Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Też jestem ciekawa jak po porodzie bedzie, czy nie wyłysiejemy 🙂 🙂 🙂 trzeba bedzie dobre odzywki kupic i witaminki jesc 🙂
Pasaciki mocne są i tak ładnie klasyczne 🙂 Też chcieliśmy autko wymienić, ale poczekamy az dzidzia sie urodzi i wroce do pracy. Nasze typy to Mazda 6 , Pasacik z tym że Pasacik to troche drozszy niz Mazda, ale poczekamy zobaczymy,mam nadzieje ze bedziemy mogli oszczedzac co kolwiek jak Wiktorek bedzie już z nami

• Mamusia
Dzień dobry przyszłe Mamusie 🙂
Jestem z Wami od lutego ale dopiero teraz odważyłam się przyłączyć, Wasze rady są niezastąpione i często z nich korzystałam a wzajemna troska i dodawanie sobie otuchy nieraz mi także pomogły 🙂. Termin porodu mam na 3.09 ale przez nieregularne cykle ufam usg a wg niego mam na 26-28 .08- dlatego Sierpnióweczki 2011, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do Swojego grona 😉

karolcia12345i też myśleliśmy o Maździe6 🙂
Ale kwestia dostępności serwisów i koszty napraw nas odwiodły od tego planu.
Szczególnie, że finansowo moglibyśmy sobie pozwolić na rocznik ok 2003
i nie ma się co łudzić, że byłby bezawaryjny.
Ale śliczne są te autka 🙂
My teraz mamy na oku Opel Astra3 Kombi... 🙂

Agnie-szka witaj 🙂
Jak się czujesz?

• Mamusia
Mapa- to z pełną odpowiedzialnością mogę polecić Passata, nie raz już zaliczaliśmy awaryjne hamowanie i praktycznie stawał w miejscu, czy to na suchej nawierzchni czy nawet na śniegu, a poza tym duży, przestronny, olbrzymi bagaznik 🙂 Łukasz jeżdzi nim naprawdę dużo, bo to ważna część jego pracy a dodam, że on jest fanem dynamicznej jazdy ( łagodnie mówiąc) i już nie raz był pozytywnie zaskoczony wieloma przydatnymi wspomagaczami w tym aucie, zwłaszcza w kryzysowych sytuacjach 🙂
Mąż jak go zamawiał to miał jeszcze do wyboru opcje dodatkowe i co wybrał... fotelik dziecięcy 😁 😁 😁 A było to w sierpniu, czyli jeszcze nie byłam w ciąży 😁 😁 😁

mapa No Mazda jest piękna !!! Nie zagłębialiśmy się jeszcze tak bardzo w temat serwisów itp. ale faktycznie się jak się nie opłaca to pewnie też bedziemy zmieniac nasze wybory 🙂 Opel Astra 3 też jest ładny i dosyć pakowny, sąsiad ma i jak jadą z dzieckiem na wakacje to bez problemu ładują tam wszystko 🙂 Trzeba będzie się ostro wziąć za oszczędzanie, póki co idzie nam całkiem nieźle odkąd w ciązy jestem i nie jeżdżę po galeriach handlowych hehehehe

• Mamusia
mapa napisał(a):
Eleeza dzięki, przekażę Mężowi 🙂
Choć mam nadzieję, że już kupimy tego upatrzonego Opla 🙂

My mamy o tyle dobrze, że bez ograniczeń możemy korzystać ze służbowego auta mojego męża (nie płacimy za serwis, paliwo, ubezpieczenie, etc.) . Nawet jak śmigamy do moich rodziców do Kołobrzegu to robimy to tak, że Łuki umawia na ten czas klientów z zachodniopomorskiego i mamy podkładkę, że musiał pojechać i podróż za free 🙂
Tylko moje autko na tym cierpi, ma regularnie rozładowany akumulator, bo ciągle stoi nieużywane w garażu 😉

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny 🙂 muszę się przestawić, bo inaczej to Forum wygląda jak się zalogowałam tzn. inna kolejność pojawiania się postów 😉 ja jestem od początku na L4, krwiak, zła biochemia, amniopunkcja, miękka szyjka i tak sobie od stycznia leże ( dlatego gorąco ściskam Pati) ale teraz samopoczucie super tylko na leżąco 😜

Eleeza Fantastycznie że macie taka mozliwosc , my nasz eksploatujemy dosyc mocno i niestety znowu amortyzatory do wymiany, tym razem przednie 🙂 kiedy sie wezma w koncu za te drogi, u nas są masakryczne dziury po zimie i nikt sie za to nie bierze. Zeby do osiedla dojechac to nawet autobusy slalomem jadą, a ja stresy przechodze jak widzę że autobus omija dziure i wali ze mną na czołowe 😞

• Mamusia
Agnie-szka napisał(a):
Dzięki Dziewczyny 🙂 muszę się przestawić, bo inaczej to Forum wygląda jak się zalogowałam tzn. inna kolejność pojawiania się postów 😉 ja jestem od początku na L4, krwiak, zła biochemia, amniopunkcja, miękka szyjka i tak sobie od stycznia leże ( dlatego gorąco ściskam Pati) ale teraz samopoczucie super tylko na leżąco 😜

O rany 😞 Ale już wszystko dobrze, Maluszek zdrowy???

• Mamusia
Witaj Agnie-szka 🙂 Tak czytam co napisałaś i w pierwszej chwili pomyślałam, że ktoś mi psikusa robi 🙂 Ja tez od lutego jestem na bierząco ale w sobotę dopiero się zalogowałam 🙂
Ja na L4 jestem od lutego. Jakie było u Ciebie wskazanie do amniopunkcji i jak się po niej czułaś?

Agnieszka To niezłe przeszłaś stresy ciążowe, ale już po półmetku i będzie z górki, mogłaś się wczesniej przylaczyc pewnie byłoby lżej gdybys sie zapytala o to co cie martwi, tu jak pewnie zauwazyłaś jest pełno doswiadczonych mam , które zawsze pomagają w stresach 🙂 Długo wytrzymałaś tylko czytając, ja jestem od połowy grudnia na zwolnieniu i jak znalazłam to forum to nie moglam sie powstrzymac zeby o cos nie zapytac 🙂

• Mamusia
Witajcie brzusie

Jak mi się dzisiaj dobrze spalo 🙂 😜
Jadę dzisiaj spotkać się z koleżanką tą która robiła u mnie test i wyszedl jej pozytywny jeszcze nie powiedziała w pracy i jutro idzie dopiero do lekarza.
Agnie-szka witamy 🤪 🤪 co tak późno?

Ja wczoraj znów byłam w szkole rodzenia i był temat akurat pielęgnacja noworodka i położna powiedziała, żeby nie używać oliwki po kąpieli noworodka, bo oliwka zatyka pory i jak dzidziusia później ubierzemy to nam się spoci tym bardziej, że my urodzimy latem, że lepiej dolać trochę do wody jeśli ktos lubi albo przed kąpielą posmarować poczekać z 10-15 min i zmyć.
Zawsze można sie czegos nowego dowiedzieć. 😁

• Mamusia
karolcia12345i napisał(a):
Eleeza Fantastycznie że macie taka mozliwosc , my nasz eksploatujemy dosyc mocno i niestety znowu amortyzatory do wymiany, tym razem przednie 🙂 kiedy sie wezma w koncu za te drogi, u nas są masakryczne dziury po zimie i nikt sie za to nie bierze. Zeby do osiedla dojechac to nawet autobusy slalomem jadą, a ja stresy przechodze jak widzę że autobus omija dziure i wali ze mną na czołowe 😞

Pocieszę Cię, że chyba nigdzie nic z tymi dziurami nie robią, zwłaszcza w tym roku 😞 Masakra jakaś!!! A za chwilę przyjdą upały i kolejne dziury 😠
A najlepsze jest w tym wszystkim to, że polscy naukowcy kilka ładnych lat temu wymyślili "elastyczny asfalt", któremu przez przynajmniej 10 lat nie są straszne bardzo niskie i bardzo wysokie temperatury i nie powstają w nim dziury i co?... sprzedali patent m.in. do Kanady bo w Polsce nikt nie był tym zainteresowany ( bo cena trochę wyższa niż normalnego asfaltu). Masakra!!!
A nikt nie pomyślał, że na dłuższą metę to kolosalna oszczędność, no i jaki komfort jazdy.

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Witajcie brzusie

Jak mi się dzisiaj dobrze spalo 🙂 😜
Jadę dzisiaj spotkać się z koleżanką tą która robiła u mnie test i wyszedl jej pozytywny jeszcze nie powiedziała w pracy i jutro idzie dopiero do lekarza.
Agnie-szka witamy 🤪 🤪 co tak późno?

Ja wczoraj znów byłam w szkole rodzenia i był temat akurat pielęgnacja noworodka i położna powiedziała, żeby nie używać oliwki po kąpieli noworodka, bo oliwka zatyka pory i jak dzidziusia później ubierzemy to nam się spoci tym bardziej, że my urodzimy latem, że lepiej dolać trochę do wody jeśli ktos lubi albo przed kąpielą posmarować poczekać z 10-15 min i zmyć.
Zawsze można sie czegos nowego dowiedzieć. 😁

U mnie oliwka w ogóle odpada- jestem uczulona na wszystkie oliwki 😞 Więc pewnie, żeby wykąpać i posmarować Małą od początku będę używać emolientów- dla Liwii będzie lepiej i ja też nie dostanę uczulenia. Tylko portfel dostanie popalić, bo emolienty drogie 🤢

Eleeza Osobiście szału dostaję jak to widzę , dokładnie przyjdą upały i znowu popęka i te dziury to bedą miały 50 cm głębokości niedługo, jak najedziesz na taką to już nie ruszysz , bo będą opony pękać. No i to lawirowanie kierowców, wszyscy jeżdżą jakby "litra wprowadzili" no i kazdy patrzy na ulicę zamiast na znaki i otoczenie, bo trzeba ominac dziurę. Sama też patrze na dziury bo nie chce samochodu do konca rozwalic i dlatego nie powinnam jezdzic bo straszne stresy przechodze, jak widze ze albo na czołowe ktos ze mna jezdzie albo lusterkami sie stykamy prawie itp. ale jak mus to mus.
jolajola U nas zaczyna sie od 1 tygodnia maja szkola i mam nadzieje ze sie dostane i będę mogła się dowiedziec takich ciekawostek, a jak sie nie dostane to bede Cie pytac co nowego sie dowiedzialas, o tej oliwce to też skądś wiedziałam, pewnie od sierpnióweczek heheh 🙂