Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
lady_aim napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
A jeszcze jedna ważna sprawa OBOWIĄZKOWE WPISY W KARCIE CIĄŻY Z BADAŃ HBS I WASSERMAN(nie wiem czy dobrze napisałam) 🙂
rozmawialiśmy też o pobieraniu krwi pepowinowej i ile ta impreza kosztuje i powiem Wam, że SZLAK CHCE MNIE TRAFIĆ!!!!!!!!!!!!!!!ok 3000zł.
PRORODZINNA POLSKA-DUPA A NIE PRORODZINNA.
Becikowego marne1000zł , wychowawczego zero chyba, że sie marnie bardzo zarabia 😞 i i sporo rzeczy do opłacenia z własnej kieszeni! 😞 nie no nawet pisać mi sie nie chce o tym bo na samą myśl złość mnie bierze

No niestety w Polsce już tak jest.. od początku trzeba o wszystko walczyć.. najpierw nagłaśniają że polki nie rodzą, że mamy niz, namawiaja do rodzenia dzieci a potem to pocałuj sie w dupe. ani pomocy żadnej, zadnego socjalu, o przedszkole trzeba się bic 😞 albo ojciec musi zarabiać kilka dobrych tysiecy, albo po 5 miesiącach wracać do pracy :/

Zgadzam się z Wami dziewczynki w 100%. Ale cóż zrobić 😞 Jak się chce coś mieć to sobie trzeba na to samemu zarobić, bo na nasze "prorodzinne państwo" nie ma co liczyć.
Mimo wszystko DOBREJ NOCKI WAM ŻYCZĘ 🙂

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
HEJ MAMUSIE 🙂 do nadrobienia 15 stron ale to jutro padam dziś, ale obiecałam, że zdam relacje wiec pisze 🙂
podobało mi sie i to bardzo 🙂 🙂
robiliśmy dziś wyprawke do szpitala dla mamy i dla dzidzi 🙂i co ciekawe u nas w szpitalu mamusia dla dzidzi musi mieć swoją maść na odparzenia "krem f18" do zakupienia w rossmanie 🙂co jeszcze dowiedziałam sie też-nowe wymogi-ZERO spirytusu do pepka !!!ma sie goić na słucho a w razie podrażnienia użyć "OCTENISEPT"
W moim szpitalu do porodu najlepiej żebym miała swoją, starą-nadającą sie juz na śmietnik oszule i najlepiej taką do kolana 🙂
A nie wiem czy wiecie jakie dokumenty są wymagane
u nas w szpitalu: karta ciąży, z labolatorium grupa krwi(albo legitymacji krwiodastwa), dowód osobisty i legitymacja ubezpieczeniowa(najlepiej podbita w miesiącu porodu 🙂)
Pokazała nam położna fajną rzecz na obolałe brodawki zamiast zwykłych wkładek jak je tylko znajde na necie wstawie linka 🙂
http://www.babyclub.pl/product-pol-3447-MEDELA-Miekka-silikonowa-oslona-piersi-formujaca-2-szt-.html
fajne i zdecyduje sie na nie 🙂 bo przynajmniej brodawka nie dotyka materiału i oddycha 🙂
Jak macie jakieś pyt pytajcie 🙂
a i jeszcze o takich pieluszkach rozmawiałyśmy 🙂
http://www.totsbots.com.pl/
mój sie zastanawia nad nimi 🙂

jestem sierpniówka 2010 i uzywamy dla naszego hubika wlasnie takich pieluszek... ich cena nie jest zbyt niska ale... sa super!!! na probe kupilam 5 sztuk a na wyjscia zakladalam jednorazówki. juz po 2 tygodniach stwierdzilismy ze na stale przechodzimy na wielorazówki. maly jeszcze nigdy nie mial obszczypanej pupki, nie szarzeja po praniu i szybko schna. rozmiarow nie ma. te same pieluszki dla nowonarodzonego dzidziusia ze spokojem starcza na 2 lub 3 lata w zaleznosci ile dzidzia bedzie siurala w pieluche. w chwili obecnej mamy 12 takich pieluszek. maly ma teraz prawie 10 miesiecy i dziennie zuzywamy 3 do 4 pieluszek pierzemy tylko wklady. polecam!!!

• Mamusia
asiulkaa1990 napisał(a):
... kurcze widze ze maluszki sieepniowe 2011 to same dziewczynki 🙂 bo nasze maluchy 2010 to w przewazajacym stopniu chlopaki 🙂

Są w większości ale chłopców też mamy 🙂
Nasze sierpniowe dziewczyny będą miały o rok starszych chłopaków 😁 😁 😁

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Lady_aim witaj 🙂
Skoro jeszcze nie znasz płci dziecka mogę Ci "wywróżyć" albo raczej sprawdzić w różnych kalendarzach planowania płci, jakiś czas temu "bawiłyśmy" się tak z dziewczynami z forum i w sumie większość się sprawdziła 🙂

Eleeza to może mi powróżysz i zobaczymy czy sie sprawdzi, mi niby lekarz powiedział że jest pewny że będzie synuś ale to nigdy nic nie wiadomo heh 🙂
J 🙂 dziewczynki tak jak juz dzisiaj Wam pisałam nie czuje się najlepiej ale jak nie wejde na brzuszka przed snem to nie zasne bo bede myslała o czym piszecie. To naprawdę uzależnienie juz 🙂

MOniq, dzięki za relację... a z tą krwią pępowinową to rzeczywiście przesada........ ale nasz kraj to kraj bogatych polityków narzekających na niż i biednych rodziców, którzy martwią sie czy w ogóle będa w stanie jakies dziecko utrzymać 😠 W ogóle, jeżeli chodzi o działania prorodzinne w tym naszym chorym kraju to wszystko jest do dupy.. jak sami sobie nie ząłatwimy, to nic nie będziemy mieli....

Tym optymistycznym akcentem kończę 😠 😠 😠

Dobranoc kochane mamusie ............i miejmy nadzieję, ze nasze dzieciaki będą miały lepiej niż my 🙂))

• Mamusia
Hej laseczkiwidzę, że jeszcze dzisiaj buszujecie po forum 😁 😁 😁 😁 A nam się na noc tostów zachciało 😮 mam nadzieję, że żołądek da nam w nocy pospać 😲
Ale sie dzisiaj uśmiałam, jak Krzysiu rozmawiał z Oliwką. mówił jej ze na impreze to dopiero j pusci jak skończy 18 lat a każdego kandydata na potencjalnego zięcia bedzie musiał najpierw przesłuchać a Malutka kopała w tym czaie niesamowicie a Krzysiu jej odpukiwał 🤪 🤪 🤪 🤪 Śmieliśmy się ze przekorna kobitka juz się buntuje przeciwko tatusiowi i walczy o swoje 😁 😁 😁 😁 😁 Tak sobie rozmawiali chyba z 10 min. Cudowne uczucie 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Hej laseczkiwidzę, że jeszcze dzisiaj buszujecie po forum 😁 😁 😁 😁 A nam się na noc tostów zachciało 😮 mam nadzieję, że żołądek da nam w nocy pospać 😲
Ale sie dzisiaj uśmiałam, jak Krzysiu rozmawiał z Oliwką. mówił jej ze na impreze to dopiero j pusci jak skończy 18 lat a każdego kandydata na potencjalnego zięcia bedzie musiał najpierw przesłuchać a Malutka kopała w tym czaie niesamowicie a Krzysiu jej odpukiwał 🤪 🤪 🤪 🤪 Śmieliśmy się ze przekorna kobitka juz się buntuje przeciwko tatusiowi i walczy o swoje 😁 😁 😁 😁 😁 Tak sobie rozmawiali chyba z 10 min. Cudowne uczucie 😁 😁 😁 😁

Charakterna dziewczynka 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

Charakterna dziewczynka 🙂

lwiątko jak tatuś 😲 🤪 😁

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Aniołek to wiele wyjaśnia 😁

U nas będzie mieszanka piorunująca lwiątko, skorpion i rak 😁 😁

To tez będziecie mieli wesoły domek 🤪 🤪 🤪 Tak jak My. Krzysiu uparty, Oliwka po nim i ja tez musze miec ostatnie zdanie 😁 😁 😁 😁

Ja tez juz uciekam bo niunia sie wierci, chyba daje znak ze juz czas do łużeczka 😉
Dobranoc Kochaniutkie i maleństwa 🙂 😘

• Mamusia
Cześć Dziewczyny[color=purple][/color] 🙂
chyba już wszystkie śpicie 🙂 🙂 Ja w poniedziałek oddalam pracę i mam koniec podyplomówki 😁 😁 cieszę się bardzo, bo przez to leżenie bałam się,że jej nie skończę. Troszkę zaległości na forum nadrobilam ale nie mam szans wszystkiego przeczytać 😞 Witaj Pati w domu, przesyłam mocne ucałowania dla Magdy- cieszę się że jest lepiej 🙂 Wszystkie macie śliczne brzuszki, Marta ślliczne córeczki 🙂 Diviana piękny domek, Foga, Paninka- dzieki za pamięć, witam też nowe Mamusie 🙂 Ja dzisiaj bylam u lekarza i jutro idę do szpitala bo mi się zaczął mocno stawiać brzuch- 30 razy i bóle- mam dość. Dostanę kroplowki z magnezem i zrobia mi wszystkie badania- juz pod katem tego Fenoterolu- pewnie zaczne go brać. Nie bedzie mnie z tydzień jak tylko wrócę to zaraz się odezwę a moja Emilka ma 980g- nawet sporo. Jutro wstanę rano to sie w Wami kawki napiję i poplotkuję 🙂 Pisałyście o pieluszkach i kosmetykach, ja będę uzywać Pampersow 2-5 kg jedna paczka a potem 3-6 kg, chusteczki Pampers sensitive a kosmetyki to moja córeczka jest alergikiem i uzywam do teraz Oilatum wieć dla Emilki kupie Oilatum soft emulsję do kapieli i szampon- wiecej nie trzeba. Ściskam Was kolorowych snów i do jutra 🙂