monia29 no, no ale ładnie tam 😉 U mnie w szpitalu, w którym będę rodziła nie ma wersalu ale za to opieka jest najlepsza no i sprzęt.... a to najważniejsze.... zresztą ja jestem nastawiona, że pójdę urodzę, minie 24h i wyjdę z moją Kruszynką do domciu 🤪 w tym szpitalu znam położne (szkoła rodzenia), jest tutaj moja ginka... sale porodowe są pojedyncze... w mojej rodzinnej miejscowości rodziło po maksymalnie 5 kobiet odgrodzonych parawanem takim z prześcieradła 😮 więc tutaj nie jest najgorzej.... aha dziewczyny tak a propo porodu.... Wy wiecie, że teraz jest tak, że nie robią od razu lewatywy... a jak chce się ja mieć przed porodem to trzeba poprosić... taka mała ciekawostka mi się przypomniała.... ponoć tak jest w całej Polsce bo bodajże 6 kwietnia weszła ustawa o porodzie.... uwzględniająca nie tylko takie kwestie, ale tez sprawę kontaktu skóra przy skórze.... położne o to walczyły... ale nie wszędzie to i tak praktykują .... a szkoda....
Co do rozmiarów brzucha to ja mam chyba "kompleks małego brzucha". Mąż mówi, że jest duży ale jak kogoś spotykam to mówią mi albo, że mały, albo, że zgrabny a mnie to denerwuje.
Monia29- moja ginka mówiła mi tylko o wymazie, o gbs nie.
Doris co do wielkosci brzucha to dzis usłyszałam u lekarza od innych pacjentek ze mam mały a wczoraj od kolezanek ze bardzo duzy.no i faktycznie wczoraj był olbrzym a dzis jak 10 tygodni wstecz 🙂 to pewnie jej chodziło o wymaz na GBS. bo w ciąży sie robi na gbs czasem tez na chlamydie osobno. ja bede chciała obydwa.myslalam ze dzis sie uda ale po pierwsze oczywiscie nikt nie przepuscił a laboratorium do 12ej wiec nie zdazyłam by mi lekarz pobrał i zaniesc do szpitala.a po drugie to lekarz nie miał wymazówek i musze ze szpitala z tego laboratorium wziąźc 🙂wiec chociaz sie nie wkurzyłam o ta kolejkę i nie zdazenie przed 12 🙂 wiec za tydzien bede miała ten wymaz robiony. z tego wszystkiego zapomniałam sie spytac o ułozenie dzidzi ale ... znow mnie kopie po bokach wiec pewnie miednicowe nadal.moze był chwilkę głowkowo ale mu sie nie spodobało 🙂
U mnie w szpitalu też luksusów nie ma ale wychodzę z założenia, że nie jadę do spa na wakacje a urodzić i szybko wrócić do domku z Julcią. Lepiej nie czytać tych opinii o szpitalach bo one są naprawdę skrajne - jak o wszystkim. w zeszłym roku czytaliśmy przed wakacjami opinie o naszym hotelu - do którego się wybieraliśmy i byliśmy zastawieni po opiniach na najgorsze - że syf, obsługa do d..., jedzienie nie dobre a wróciliśmy BARDZO ZADOWOLENI i ZASKOCZENI, że ludzie takie rzeczy piszą.SZOK. Ja byłam w 2 och szpitalach- nawet nie tyle co oglądać tylko porozmawiać o cesarce czy nie będą robić problemów. W jednym robili więc wybrałam ten drugi, który mam zresztą bliżej. Uważam, że co ma być to będzie.
a maly brzuszek jest super! mniejsze obciazenie dla skory I KREGOSLUPA!!! ja jak sobi epomysle ze za 2 i pol tygodnia znowu musze sobie pitke wyłysolić to az mnie wzdryga-myslicie ze ''ona'' musi byc calkiem lysa? czy 3mm moga byc? sorry za glupie pytania ale ta ciaza dla mnie mega stresujaca 🙂
joł laski 🙂 ale szalejecie, masakra..... ale przeczytałam, oklaskałam Was, a co!
Byłam dziś na wielkich zakupach, rajd po sklepach ostrrry, ale chyba dobrze mi to robi, bo wszystkie dolegliwości mi ustapiły, albo z tego wszystkiego zapomniałam o nich.... of coz, zrobiłam sobie listę zakupów i zostawiłam ją w krakowie niestety, no i tak trochę na pałę pokupiłam to co mi się podobało, jakieś pościele, kocyki, prześcieradełka, maskara.... wszystko takie milutkie, fajniutkie no i słodkie 🙂
Wiecie co, ja do najgorszych z wszystkich miesięcy ciąży zaliczam 8, ja nie miałam żadnych dolegliwości ciażowych aż do właśnie 8.... no chyba że 9 mnie jeszcze zadziwi....
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Nequitia
U mnie w szpitalu, w którym będę rodziła nie ma wersalu ale za to opieka jest najlepsza no i sprzęt.... a to najważniejsze.... zresztą ja jestem nastawiona, że pójdę urodzę, minie 24h i wyjdę z moją Kruszynką do domciu 🤪 w tym szpitalu znam położne (szkoła rodzenia), jest tutaj moja ginka... sale porodowe są pojedyncze... w mojej rodzinnej miejscowości rodziło po maksymalnie 5 kobiet odgrodzonych parawanem takim z prześcieradła 😮 więc tutaj nie jest najgorzej.... aha dziewczyny tak a propo porodu.... Wy wiecie, że teraz jest tak, że nie robią od razu lewatywy... a jak chce się ja mieć przed porodem to trzeba poprosić... taka mała ciekawostka mi się przypomniała.... ponoć tak jest w całej Polsce bo bodajże 6 kwietnia weszła ustawa o porodzie.... uwzględniająca nie tylko takie kwestie, ale tez sprawę kontaktu skóra przy skórze.... położne o to walczyły... ale nie wszędzie to i tak praktykują .... a szkoda....
BarbaraK
beti82
Doris25
Monia29- moja ginka mówiła mi tylko o wymazie, o gbs nie.
BarbaraK
beti82
to pewnie jej chodziło o wymaz na GBS. bo w ciąży sie robi na gbs czasem tez na chlamydie osobno. ja bede chciała obydwa.myslalam ze dzis sie uda ale po pierwsze oczywiscie nikt nie przepuscił a laboratorium do 12ej wiec nie zdazyłam by mi lekarz pobrał i zaniesc do szpitala.a po drugie to lekarz nie miał wymazówek i musze ze szpitala z tego laboratorium wziąźc 🙂wiec chociaz sie nie wkurzyłam o ta kolejkę i nie zdazenie przed 12 🙂 wiec za tydzien bede miała ten wymaz robiony. z tego wszystkiego zapomniałam sie spytac o ułozenie dzidzi ale ... znow mnie kopie po bokach wiec pewnie miednicowe nadal.moze był chwilkę głowkowo ale mu sie nie spodobało 🙂
monia29
beti82
Doris25
Monia 29- ja też mam naleśniki na obiad, mniam 🙃:
ciezarnabebe
a maly brzuszek jest super! mniejsze obciazenie dla skory I KREGOSLUPA!!! ja jak sobi epomysle ze za 2 i pol tygodnia znowu musze sobie pitke wyłysolić to az mnie wzdryga-myslicie ze ''ona'' musi byc calkiem lysa? czy 3mm moga byc? sorry za glupie pytania ale ta ciaza dla mnie mega stresujaca 🙂
Gość
Malgorzatta
Byłam dziś na wielkich zakupach, rajd po sklepach ostrrry, ale chyba dobrze mi to robi, bo wszystkie dolegliwości mi ustapiły, albo z tego wszystkiego zapomniałam o nich.... of coz, zrobiłam sobie listę zakupów i zostawiłam ją w krakowie niestety, no i tak trochę na pałę pokupiłam to co mi się podobało, jakieś pościele, kocyki, prześcieradełka, maskara.... wszystko takie milutkie, fajniutkie no i słodkie 🙂
Wiecie co, ja do najgorszych z wszystkich miesięcy ciąży zaliczam 8, ja nie miałam żadnych dolegliwości ciażowych aż do właśnie 8.... no chyba że 9 mnie jeszcze zadziwi....
zmykam robić jakiś obiad!