Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
lunaaa86 napisał(a):
Ja sie juz stresuje przed jutrzejszym usg! Jeszce dzisiaj ten poranny bezruch w brzuszku 😞!!!!
Ide na spacer bo piekna pogoda, trzeba łapac promyczki słoneczka 😉 i oderwac sie od złych mysli... 🤢

ALE CI DOBRZE 🤨 A JA MUSZE W PRACY SIE KISIC 🤢

OKRAWEK-WITAMY NOWA CZERWCOWECZKE 🙂

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej Lunaaa86 dobrze że już wszystko się wyjaśniło z twoim maleństwem troche się wystraszyłam jak tak napisałas 🤔ale ciesze się że wkoncu się poruszyło 🙂

Witaj Okrawek a u mnie dobrze dziś chociaz mialam noc ciężką ładna pogoda jest ale niestety siedze w domku musze się oszczędzac 🤔A jak tam Ty się czujesz?

• Mamusia
Witam dziewczyny 🙂
Ja tez kilka razy miałam tak,że nie czułam ruchów maluszka.
Raz całe 2 dni nie ruszał się.. strasznie sie bałam ale jednak nic złego się nie stało.
Teraz skacze jak szalony w brzuszku 🙂
Czasem i On ma prawo do odpoczynku dłuższego heh :P

Ja nie pracuję a i pogoda nie dopisuje na spacerki, wiec macie lepiej bo zajęcie jakieś przynajmniej.

• Mamusia
czarnulka90 jak nie dopisuje to przyjezdzaj do mnie 🙃 majorka 🙂

kurcze ja to mam pecha-grzybica ktora wyleczylam moj N nie moze sie pozbyc i ze wspolzycia nici juz chyba z pol miesiaca 😞 tragedia jakas-juz mi sie to po nocach sni ☺️ 🙃 a po rozwiazaniu znowu nie mozna i chyba calkiem popadne w celibat 😁

• Mamusia
Piękna pogoda dopisuje zgodzę się 🙂 niestety przeziębiona jestem choć staram się o tym nie myśleć i odliczam dni do porodu strasznie się nie mogę doczekać 🙂 dziś wizyta u lekarza bo mam skurcze 😞 nie mam pojęcia czemu... mam nadzieję, że lekarz rozwieje moje wątpliwości i nie urodzę przed terminem 🙂

• Mamusia
Dorota552 napisał(a):
eeee tam, a z gumeczkę tez nie da rady?

no ja mam pecha i wychodzi u nas ze z gumka gorzej bo jak nie ma gumki to wyciaga a jak ma gumke to jest pewien i ostatnio guma pekla ☺️ i mi sie chorobsko nawrocilo wiec sie wycwanilismy i ostatnim razem zalozylismy dwie gumki na raz 😎 i no i srednio mi sie podobalo 😎
NIGDY BYM NIE POMYSLALA ZE KOBIETY W CIAZY MAJA CIEZKIE ZYCIE 😁

• Mamusia
nika1306 napisał(a):
ciezarnabebe nie martw sie ja juz chyba popadłam 😉 bo dla mnie sex w ciazy to jakis wyczyn żadna pozycja nie jest dobra to jak jazda na wielbłądzie 🤪ha ha ☺️ 🙃

NIK ATY LENIUCHU!! 😁
no a od tylu tez nie da rady??? w sensie na kundelka???

okrawek nic sie nie martw na zapas! w tym miesiacu to sie zdarza zobaczysz co powie lekarza moze dzidzius tylko tak straszy 😉

• Mamusia
ciezarnabebe napisał(a):
nika1306 napisał(a):
ciezarnabebe nie martw sie ja juz chyba popadłam 😉 bo dla mnie sex w ciazy to jakis wyczyn żadna pozycja nie jest dobra to jak jazda na wielbłądzie 🤪ha ha ☺️ 🙃

NIK ATY LENIUCHU!! 😁
no a od tylu tez nie da rady??? w sensie na kundelka???

okrawek nic sie nie martw na zapas! w tym miesiacu to sie zdarza zobaczysz co powie lekarza moze dzidzius tylko tak straszy 😉

ha ha nio troche leniuch..zawsze jak ma do czegos dojsc to wtedy mały zaczyna szalec nie moge si skupic dostaje ataku smiechu .. i tyle z tego sexu ha 🙃

• Mamusia
Dorota ja tez nie pomoge bo podobnie jak ty wywaliłam do kosza i przepis do bani stwierdziłam 🙂
Co do seksu to teraz ochoty nie mam żadna pozycja mnie nie kreci za to jak byłam w 2 trymestrze to często baraszkowalismy 🤪 a teraz nie poznaje siebie takze Czarnulka nie jesteś sama i się nie smuc 😁

• Mamusia
Dorotka, czyżbyś wstawiła Brzusio? 🙂 nie wiem czy pyzy aktualne jeszcze ale ja robię takie barrrdzo łatwe i smaczne- ciasto jak kopytkowe- ziemniaki zmielone z mąką i jajem- zależy wszystko jaka konsystencja, a nadzienie- mięsko dobrze przyprawione zmielone- zwykle z zupki mięsko jak ugotowane zostanie, i cebulka zesmażona. Powinno Ci smakować samo nadzienie 🙂 i z ciasta możesz sobie np. wałeczki porobić i odrywać po kawałku, rozgniatasz na placuszek i kładziesz nadzienie, zagniatasz brzegi i formujesz w rękach kulkę, żebyś nie miała szczelinek. Gotowe wrzucasz do osolonego wrzątku z odrobiną oleju. Łyżką cedzakową podbierasz od ścianek i mieszasz delikatnie, żeby nie przywarły, jak wypłyną i woda znów się gotuje, wyjmujesz i szamasz 🙂
Nie jest to tradycyjny sposób, ale szybki i przystępny 😎

• Mamusia
Dziewczyny mam takie trochę głupie pytanie. Czy Wy również macie prawie non stop zatkany nos? 🙂 Nie jestem przeziębiona, żaden katar nie wchodzi w grę, mimo to strasznie dużo zbiera mi się w nosku i szybko i przez to też ciężko mi oddychać. Przed ciązą nigdy tak nie miałam.

Mikaank przepis na pyzy, sprytny... ciasto kopytkowe...muszę spróbować tylko my z mężem na diecie od dwóch lat. Oleju nie używam od dwóch lat, mąki itd. ale chyba zrobię wyjątek bo smaka mi narobiłyście 😁