Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Diviana napisał(a):
Jeśli chodzi o kocyk to mi sie taki podoba
http://allegro.pl/kocyk-koc-z-aplikacja-puszysta-mikrofibra-8-wzorow-i1630172624.html
A okrycie też musze kupić, jak wszystko wogóle ☺️

O tym kocyku pisały dziewczyny, też mi się podoba, ale on nie jest taki sam z dwóch stron 😞

☺️ ups rozmowe przeczytałam ale link mi uciekł.
Szkoda że tylko z jednej strony, wygląda tak milusio mięciusio.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kocyk jeden mały 80x80 mam:
http://boboland.pl/product/view?id=3825755
jeden chce dokupić taki:
http://allegro.pl/kocyk-polarowy-90x110-cm-babyono-prezent-i1634450979.html
i jeden taki cieplejszy i większy kupie ale to potem bliżej zimy 🙂:
http://allegro.pl/belpla-80x110-kocyk-kocyki-5-kolorow-2-wzory-i1636278288.html

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Pati też bardzo ładne te kocyki 🙂
A miałam spytać- wózek już zamówiłaś??

Mam zamiar zamówić na początku lipca, czyli mam nadzieję jak mnie wypuszczą ze szpitala..
Rozłożyłam wydatki tak,że wózek, łóżeczko, wanienka zamówić na końcu, czyli na początku lipca wózek, żeby do połowy sierpnia doszedł, i w sierpniu wanienkę i łóżeczko oraz potem bujaczek leżaczek 🙂

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

Mam zamiar zamówić na początku lipca, czyli mam nadzieję jak mnie wypuszczą ze szpitala..
Rozłożyłam wydatki tak,że wózek, łóżeczko, wanienka zamówić na końcu, czyli na początku lipca wózek, żeby do połowy sierpnia doszedł, i w sierpniu wanienkę i łóżeczko oraz potem bujaczek leżaczek 🙂

No to jeszcze zostało Ci trochę zakupów do zrobienia 🙂

• Mamusia
A tak w ogóle to jak sobie myślę, to wiem,że pewno ubranka jeszcze będę musiała chyba domówić, bo może być za mało... Tylko chcę zobaczyć co i w jakich ilościach będzie mi potrzebne,żeby nie nazamawiać sterty boi nawet mogę nie zdążyć założyć 🥴

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Pati123 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

Z wózkiem i łóżeczkiem umyślnie zwlekam do samego końca...Jakoś tak poza tym łóżeczko mamy zaiar w sypialni postawić a tam już teraz nie ma za wiele miejsca, a co do wózeczka, usałby na razie stać w korytarzu i zajmować miejsce...Do piwnicy bym nie zaniosła bo od kiedy kupiliśmy mieszkanko mąż nie miał czasu tam porządku zrobić 😮
No to jeszcze zostało Ci trochę zakupów do zrobienia 🙂

• Mamusia
Pati 123 - to nie ja mam problem z puchnieciem stop, tzn mowilam ze mi puchna ale umiem temu zaradzic, ale dziekuje za odpowiedz w sprawie tabletek 😉

Aniolek82 co do fury ktora zamowilam to jest TAKO Jumper X 🙂 macalam go w sklepie i najbardziej mi podpasowal 🙂 tylko czekalam do drugiego USG zeby sie plec potwierdzila zeby kolor wozka dobrac 🙂 no i zamowilam wczoraj dzisiaj napisali ze dzisiaj zostal wyslany wiec moze jutro albo w piatek bedzie, jak tylko przyjdzie to podziele sie na forum jak wyglada i takie tam 😉

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Ja ubrankami zasypana jestem dostałam dwa kartony 🙂 ale pewnie coś dokupię, pod swój gust 😉

Ja ni mam znajomych od których mogłabym się spodziewać jakiś ubranek...No może jedną znajomą której córeczka ma ponad roczek i tyle, reszta to bezdzietne póki co małżeństwa...
Na dodatek jedni moi znajomi są tacy,że nachodzą nas bez zapowiedzenia, a mało tego mąż koleżanki zawsze przychodzi na picie, ostatnio przyszedł do nas oblewać swoją obronę magistra, tyle tylko,że to mój mąż wódkę postawił, a on w reklamówce przyniósł 4 piwa i po skończonej wizycie wrócił się po reklamówkę z piwami i mówi nie poszło to biorę na kaca będę miał 🤢 🤢 🤢 🤢 😮 😮 😮

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Ja ubrankami zasypana jestem dostałam dwa kartony 🙂 ale pewnie coś dokupię, pod swój gust 😉

Ja ni mam znajomych od których mogłabym się spodziewać jakiś ubranek...No może jedną znajomą której córeczka ma ponad roczek i tyle, reszta to bezdzietne póki co małżeństwa...
Na dodatek jedni moi znajomi są tacy,że nachodzą nas bez zapowiedzenia, a mało tego mąż koleżanki zawsze przychodzi na picie, ostatnio przyszedł do nas oblewać swoją obronę magistra, tyle tylko,że to mój mąż wódkę postawił, a on w reklamówce przyniósł 4 piwa i po skończonej wizycie wrócił się po reklamówkę z piwami i mówi nie poszło to biorę na kaca będę miał 🤢 🤢 🤢 🤢 😮 😮 😮

hehe dobre- mój znajomy robi podobnie, ale on przychodzi z flachą i zapojką i potem zabiera to bo idzie dalej balować.

• Mamusia
Ja juz mykam powoli ku lulu...
Wyłozyłam nózki do góry na godzinkę ale nie pomogło... 😞 Zobaczę rano. jutro umawiam sie do dentysty - ten pierwszy krok jest najgorszy - potem jakoś idzie 🥴.musze zabki zrobić, bo po porodzie jeszcze mi wypadną 😁 😁..... Filipek musi usmiech mamusi nr. 5 tylko widzieć 🙂 🙂
Męczy mnie zgaga...mam na coś smaka ale nie wiem na co 🥴 🥴

halo brzuszki, ja juz po usg 🙂 mój mały wstydzioch robił wszystko, zeby tylko całej gębuszki nie pokazać 😜 ale widziałam nawet jak przez chwile się usmiechał 🤪

agapurka, co do puchniecia stóp to mój gin powiedział, że jak puchna w dzień to jest to normalne w taką pogodę... ale jak juz wstajesz rano z opuchlizna, to trzeba skonsultowac to z lekarzem! bo opuchlizna która sie utrzymuje moze byc objawem zatrucia...

co do kocyków to ja kupiłam taki - pomarańczowy - kocyk

p0xia, pytałas o witaminy - ja biorę Femibion od początku ciazy... w pierwszym trymestrze dodatkowo kwas foliowy brałam, a teraz jeszcze od miesiąca żelazo wcinam 😉 ale np. moja koleżanka przez całą ciaże nie brała żadnych witamin - lekarz kazał jej jesc witaminki tylko naturalne 🙂

a tu ktoś kiedyś wklejał linka z fajnymi kocykami polarowo-bawełniany czy jakoś tak. śliczne były z jednej str gładkie a z drugiej w paseczki (tak lecicie z tymi stronami, nie mogę znaleźć linka) jak ktoś ma to wrzućcie, pleaseeee

brzusie też mówię dobranoc

jutro jestem umówiona z koleżanką na poranną kawę z plotami, a wieczorkiem idę na lody z drugą kumpelą 😜