Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie niedzielnie! U nas dzis tak pieknie ze po pierwsze od 8.30 jestem na nogach - bylam na straganie kupilam sobie koszule do karmienia z bociankiem za 20zl 🙂 a po drugie od 12 do tej pory siedzielismy z mezem nad woda, ale sie wygrzalam i odpoczelam, polecam zwlaszcza w taka pogode.
Co do transportu dzidziusia ze szpitala to wydaje mi sie ze tylko fotelik wchodzi w gre, bo jak inaczej go przypiac, no chyba nie luzem 🤢 . no to tyle narazie, ide cos zjesc i chyba sie poloze bo powiem wam szczerze ze swieze powietrze troszke meczy. do pozniej kochane buzka

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
monalissa napisał(a):
Jamajka
chce rodzić na Staszica i tam też chodzimy do szkoły rodzenia no i mój lekarz tez tam pracuje

No i ja też 🙂 dobrze, utwierdziłam się w przekonaniu, że podjęłam słuszną decyzję. A ciekawe jak z tym remontem, skończyli już? Bo trochę się boję żeby nas nie odesłali na Lubartowską... :/

• Mamusia
Jamajka napisał(a):
monalissa napisał(a):
Jamajka
chce rodzić na Staszica i tam też chodzimy do szkoły rodzenia no i mój lekarz tez tam pracuje

No i ja też 🙂 dobrze, utwierdziłam się w przekonaniu, że podjęłam słuszną decyzję. A ciekawe jak z tym remontem, skończyli już? Bo trochę się boję żeby nas nie odesłali na Lubartowską... :/

Ja tam byłam jakieś 2-3tyg temu ot tak się zorientować, to kobitka na izbie przyjęć mówiła że remont nadal trwa... Może do maja się wyrobią 🙂 mam nadzieję

• Mamusia
Joasia1988 napisał(a):
Jamajka napisał(a):
monalissa napisał(a):
Jamajka

Ja tam byłam jakieś 2-3tyg temu ot tak się zorientować, to kobitka na izbie przyjęć mówiła że remont nadal trwa... Może do maja się wyrobią 🙂 mam nadzieję

z remontem do maja na pewno sie nie wyrobią ale możliwe ze część oddadzą a z odesłaniem jest tak że jak już jest zaawansowany poród to nie odsyłają ale miejsc na pewno jest mniej niz normalnie bo tylko 3 sale czteroosobowe i dwa łóżka na sali porodowej więc jest róznie jakis czas temu podobno cała jedna sala była pusta wiec to loteria 🙂 ale mamy zajecia na szkole rodzenia z połóżną i panią z noworodków i od karmienia i wszystkie były bardzo przyjazne 🙂 kto wie może się spotkamy więcej informacji na bieżąco jest tutaj http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=491462&page=19

• Mamusia
monalissa napisał(a):
Joasia1988 napisał(a):
Jamajka napisał(a):
monalissa napisał(a):
Jamajka

z remontem do maja na pewno sie nie wyrobią ale możliwe ze część oddadzą a z odesłaniem jest tak że jak już jest zaawansowany poród to nie odsyłają ale miejsc na pewno jest mniej niz normalnie bo tylko 3 sale czteroosobowe i dwa łóżka na sali porodowej więc jest róznie jakis czas temu podobno cała jedna sala była pusta wiec to loteria 🙂 ale mamy zajecia na szkole rodzenia z połóżną i panią z noworodków i od karmienia i wszystkie były bardzo przyjazne 🙂 kto wie może się spotkamy więcej informacji na bieżąco jest tutaj http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=491462&page=19

Kto to wie, może 🙂

• Mamusia
monalissa napisał(a):
Joasia1988 napisał(a):
Jamajka napisał(a):
monalissa napisał(a):
Jamajka

No śmiesznie by było jak byśmy się spotkaly 🙂 Ale ja coś czuję, że mi nie dużo czasu zostało. Ledwo łażę, no i zdarzają mi się takie bolesne i długie skurcze. Na razie pojedyncze, ale i tak już trochę świruję 🙂

• Mamusia
ale tu dzis spokojnie, jutro i pojutrze mam troche na glowie ale napewno sie pokaze tymczasem ogladam tv,szybka kapiel i spac, zycze wam dobrej nocki i buziaki dla waszych wiercipietek 🙂 a pochwale sie wam,moja kolezanka urodzila dzis Bartusia, po 8 godzinach ale maluch zdrowy a ona mimo ze zmeczona to szczesliwa,no i nastepna z grona moich ciezarowek to JA 🤪 😘

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
ale tu dzis spokojnie, jutro i pojutrze mam troche na glowie ale napewno sie pokaze tymczasem ogladam tv,szybka kapiel i spac, zycze wam dobrej nocki i buziaki dla waszych wiercipietek 🙂 a pochwale sie wam,moja kolezanka urodzila dzis Bartusia, po 8 godzinach ale maluch zdrowy a ona mimo ze zmeczona to szczesliwa,no i nastepna z grona moich ciezarowek to JA 🤪 😘

No to Aniu szykuj sie bo to juz zaa chwile...moja kolezanka 30 marca urodzila Oliwiera,potem ja i jeszcze 2 znajome...

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
wlasnie zauwazylam na wkladce galaretke bezbarwna, moim zdaniem to kawalek czopu ale poki nie jest zakrwawiony to sie nie przejmuje 🙂

uuuu no to pieknie.
a kiedy masz kolejna wizyte u lekarza? chyba warto o tym go poinformowac, czy nie? 😮

• Mamusia
witam poniedzialkowo! ponad 40 stronek nadrobilam! 🙂

Aneczka, ale Wasza corenka juz duza!!! jej 12 kwiecien porod!! 🤪 to Ty badz zwarta i gotowa!
Justina u Ciebie tez porod jednak wczesniej!
jej ciekawe jak to u mnie bedzie!? 😮

weekendzik spedzony milo! w sobote od rana pojechalam na zakupki kupic sobie cos na siebie!
wieczorkiem bylismy na imprezce ( do 1ej dalam rade ), i nie mialabym co na siebie zalozyc, wiec pobuszowalam po sklepach i kupilam sobie pare rzeczy! tez nie za duzo, bo to juz niedlugo i pozniej bedzie to lezec w szafie! chociaz mojego meza siosta tez w ciazy, to ewentualnie jej uzycze 🙂

niedziela- grilowalismy u nas ze znajomymi, ale juz nie bylo u nas za cieplo, wiec dlugo nie posiedzielismy!
a wieczorkiem znow bole, krocza, zeber, krzyza! az sie poplakalam 😞
Maly chyba rosnie, bo tak sie rozciaga, ze az boli! 🥴
wizyta w czwartek, wiec i u mnie sie okaze co i jak dalej!

dzis juz od 6 rano na nogach! pogoda do kitu! ale jade na 10 odwiedzic kolezanke i na kawkowe ploteczki 😜 coreczka jej zaczela chodzic- podeptala roczek! wiec musze to zobaczyc!!! 🙃

zycze Wam milego dzionka Brzuszki!!!
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej dziewczynki poniedziałkowo! Ja już na nogach od 6;30 i szaleje z Anielka 🙂 🙂 🙂. Teraz dziewczynka zażyczyła sobie bajki 😮 😮 pierwszy raz to zrobiła 🙂
Uff dobrze, że nie było tak dużo do nadrobienia 🙂 podoba mi się, że o konkretach mowa 🤪 😁 😜 😉
Aneczka ale duże masz dziecko w sobie 🙂 🙂 gratuluję. Mi lekarz powiedział, że opadanie brzucha to indywidualna sprawa 🙂 Mi wczoraj mąż powiedział, że chyba opuścił się brzuszek mi.

• Mamusia
Witam Dzoiewczyny,
nie było mnie raptem przez weekend i juz 34stronkido nadrobienia, biore sie za czytanie, bede za jakas chwilke.....a tak ogolnie weekend strasznie szybko minal no i zaczynamy kolejny tydzien,. w czwartek wizyta wiec znowu zobacze co u Maluszka slychac....
Pozdrowionka i buziole w brzusie....

• Mamusia
Ja również wiatam poniedziałkowo...Byłam już u kuzynki ale szybko wróciłam bo ma gości...takich których ja bym chyba z domu wygnała...eh...brak słów.Ona ma 2 dzieci,3 latka i 1,5 roku a te jej goscie siedza u dzieci w pokoju i pala jeden z a drugim,a mi nie odpowiada to towarzystwo i siedzenie w zadymionym pomieszczeniu wiec wrocilam do domku...
Dziewczynki ja mam taki kocyk 3 w 1 ktory moze sluzyc jako becik i kocyk i spiworek wiec niewiem czy to wystarczy do szpitala czy lepiej rozek....Co radzicie???W rozku chyba wygodniej no nie?

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
tak piszecie o kocykach i rozkach....

ja biore tylko kocyk i maxi cosi! jak maluszek bedzie ciepelko ubrany to w siedzonku i kocykiem okryc wystarczy, przeciez w aucie tez nie jest zimno 😜
a do rozka wlozymy jak przyjedziemy do domku 🙂

chyba, ze Wy bierzecie do uzytku w szpitalu 🙂