka razy z rzędu bo wykanczamy mieszkanko i taka ciekawostka... tam co 2 kobieta to z brzuszkiem...chyba syndrom wicia gniazda tam Nas ciągnie.
A dodam, że we wrocławiu ikea jest na obrzeżach miasta,więc nie tak blisko 😉

• Mamusia
Wiotajcie brzuszki 😆
Joma czekam na relacje z wizyty 😆Nie martw się będzie dobrze .TRZYMAM KCIUKI 😆
Barakuda gratuluje dziewczynki,a serduszko na pewno ma zdrowiutkie nie martw się 😆
Marinka śliczne zakupki zrobiłaś i wracaj szybciutko do zdrowia 😆
Aneczko ślicznie wyglądasz 😆