Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny a ja mam jakieś dziwne wrażenie, że włosy na dogach i w okolicy intymnej jakoś wolno mi w tej ciąży rosną hmmmm nie wiem czy ja to sobie wkręciłam czy tak jest.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja ostatnio namęczyłam się z goleniem 😮 żeby jakoś to wyglądało bo miałam wizytę kontrolną po infekcji ale mój lekarz nawet mnie nie zbadał - i na nic moja "ciężka praca" hehe
a u nas w szpitalu jak rodziłam naście lat temu to czy wygolona czy nie to pielęgniara i tak "skrobała" i to mało delikatnie 😮 😮 😮 no ale teraz to się zmieniło i nawet jak sobie nie życzysz to i lewatywy nie robią hihi a pamiętam jak za "pierwszym" razem poszła lewatywa i za parawanem tylko trzeba było sie pozbyć zawartości jelit - matko jaka porażka 😮 🙃

moniczek przerazilam sie z tym parawanem 🤢 🤢 😮
madalena podobno tak jest z tymi wlosami jak sie urodzi chlopca 🙂 moze do konca we wszystkie nie wierze ale czasami mi to pomaga wyjasnic nie ktore rzeczy 😁

madalena20 napisał(a):
Hej dziewczyny a ja mam jakieś dziwne wrażenie, że włosy na dogach i w okolicy intymnej jakoś wolno mi w tej ciąży rosną hmmmm nie wiem czy ja to sobie wkręciłam czy tak jest.

mam to samo,rosna mi wolniej,ale dobrze 🙂

A ja się Wam pochwalę co kupiłam dla Antoninki na Allegro, tylko rozmiary takie na 62-68 później będą jak znalazł a ceny to 4zł, 5zł i 5,25 🙂 I nie wyglądają na używane 😎

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/151/debenhams.jpg/][IMG]http://img151.imageshack.us/img151/4888/debenhams.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/831/zestawcoolclub.jpg/][IMG]http://img831.imageshack.us/img831/9953/zestawcoolclub.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Wróciłam na moment, mi włosy tam rosną bardzo szybko 😞 jeden dzień wystarczy i tarka 😞 a mam synka w brzusiu 🙂
Właśnie wiedziałam że zapomniałam o coś zapytać w wybranym szpitalu, a mianowicie o lewatywę, tylko dla odmiany ja bym ją bardzoooo chciała mieć zrobioną, bo jak oni mi nie zrobią to przed wyjazdem z domu sama sobie bym zrobiła, nie chcę tam kupki walnąć przy parciu, wol żeby tam nic nie było i po porodzie dopiero niech się zbiera, może trochę sie zdążę zagoić do pierwszej wizyty w kibelku heheheh 🙂

Śliczne ciuszki, myślałam że nowe - jestem w szoku ale ktoś dbał o nie, albo dzidzia prawie nie nosiła, bo wyglądają superrrr 🙂 🙂 🙂 Jak będę miała chwilkę to zrobię fotke i wkleje zdjecie sweterka z kapturkiem jaki zrobilam na drutach Wiktorkowi a teraz białe spodenki jadę do kompletu 🙂 🙂 też robiłam na rozmiar ok.68 tak na październik - listopad powinny sie przydać 🙂

A ja gdzieś czytałam zabobony ciążowe, że jak włosy wolno rosną w ciąży to, że na dziewczynkę 🙂 hmmm widać, jakie są prawdziwe hehe 🙂

hehehe tak to jest z zabobonami, okrągły brzuch to dziewczynka a stożkowaty to chłopak a ja mam jak piłka lekarska taki okrągły i chłopiec, te zabobony to jeszcze od regionu Polski zależą hehehehe

no fakt tylko posmiac sie z nich mozna 😁 zwlaszcza teraz kiedy znamy juz plec naszych maluszkow 😜
mi tam wszystkie babcie i ciotki mowily ze bede dziewczynke miec a tu psikus 🙃 chyba po oczach poznawaly 😁 😁 chociaz szczerze mowiac po cichu liczylam ze beda mialy racje. Najgorzej kiedy naooglada sie tych slodkich rozowych sukienusi itp ☺️ kocham swojego synka,a noz moze za drugim razem bedzie dziewczynka? 🤔 🙂

Hehehe ale mój bobasek jest śmieszny jak tylko zjem coś słodkiego to przeważnie dostaje czkawki. Chyba zbyt łapczywie łyka wody płodowe bo są słodkie 🙂 😁 😁 😁

Justyna891 napisał(a):
moniczek a ty jestes konsultantka tej firmy kosmetycznej? 🙂

tak jestem konsultantką - i każdy może zostać bez żadnych kosztów i zamawiać dla siebie w niższych cenach albo sprzedawać znajomym 😆 - jeśli ktoś jest zainteresowany to chetnie zarejestruję 🙃 😜

Daniela ciuszki super 😜

madalena20 napisał(a):
moniczek ale świetne te zdjęcie w awatarze, synuś miodzio 🙂

oj miodzio tyle że o gorzkawym smaku 🙃 😜 - taki łobuziak się robi że włos mi się jeży 😮

Hehe Justyna jak czytałaś nas wczoraj to wiesz że i za 9 się nie udaje 🤪 🤪 🤪

Nie pamiętam kto-przepraszam, ale ktoś wczoraj pytał o skurcze Braxtona-Hicksa. To pojawiające się po 20. tygodniu ciąży przepowiadające kurcze macicy. Nie pojawiają się regularnie, różne jest też ich nasilenie, ale zwykle szybko łagodnieją i całkowicie ustępują. W okresie ciąży kobiety często odczuwają delikatne skurcze lub raczej napięcie brzucha, które może być spowodowane choćby dłuższym spacerem. Skurcze przepowiadające nieco się od nich różnią. Bywa, że przyszła mama ich w ogóle nie odczuwa, ale często skurcze są dokuczliwe i przypominają bóle menstruacyjne.
Jeśli bardziej łapią Cie takie prądy jakby na powierzchni brzucha to raczej sygnał, że masz zwolnić. Ja tak miewam jak sobie pofolguje i za duzo robię.

hihihi mój nie jest lepszy 🙂 dzisiaj walczę, żeby obiadek zjadł a on zaparł się i buzi nie chcę otworzyć hmmm chyba mąż jak wróci z pracy będzie miał bojowe zadanie nakarmić synalka czymś innym niż słodycze 🙂

madalena20 napisał(a):
hihihi mój nie jest lepszy 🙂 dzisiaj walczę, żeby obiadek zjadł a on zaparł się i buzi nie chcę otworzyć hmmm chyba mąż jak wróci z pracy będzie miał bojowe zadanie nakarmić synalka czymś innym niż słodycze 🙂
Hehe takie to juz nasze aniołki 🙂 🙂 🙂

Ale synek cudny moniczek.