Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Justyna U mnie mówili że dziewczynka będzie a ja po cichu liczyłam że chłopak, no i jak się dowiedziałam że chłopiec to dumna jak paw byłam hehehe a cała rodzina się cieszyła bo u nas same dziewczyny 🙂 Druga dzidzia to już obojętnie, ale kiedyś pisałam że fajnie tak 3 chłopaków w domu mieć i jedna mamuśka kobietka, tyle że z jedzeniem problem bo 4 godziny przy garach żeby obiad podać heheheheh
Ja już mam dość długo te skurcze o których Marta pisze,ostatnio mnie właśnie na spacerze złapał i aż krzyknęłam tak zabolało, z 10 sekund minęło i przeszło ale nie mogłam nogi podnieść. U mnie to zupełnie inny ból niż okresowy, na okres to miałam jakby ktoś mi macicę ściskał a ten to zupełnie inny ból, jakby ktoś mi za sznurki wyciągał macicę przez dół brzucha. W samochodzie też mnie często łapią.

Kurcze martwi mnie coś nasza Pati. Ona zawsze pisała nawet ze szpitala co jakiś czas ale pisała. Mam nadzieję, że poprostu poznała na sali koleżanki i nie ma czasu.

Też myślę o Pati bo właśnie czasem się odzywała a teraz w ogóle nic 🥴 Myślę , ze poznała tam dziewczyny i głupio jej je olać i przed kompem siedzieć, albo lekarz jej kazał kompa zabrać hihihih bidulka nasza, ale na pewno w lipcu lub sierpniu się odezwie jak już będzie po cesarce 🙂 choć dobrze by było gdyby ją jeszcze puścili do domu, ale wydaje mi się że trochę tam poleży. jak kiedyś pisałam moja ciocia musiała do samego końca leżeć w szpitalu bo też miała takie problemy i szew itd. ale wszystko dobrze się skończyło i na pewno taki finał będzie też u Pati

No trzeba, trzeba bo jak ją położą na dłużej to nic nie będzie wiadomo. Ojjj przybedzie siwych włosów, bo tak się tutaj zakumplowałyśmy, ze się martwimy jak któraś znika. Ale "w kupie siła" więc żadnej z sierpnióweczek nic się nie przydarzy złego 🙂 🙂 🙂 🙂

Dokładnie Karolcia. Ona nawet kiedys pisała w jakim szpitalu leży, ale kto teraz znajdzie ten post. A zresztą hehe nawet nie wiemy o kogo zapytać. Hehe bo Pati123 to chyba nie znają 🙂
No nic czekamy, może myślami ją ściągniemy.

martahihihi dokładnie "Pati123 poproszę do telefonu" hehehehe jak tak intensywnie myślimy o niej to na bank się nie długo odezwie 🙂 Fajniutka córeczka "a kto tak język wytyka ?"

karolcia12345i napisał(a):
martahihihi dokładnie "Pati123 poproszę do telefonu" hehehehe jak tak intensywnie myślimy o niej to na bank się nie długo odezwie 🙂 Fajniutka córeczka "a kto tak język wytyka ?"
Córunia tatunia hehe. Jak się Majka urodziła była bardzo spokojna. Prawie nie płakała, nawet w nocy budziła się do cycka i sobie gaworzyła, aż ją wzięłam do karmienia. Wszyscy mówili, taka spokojna jak tatuś, hehe, bo ja to charakterek mam. Mój mąż raczej spokojny człowiek. Hehe to teraz widać jaka spokojna jak tatuś 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
ja się zbieram bo o 15:30 mam wizytę u gina 🙂 mam nadzieję że dziś dzidziuś pokarze swoją buźkę i nie tylko ☺️ 😜 do poźniej mamcie 🙂

trzymajcie się cieplutko 😘

Z Pati napewno musi być wszystko ok w końcu siła SIERPNIÓWECZEK jest w nas 🤪 😁

No to super, może Julka też da Ci pospać i taka spokojniutka będzie, a ten języczek to Majka tak z uśmieszkiem wytknęła, ze aż przesłodko 🙂 🙂 🙂 Jejku dzieciaczki są takie pocieszne

No to super, może Julka też da Ci pospać i taka spokojniutka będzie, a ten języczek to Majka tak z uśmieszkiem wytknęła, ze aż przesłodko 🙂 🙂 🙂 Jejku dzieciaczki są takie pocieszne
Jak robię jej zdjecie to żeby się uśmiechnęła mówię pokaż mamusi ząbki 🙂 🙂 🙂 A ona wystawia jezyk, bo ostatnio się tego nauczyła 😁 😁 😁 Taka mała cwaniara 🙂

marta-lion napisał(a):
Jak robię jej zdjecie to żeby się uśmiechnęła mówię pokaż mamusi ząbki 🙂 🙂 🙂 A ona wystawia jezyk, bo ostatnio się tego nauczyła 😁 😁 😁 Taka mała cwaniara 🙂

hihi słodko 🙃 a Bartoś do tego ma takie iskry w oczach że strach się bać 😜

• Mamusia
cześć mamusie 🙂
Ale piszecie, normalnie posty przeskakują i nie idzie was doczytać 😜
My nockę mieliśmy kiepską, bo za bardzo byłam najedzona i wszystko mnie strasznie kulo 🤢 Juz nigdy tak sie na noc nie najem ☺️
Jeśli chodzi o golenie to ja tam nie mam problemu bo Krzysiu juz dochodzi do wprawy 😜 😜 😜
A skurcze te braxtona tez mam, troszkę dziwne uczucie. Bóle menstruacyjne mam co wieczór, promieniuja na krzyze i zaraz przechodza i tak pare razy mnie złapie za nim zasnę. 🤔 Pytałam się mojego lekarza to powiedział ze wszystko jest oki także widocznie taka moja natura 🥴

Już się nie mogę doczekać jak Wiktorek tak będzie robił hehehehe ale słyszałam że z dziećmi jest tak że ciągle się na coś czeka , żeby usiadło, żeby chodziło , zeby mówiło itd. a później się żałuje że tak szybko to zleciało heheh 🙂 🙂 Jeszcze trochę muszę poczekać ale już się z synkiem bawię chociaż przez brzuch hehehe, uciekam kochane zajrze wieczorkiem

marta-lion napisał(a):
Hehe Justyna jak czytałaś nas wczoraj to wiesz że i za 9 się nie udaje 🤪 🤪 🤪

Nie pamiętam kto-przepraszam, ale ktoś wczoraj pytał o skurcze Braxtona-Hicksa. To pojawiające się po 20. tygodniu ciąży przepowiadające kurcze macicy. Nie pojawiają się regularnie, różne jest też ich nasilenie, ale zwykle szybko łagodnieją i całkowicie ustępują. W okresie ciąży kobiety często odczuwają delikatne skurcze lub raczej napięcie brzucha, które może być spowodowane choćby dłuższym spacerem. Skurcze przepowiadające nieco się od nich różnią. Bywa, że przyszła mama ich w ogóle nie odczuwa, ale często skurcze są dokuczliwe i przypominają bóle menstruacyjne.
Jeśli bardziej łapią Cie takie prądy jakby na powierzchni brzucha to raczej sygnał, że masz zwolnić. Ja tak miewam jak sobie pofolguje i za duzo robię.

To ja pytałam 🙂 Dzięki za odp! 🙂
To ja chyba nie czuję tych skurczy... tylko raczej to właśnie sygnały, bym zwolniła... Jakoś jeszcze nie wbiłam sobie do głowy, ze teraz to powinnam wszystko spokojnie, powoli... 😉
Tylko jesli ja nie czuję tych skurczy przepowiadających, to czy będę wiedziała, jak już się zacznie poród?! 😮
Mam nadzieję, że nie skończy się np. tak:
http://www.zw.com.pl/artykul/595170-Porod--na-Dworcu-Wilenskim.html
😲

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszki!!!'
ja dzisiaj rano pojechalam popilnowac rocznego synka kuzynki....cudo nie dziecko!!! i przywiozlam dwa wielkie kartony ubranek...a ze krystian dopiero dwa tyg przed porodem pokazal ze nie jest dziewczynka to duzo rzeczy jest rozowych 🤪 🤪 mam juz 3 rozki spiworek cudny kaftaniki koszulki body i spioszki mnostwo tego a to dopiero poczatek 😁 😁 😁 ma dla mnie jeszcze wozek nosidelko przewijak wanienke i nie pamietam o czym jeszcze mowila 😁 😁 strasznie sie ciesze!!! ona wszystko miala nowe wiec te rzeczy niewiele uzywane sa 😁