Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Wismar nasza 35 tydzien miała 3120 na usg wyswietlił sie 38 t.c. 😁

fajnie ze nie jestm sma z takim duzym Bobsakiem.... 😉heheh a co do porodu to silami nautry, jak narzie....Dzidzia jest obrocona głowa w dół i wsytztsko jest ok.

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniczka1979 u mnie też na początku termin bardzo skakał rozpiętość od 14 maja z OM do 7 czerwca wg jednego z USG. Jednak w miarę późniejszych pomiarów termin z OM się potwierdził i teraz i ten z OM i ten z USG jest na 14.05 ale tak jak ty w karcie ciąży mam chyba trzy terminy wpisane

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
moniczka1979 u mnie też na początku termin bardzo skakał rozpiętość od 14 maja z OM do 7 czerwca wg jednego z USG. Jednak w miarę późniejszych pomiarów termin z OM się potwierdził i teraz i ten z OM i ten z USG jest na 14.05 ale tak jak ty w karcie ciąży mam chyba trzy terminy wpisane

Ja licze wg OM i wychodzi 17 maj i tak każdego 17-tego zaczynam nowy miesiąc.... i tak na poczqtku ciazy mi wyszło 174maj, tego sie trzymam chociaz teraz Dzidzia taka DUŻA ze sama nie wiem co myśle...poprostu być gotowym w każdej chwili....

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
Joasia1988 napisał(a):
To już od samego bobaska zależy kiedy zechce wyjść na ten świat 🙂

dokladnie....ale musimy juz w byc zwarte i gotowe bo w kazdej chwili cos moze sie zaczac....podobno od 36 tc mozna uznac ze ciaza donoszona...

Tak Moniu, zgadza się 🙂 od 36tyg można rodzić 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki 😉

Widzę, że u Was pomału zaczyna się wielkie szykowanie 😁 Trzymam kciuki za szybkie i jak najmniej bolesne porody, za szybko powrót do formy po porodzie i za zdrowe i śliczne Maluszki 🙂 🙂

Tak w ogóle to zapowiada się u Was przewaga chłopców czy dziewczynek? Czy mniej więcej po równo? 😉

(Moniczka, ja rodziłam w 37 tygodniu ciąży i w karcie Młoda ma wpisane wcześniactwo... 🤔 )

• Mamusia
Joasia1988 napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
Joasia1988 napisał(a):
To już od samego bobaska zależy kiedy zechce wyjść na ten świat 🙂

dokladnie....ale musimy juz w byc zwarte i gotowe bo w kazdej chwili cos moze sie zaczac....podobno od 36 tc mozna uznac ze ciaza donoszona...

Tak Moniu, zgadza się 🙂 od 36tyg można rodzić 🙂

aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! 🤪

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
Hej Mamuśki 😉

Widzę, że u Was pomału zaczyna się wielkie szykowanie 😁 Trzymam kciuki za szybkie i jak najmniej bolesne porody, za szybko powrót do formy po porodzie i za zdrowe i śliczne Maluszki 🙂 🙂

Tak w ogóle to zapowiada się u Was przewaga chłopców czy dziewczynek? Czy mniej więcej po równo? 😉

(Moniczka, ja rodziłam w 37 tygodniu ciąży i w karcie Młoda ma wpisane wcześniactwo... 🤔 )

Z tego co się orientuję to przewaga małych mężczyzn się zapowiada 🙂

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
Ewelka - u Ciebie będzie kinder niespodzianka?? 🙂 🙂 🙂 nie chcecie znać płci, czy może Maluch jest wstydliwy? 🙂 🙂
niespodzianka chociaz u nas w przychodni maja stary sprzet i zachodza pomylki wiec bedziemy mieli niespodzianke chociaz lekarz powiedzial ze wyglada na dziewczynke ale nie chce nas w błąd wprowadzac wiec sie nie nastawiamy 🙂

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
Hej Mamuśki 😉

no mowie co szpital to inaczej hehehe przeciez 37 tc to juz 9 m-c!!!! wiec jakie wczesniactwo?????dziwne bardzo....a nawet wam powiem taka ciekawostke ze podobno w szpitalu na karowej w Wawie jak dzidzia urodzi sie przed 31tc to idzie na oddzial wczesniaczkow,a jak sie urodzi po 31 tc to na normalny oddzial noworodkow....a informacja z pierwszej reki babka ktora tam pracuje wlasnie z takimi maluszkami urodzonymi do 31 tc...