Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzień dobry brzusie 🤪
dopiero doczytałam co pisałyście....p0xia gratuluję zaręczyn - wszystkiego dobrego
Existence ja uważam że ochraniacz jednak ma więcej pozytywnych cech,a o tym że przyczynia się do śmierci łóżeczkowej...zgadzam się natomiast z tym że dziecię powinno spać na samym materacu bez poduszki (ja podkładam książkę pod materac żeby był lekko podwyższony) no i kołderka na początku jest za gruba - wystarczy kocyk,a co do baldachimu - ja się skusiłam przy Bartku bo strasznie mi się podoba ale szybko zrezygnowałam - zbieracz kurzu i tyle 😉

a ja wczoraj wylądowałam w szpitalu...jesio dziewczyny ja myślałam że zaczął się poród ☺️ - tak mnie zaczął boleć brzuch i miałam silne skurcze i do tego jeszcze dostałam dreszczy jakby mnie ktoś do lodu wrzucił - położyli mnie na KTG ... a tu nic 😮 🙃 - doktor mnie zbadała i stwierdziła że nic się nie dzieje - a mnie skręcało z bólu 🤔 i w końcu nie wiem co to było heh....zwiększyłą mi dawkę nospy i tyle. tak więc poleguję sobie bo brzuch dalej boli 🥴 , a wizyta dopiero 14 lipca...

muszę poprasować do końca ubranka i przygotować łóżeczko 😆 tak w razie co hihi...

miłego dnia 🤪 😘 🤪

A ja chciałam was zapytać o badania na tarczycę w ciąży. Miałyście takowe robione? Albo może któraś z was ma problemy z tarczycą?
Ja wczoraj byłam u lekarza, który pooglądał moją szyję, popytał o samopoczucie, i jak mu powiedziałam, że mi goooorąąąąco to wysłał mnie w trybie CITO na badania tarczycy.
Ja do tej pory nigdy nie miałam z nią problemów i badań też mi nigdy nie zlecano.
Jeśli któraś z was wie coś na ten temat to proszę o info. Na necie nie chcę na razie szukać bo pewnie znajdę jakieś pesymistyczne wieści 🤔

• Mamusia
jo-aneczka ja mialam robione tsh to badanie na hormony tarczycy, ale mialam robione jak sie staralam o dzidziusia na samym poczatku ciazy albo jakos przed, moze twoj lekarz zapomnial o tym badaniu i teraz go musisz zrobic nie wiem. U mnie bylo wszystko ok. Chociaz moja mama miala operacje na tarczyce.

• Mamusia
jo aneczka ja robiłam przed zajściem w ciążę i teraz niedawno., ponieważ jeżeli ktoś z rodziny ma (u mnie moja mama) to istnieje ryzyko wystąpienia u Ciebie, nie ma zasady, ale zazwyczaj na początku lekarze pytają o choroby w rodzinie min te hormonalne do których należy też tarczyca, ponieważ w ciąży wiadomo głupawka hormonalna może rozregulować Twoją gospodarkę i w konsekfencji dużo kobiet w ciąży dopada ta choroba...a jej nie leczenie w ciąży jak innych zresztą chorób ma swoje konsekfencje...Ty spokojnie zrób sobie badania i z wynikami udaj się do lekarza.

• Mamusia
Dzien Dobry!!!
ja dzisiaj dopiero o 10.30 sie obudzilam 😮 😮 teraz kawke robie i lece sprzatac

Existence ja tez mam ochraniacz i zamierzam go uzywac...baldachimy nigdy mi sie nie podobaly, jakos zadnego uroku dla mnie nie maja wiec nie bedzie 🙃 🙃

tesciowa teraz mnie meczy ( bo posciel juz skonczyla) robiac sweterki na drutach...sliczne jej wychodza ( znowu po kilka razy dziennie ogladam) ale ta jej "welna" jest tak sztuczna i syntetyczna ze az strzela w palcach i raczej nie chcialabym sama na siebie wkladac...co dopiero takiemu maluszkowi....i szkoda mi jej pracy bo po nocach siedzi ale nie chce jej obrazic bo na prawde sliczne sa 🥴

Jola, tego badania nie zlecił mi ginekolog tylko inny lekarz. Mój gin nigdy takich badań mi nie robił.
Ten u którego byłam wczoraj uznał, że dziwne jest to, że jest mi ciągle ciepło.
A to z kolei mnie dziwi, bo byłam przekonana, że to typowe dla kobiet w zaawansowanej ciąży. W pierwszej ciąży też było mi ciągle ciepło.
No nic, poczekam na wyniki tych badań i zadzwonię do tego gościa. Może to tylko jego przewrażliwienie i wyimaginowana wyobraźnia 🤢

Moniczek, a ty to kurczę do łóżka się pakuj a nie za prasowanie się zabieraj.
No ładnie, ładnie, wczoraj do porodu się szykowałaś a dziś znów byś z żelazkiem szalała. A jutro pewnie znów podłogi, co????
Wyluzuj bo się naprawdę o szybszy poród prosisz 😠

• Mamusia
CZEŚĆ MAMUSIE 🙂
jo aneczka jeżeli chodzi o tarczyce w ciąży ważne jest badanie tsh i ft4 ja je robie średnio co 6 tyg od początku ciąży, ponieważ podczas pierwszych badań ciążowych tsh wyszło mi lekko ponad norme i ginekolog wysłał mnie do endokrynologa ta zrobiła mi usg tarczycy, które co prawda nic nie wykazało ale zaleciła branie euthyrox 25 i tak co 6 tyg mi zwieksza dawke mimo, że tsh jaki i ft4 mam już w normie i po porodzie przez czas połogu mam z powrotem brać euthyrox 25 i po 6 tyg zrobić tsh i ft 4 i przyjść na kolejne usg 🙂

moniq1984 napisał(a):
CZEŚĆ MAMUSIE 🙂
jo aneczka jeżeli chodzi o tarczyce w ciąży ważne jest badanie tsh i ft4 ja je robie średnio co 6 tyg od początku ciąży, ponieważ podczas pierwszych badań ciążowych tsh wyszło mi lekko ponad norme i ginekolog wysłał mnie do endokrynologa ta zrobiła mi usg tarczycy, które co prawda nic nie wykazało ale zaleciła branie euthyrox 25 i tak co 6 tyg mi zwieksza dawke mimo, że tsh jaki i ft4 mam już w normie i po porodzie przez czas połogu mam z powrotem brać euthyrox 25 i po 6 tyg zrobić tsh i ft 4 i przyjść na kolejne usg 🙂

Moniq i Pati, dzięki za info, w ramach tych badań było na pewno tsh i coś jeszcze, ale nazwy nie pamiętam. Na razie nie będę się nad tymi badaniami zastanawiać, poczekam do czwartku na wyniki.
A swoją drogą ciekawe, że jedni ginekolodzy to badanie robią a inni nie. Pewnie nie jest to standard

• Mamusia
Hej Brzuszeczki 🤪

pOxia moje gratulejszyn 😉 wspaniale!!
jola super wygladasz 😘 czekam na info o satniku do karmienia 😉
moniczek nie strasz nas - rety Bidulko... nie ma prasowania - prosimy o relaksowanie i lezenie spokojnie 😎
magdalena kuruj sie kuruj bo kaszelek pewnie tez meczy Twoje Malenstwo ☺️
Pati odpoczywaj i pamietaj ze juz nie dlugo 😉 ale ze tan antybiotyk az tak zadzialal hm... 😠

Ja relaksuje dzis z Rodzicami w domu 🤔 takze bedzie wesolo, przeprowadzilam sie tutaj bo u nas nie dalabym rady wdrapac sie na 4-te pietro 😮 a tu winda i elegancko 😉
dostalam dziś kurierem przewijak - uwazam ze jest super - ale musze go wystawic na balkon bo tak trąca plastikiem, chemią nie wiem czym ze chyba nie dam rady... 🤢 🤢 🤢
buziole 😘

• Mamusia
Dzień dobry brzusie 🙂
Ja zaniosłam mocz na badania, a że na tej wsi jestem to mam daleko więc spacer spory zrobiłam, ale kupiłam sobie słonecznika świeżego bo mi sie wczoraj chciało bardzo.
jo-aneczka tarczycą sie nie martw, ja mam hashimoto, czyli taki rodzaj niedoczynności gdzie moje przeciwciała walczą z moją tarczycą no i jestem na lekach już do końca życia 🤢 jednak jak lekarz o tym wie to nie wpływa to zupełnie na ciążę, pewnie zlecił Ci te badania profilaktycznie. Zazwyczaj na początku ciąży robi sie tsh by zobaczyć czy jest ok. A nawet jakby hormony szalały to dostaniesz tabletki i będzie dobrze, to nie wpływa na dzidzię, tylko może na Twoje samopoczucie wpływać.

WITAJCIE BRZUSZKI 🙂

Ja dzis poleguję, bo wczoraj też skurcze mnie dopadły 🤢 🤢 🤢
Choć o prasowaniu myslę (na siedząco) 🙂 🙂 🙂

Co do ochraniaczy mam takie samo zdanie jak moniczek. Jak dla mnie uzywanie ich ma więcej plusów.

Pati123 napisał(a):
No Marta bo już się zaczynałam zastanawiać czy to możliwe,żebyś tyle spała...czy jednak może wybrałaś się w podróż ze swoją torbą 😉
Nie Patusiu twardo leżę 🙂 Choć wczoraj miałam juz rózne mysli. Muszę jeszcze 2 tygodnie. Potem hulaj dusza....

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Pati123 napisał(a):
No Marta bo już się zaczynałam zastanawiać czy to możliwe,żebyś tyle spała...czy jednak może wybrałaś się w podróż ze swoją torbą 😉
Nie Patusiu twardo leżę 🙂 Choć wczoraj miałam juz rózne mysli. Muszę jeszcze 2 tygodnie. Potem hulaj dusza....

No i to mi się podoba 🙂
Ja też poczekam do 36 tyg bezpiecznie jeszcze troszkę podkarmie maleństwo, a potem zacznę się troszkę aktywować, szew mnie uchroni przed niespodziankami, bo przy dziecku to po tym długim leżeniu będę miała tempo chorego żółwia 🙂

• Mamusia
Dzieńdobry Brzuszki!

Dzisiaj wstałam po 5:00 😮 😮...mój mały wiercipętka "wykopał" mnie z wyrka...dałam rade do 7:00 po czym poszłam spać i tak wstałam po 10:00 😁 😁

Tak czytałam o propozycjach filmowych i potwierdzam zdanieInez - Kac Vegas - bardzo fajny film - uwielbiam ten moment w filmie z chińczykiem w bagażniku schowanym na szczęście 😁 😁

Co wstane z wyrka to mi brzusio twardnieje 🥴 🥴 Męczy mnie to jak nie wiem...
Znalazłam sobie staniczek do karmienia:
http://allegro.pl/hit-alles-biustonosz-karmienie-mama-lovly-85c-i1687736691.html

Bardzo mi sie podoba..w końcu to,że karmiąca nie znaczy,że nie seksowna nie? 🙃 🙃

Od kilku dni mam problem z moim drugim maleństwem - szynszylkiem Tuśkiem. Biedak dostał jakiejś biegunki. Ma dietkę. dzisiaj patrzyłam i wcale nie jest lepiej. Jest na szczęście aktywny...Jutro bede musiała się przejść i poszukac suszonej dzikiej róży gdzieś...jak to nie pomoże to do weterynarza 🥴

Pati123 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Pati123 napisał(a):

No i to mi się podoba 🙂
Ja też poczekam do 36 tyg bezpiecznie jeszcze troszkę podkarmie maleństwo, a potem zacznę się troszkę aktywować, szew mnie uchroni przed niespodziankami, bo przy dziecku to po tym długim leżeniu będę miała tempo chorego żółwia 🙂

Hehe Pati żolwie bywają jak błyskawica 🙂

agapurka2 napisał(a):
O rety - już tylko miesiąc mi został!!! 🤪 🤪

nooo, leci czas 🙂 pamietam jak niedawno wszystkie rozmawiałyśmy o witaminach - jakie kto poleca, o pierwszych ruchach naszych kruszynek 🙂
a już tuz - tuż i rozpakowane wszystkie będą 😁

eee no weź się oszczędzaj jak musisz wszystko sama wrrr 😠 😠 😠 a mąż to by chciał jeszcze żebym od garów nie odchodziła 😠 a najlepiej jakbym jeszcze remont dokończyła 🤨

ale nic to - leżę sobie i łykam nospę z magnezem 🙂 - no tak jeszcze ze 3 tygodnie bym chciała wytrzymać hihi...

• Mamusia
witajcie brzuszki

existence- to macie podobne typy imion do naszych my jeszcze Liwię bierzemy pod uwagę 🙂
marta-lion czyżbyś teraz ty prosiła się o kopa??? Jak Cię skurcze łapią to się odpoczywa. Chyba każdą z nas już o to opierniczyłaś 🙂